Posts

Showing posts from 2010

My wonderful weekend

SALAM!!!!

last night, saya, saya ialah nurul amni jamaludin. pergi ke rumah pensyarah saya, En. Johanni Saleh for dinner. ok, nada takyah poyo sgt. HAHAHA. ok, aku mmg kecut perut, nervous, berpeluh2, ok tipu..tak berpeluh pun..sbb aircond kete kuat... Ok, nk cete dr mula, tghari tu g kenduri kawen dulu kat UIA.. ni pakai baju hijau...kawin afiq and timah..ohh bestnya kawin *tiba-tiba* best sbb jumpa kawan2 lama..(mentang2 dah grad terus kata kawan2 lama) hahahhaha. pastu mkn, borak, lallaaallaa kejap dgn kawan. pastu blah..oh lupa, tahniah afiq and timah. semoga nakal selalu dan dapat anak cepat2.weewoooo..



Lps tu, aku nak jumpa kawan..so aku tukar baju lagi..tukar kat toilet bajet artis..(sejak bila artis tukar baju kat toilet) touch up sket.. ka-ching! amni dah bertukar.. then kuar, makan2 jap... dia ckp pasal aku pakai topi besar ketika HS interdepartment sport..ahhaha..mmg lawak..ada gak org perasan..hahaha..tapi tomyam kedai tu tak sedap pun ye..tetbe, OMG! dah 5.30 petang..(baje…

Dunia ini penuh dgn kepalsuan

Image
SALAM!!!


title entry mesti nk poyo cam aku perdana menteri.*tiba-tiba* kat dunia ni banyak betul benda palsu..contohnya handbag(kalau dah pompuan tu je eh yg ko terfikir) handbag branded palsu melambak2.. sampai kadang2 confuse, eh ni yg betul ke palsu..eh eh ewah..palsu rupanya. ok dah jangan poyo mcm ko pernah beli beg ciplak. mmg tak ahh kan sbb biasanya beg ciplak ni yg jenama2 tak tercapai akal ku spt LV, COACH , JIMMY CHOO( ok kesat air liur yg meleleh skrg juga)
lagi apa ya yg palsu, muka palsu..ha org cucuk botox.muka cantik. tu palsu gak..hahahaha.takut sehhh dah tua tu, tua jelah. tanak terima kenyataan pulak..hakk tuiii takleh blah..pastu nk senyum pun muka dah keras (pehal nk emo tetbe) tak suka gila aku tgk..

ok dahlah tu..mengata org dosa..sebenarnya aj nak cakap pasal bulu mata palsu.hhaha.punya la melalut smp ke laut.bulu mata palsu sgt cantik kan?? ke ada org rasa tak cantik? hehe. bg aku bulu mata palsu cantik..dia akan serlahkan lagi mata si pemakai. kalau org kahwin…

termotifff plak kau kan

SALAM!!!!


pernahkah anda di msg atau di call oleh seseorang? ok mestilah pernah..bangang betul soalan aku. tp bukan dr seseorang yang dikenali, dr seseorang yang tak dikenali...aku TENSION. serius black.

ok, bukan sbb org yg tak dikenali call atau msg. sbb kawan2 yang sesuka hati nk bg number phone kita kat org lain. SUMPAH ANNOYING (nampak tak betapa annoying aku) plslaaaaaa wei respect org sket..facebook aku boleh blah lagi..nk kenal kat facebook aku mmg takde hal. add lah aku, mmg aku approve..kata pun laman sosial kn..apa tu org kata NETWORKING..haaa..tp phne number is private...

yg aku takleh blah tu, aku cam br je few months tukar number and aku bg number aku yg latest ni kat kwn2 yg mmg aku kenal. tetbe plak org lain dapat. mau nya aku tak angin. dahlah tu, BUKAN SETAKAT NUMBER MAXIS, NUMBER CELCOM PUN SAMA. WTFFFF!!!!!ok, aku mmg bengang. kalau aku tahu sapa yg bg tu, mmg ahh. baik ko jgn mengaku sblm darah aku mendidih cam air kat dapur gas.


motiffffffffffff kawan2 aku cam pal…

TIPS 1 : glow in the crowd

Image
SALAM!!!


ok semuaaaa......straight to the point..kat formspring aku ada banyak tanya cemana muka aku npk glow..eh glow ke?? cam tak je..kusam cam kain pengesat adalah..HUAHUAHUA.. tapi takpe lah, mari aku kongsikan pengalaman memiliki muka kusam.chewahh..hehee..


ni ha cth artis2 yg muka glow..make up cantik..plus muka diaorg cam glow..bersinar2..chewahh..



megan uuuu...kelas!



alahaiiii...kak jes ku..



so skrg dah fhm tak cemana glowing skin..kalau nampak tu cam cantik kan? sbb dia lg enhance muka kita..so, aku pun pe lagi..berapa bulan lps..terpengaruh lah nak kulit glow glow ni..bajet artis.. KONON.. tapi aku make up biasa je lah..artis2 ni ada make up artis..aku ni pakai tgn sendiri je.. :))



my sweetheart.





ni lah benda nya.. PURE WATER FACIAL MIST from THE FACE SHOP..
benda ni mmg sgt best..sbb blh pakai anytime..tgh berak pun kalau rasa nak pakai boleh lah sembur2 kat muka..muka dah make up pun blh..tu laa yg buat muka jd glow ececece.. KOMAIN promote cam dpt royalti plak..



Dia ada lg…

Seberapa wanita kah anda?

Image
SALAM!!!!


tajuk takleh poyo lg ke?ahhahaa.kalau perempuan tu,mesti tak terkecuali dgn make up kan?ok,make up termasuklah foundation, concealer, lipstick dan bla bla...dlm banyak2 benda ni, mesti ada satu yg korang paling suka. kira macam, benda yg akan menampakkan lagi seri muka korang lah..cthnya kalau bibir cam angelina jolie, confirm2 la korang suka bibir korang kan..apa tak?jgn tipuuuu..hahaha..so maybe korang akan pilih lipstick yg terbaik punya utk bibir korang, tapi kalau aku,aku suka mata aku..so aku akan make up mata lebih dr yg lain..
kalau make up paling aku suka ialah eyeliner. eyeliner ni ada banyak jenis, ada yg biasa, liquid and glimmersticks cam aku pakai..tp aku prefer glimmersticks..skrg nk blaja guna liquid plak... and satu brand je aku pakai dr dulu..dah makan tahun dah..kalau aku simpan ntah berapa batang agaknya..hahaha..brand itu ialah AVON.ala yg fazura model tu, yg patric dempsey pun buat perfume tu, skrg fergie pun dah join dgn AVON..apa yg aku nk cakap, eyel…

it's my birthday!

Image
I AM OFFICIALLY 23 YEARS OLD.


wahhhh...cam tak caya dah 23 tahun..sbb rasa cam muda lagi..wakakaka..apapun thanks to my mom yg lahirkan aku pada tarikh ni 23 tahun yg lalu..kalau takde mama..takde lah aku..thanks to mama and baba sbb dah besarkan aku...sehingga aku menjadi begitu besar...wakaakaka.

Tahun ni hadiah semua besssssssssssssss...tiap2 tahun pun best sbnarnya.heehe.haishhh dah 23 thn aku..sekejap je rasa..apapun.harapan aku bila dah 23tahun ni..nk menjadi better muslimah..nk jadi anak yg baik..nk cari kerja yg baik..dan yg paling last sekali nak cr suami..chewahhhh...wakakkaka...

bila tgk balik gambar2 lama cam lawak plak rasa..hahaha..cam tak caya dah 23..ahaha.semoga aku dpt mencapai apa yg aku hajati..yuhuuuuu....hrtu celebrate dgn chah..kat the gardens..then dgn family plakk..bessss gilaa....thanks mama sbb lahirkan saya..sayang mama sangat2..muahhhhhhhhhhhhhhhhhhh..and my family.. XOXO...


thanks juga kepada rakan2 yang wish kat fb..beratos2..aku taip semua tau! ehehe..sbg t…

me and my future

Image
masa depan?pernah korang fikir masa depan korang?aku..selalu..buat apapun mesti fikir panjang..hmmm..bila umur dah makin banyak..makin banyak ko kena fikir..macam2 aku fikir..and yang pasti aku fikir bukan utk diri aku..aku fikir anak2 aku..betol kata mak aku..ko akan nak yg terbaik utk anak ko..and bg aku,aku fikir nak bahagiakan family aku..esp parents dan tak lupa juga mia..

mia ni tak wujud pun lagi..tp ntah kenapa aku suka nama mia..dia cam jd semangat aku nk buat something..rasa mcm ada tujuan aku buat something.. :D

so,apa yang aku fikir future aku sekarang ialah kerja,rumah and mia.





tampal kat dinding bilik..tgk hari2 aku senyum and bersemangat jitu..yihaaa! :D


Sengal #104 : aku & matematik (1)

SALAM!!!!


aku mmg tak pandai matematik...aku rasa org yg rapat dgn aku mmg tahu fakta ni..hehehe..so mari kita dgr kisah aku dan matematik..

hari apatah aku g karok dgn kwn2 COSA..and aku yg pegang duit kena bayar..so aku tanya dia..bilik medium 2 jam eh....so total nya rm 45..aku tatau nape dgn kebangang-an aku...aku bg abg tu rm 100..pastu abg tu pun amik je..aku pun diam..

pastu chah dtg kat kaunter..

chah : kne bayaq brape?

aku : rm 45..

abg tu tgh tekan2 cash register..dia tekan 100-45..wakakakaakakaka.

chah : ang bg berapa?

aku : (muka innocent) rm 100..

chah : kata rm 45 je..nape bg 100...

aku : aah..wakakkakaa..

abg tu pun gelak sama..hahahaha..bg rm 50 sudehhhh..lalu abg tu pun pulang balik rm 55..ahhahaha.


haishh..ntah bila nak pandai pun tak tahu...wakakaakka...apapun,kitaorg happy malam tu..wuhuuuuu...

ha ni gambarnya...

I LOVE MY COSA GANG! :D
line for that night...COME ON LA....WHAT'S MONEY FOR? ENJOYYYY...

aku dan modelling

Image
aku?amni jamaludin....tak pernah terfikir nk jadi model..sbb..aku mmg takde ciri2 model..sbb first,aku PENDEK...154cm je kot..2nd,aku GEMUK...3rd,aku TAK LAWA...so mmg dah disqualified dah...hahahaha.cuma aku mmg suka bergambar je..ahhahaha..ala..sape tak suka..hahahaha.

tapi br2 ni aku di ajak oleh seorang abg ni utk jadi model UIA for UIA's products..mcm2 la product nya..hehehe..aku terkejut..tapi excited..hehehe..

apapun,aku harap parents restu dgn apa yg aku buat...br lah leh buat dgn happy dan tenang..ngeee...ok dah..nnt update lagi.. :D

ni ha muka konon nk jd model...wakakka.







Wrong birthday present for nana.

Image
tetbe ada mood plak nk update pasal hadiah2 ni kan..ehhehehe..last month birthday adik bongsu aku..si nana tu...so aku pun tanya lah dia,nk hadiah apa...dia jawab nk laundry basket from lovely lace..eeeee mengada betol...bakul baju kotor pun nk lovely lace ke?aku beli giant punya rm 8 je..wakaaka..tapi dah dia nak kan,so aku pun belikan jela....sayang adik punya pasal..hehe.

lalu aku pun msg yaya.adik aku lg satu.nk tanya samada nk share ke nk beli asing.dia kata nk share..hehehe..bagussss....jimat jimat..hehee.so ada hrtu aku g shopping dgn chah kat times square..singgah sg. wang...(apasal aku asyik shopping je) ahhahahaa. tetbe aku npk kedai lovely lace,terus terigt nana..then decide nk beli hadiah tu...hehhee..

tp malang tak berbau...nana nk laundry basket,ntah kenapa aku g beli TONG SAMPAH...wakakkaka..but still from lovely lace..hahaha.adakah baju2 kotor nana hanya layak di letakkan dlm tong sampah?mungkin...hahahahaa...aku pun tanpa berlengah swuh chah tlg pilih..
dah pilih teru…

BFF 's present hunting day

SALAM!!!



Mencari hadiah untuk yang tersayang adalah part paling susah aku rasa.Sbb nya,salah beli kang, org tu tak suka..sbb birthday kn,so kena make sure hadiah tu org yg menerima suka..hehe.

So,sejak kebelakangan ni,bila birthday family ataupun BFF aku akan tanya nak hadiah apa.senang.sbb maybe benda yg dia nk tu dia perlu.so baik beli brg yg dia perlu drpd beli brg yg tak di perlukan.membazir namanya tu.INGAT TUHAN tak suka PEMBAZIRAN :D

Birthday BFF aku si ecah tu dah dekat..hujung bulan october ni..so aku pun mula la sibuk berkira2 nk beli apa..lalu aku pun bertanya kepada ecah.dan dia menjawab beg bertali panjang.hmmm dlm otak aku takde kedai lain kalau nk beli beg elok2 ni..yela kata utk yg tersayang kene beli yg berkualiti..

Lalu bila next week balik,aku pun g shopping cam biasa,dan masuk lah kedai yg aku kata beg elok tu...kedai buah je MANGO..hahahaha.ataupun lbh di kenali dgn nama MNG..cr punya cr..takde plak beg yg cantik...kalau cantik pun,aku rasa kat mata chah tak cantik s…

a poem for him

Image
every tuesday and thursday is like a boring day for me...mmg super boring and super penat..sbb kelas dr kul 10 pg smp 5 petang.non-stop..ok lah,stop tyme lunch je..but still...penat woh..paling takleh bla kelas last skali yg terletak jauh dr fakulti.grrrrrrrrrrrrrrrrrr.and selalunya mmg tido je dlm kelas ni sbb dah ngantok tahap ayam..

Tiba2 last thursday,7 oct 2010 mood aku berubah.. tetbe asyik tgk video HJ.pastu gelak2 sorang2 sbb mostly video2 dia yg aku amik mmg lawak.wakakka.then aku swuh ecah tgk gak..kesian chah..

smp dlm kelas kul 3.30pm,aku duduk jap...lect tak start ngajar lagi...then 10 min dia bercakap,aku bosan(siapa yg amik kelas dgn dia akan faham apa itu erti bosan kat kelas dia)then aku kuar g tandas...betul2kan tudung...belek2 muka jap..ahahah.then msk kelas,kuarkan kertas...lalu berfikir...hmmm..apa nk buat?taraaaa! write a poem! (selalunya aku akan melukis ataupun tido ataupun msg ecah bila bosan)

dulu time form 4 and 5 aku juara 2 tahun berturut2 cipta puisi..tp sbb…

my new cool webcam.

Image
aku ni bukanlah seorang pembeli gadget2 ni..mmg tak minat..pendrive pun bapak aku yg belikan..sbb cam aku rasa tak penting sgt pun..cth cam ramai org ada kamera digital semua...tapi aku hanya menggunakan kamera phone je..wakaka..tu pun dah cukup hebat dah...hahahaa..tapi,
memandangkan aku memerlukan webcam.maka aku perlu membeli..hahaha.sbb malu asyik pinjam alin punya...thanks alin! ;D dan hr apatah,sahabat karib ku,ecah sentiasa menjadi peneman..dan kami ke giant...tpt paling dekat laa kan..ahahah..gigih sgt nk g jauh2...

dalam otak aku,mesti beratos gak hbs ni..sbb HJ kata i need a mic too..huhu...dlm hati berharap..jgnlah lbh seratos..mati weh! then tanya abg tu..saya nak webcam..dgn gigihnya abg tu keluarkan segala jenis webcam yg ada...mcm2 cap ada...

aku tgk harga,rm 65..what???? murahnya..ngeh ngeh..pastu aku kata,saya nak mic gak..dia pun tunjuk mic ni..



ok,agak2 lah..takkan aku nak webcam guna mic ni..wakakkaka.gila lawak.mcm aku wat mesyuarat plak dgn HJ kang..hahhahhaa...aku p…

Sengal #102 : adik beradik sengal 2

Image
PERHATIAN : aku mmg tak di lahirkan untuk mengira.wakakkaa.

kejadian ni berlaku time dekat jusco nak shooping baju raya baba.aku tgh message dgn kawan aku. masa tu aku dgn nana dgn mama.yaya pergi maybank.tgh sibuk2 msg tu.adalah perbualan ni.

aku : ish berapa dia tolak kalau msg number bukan dalam Xpac?

nana : ntah,aku tak tahu.

aku : tadi sebelum msg ada rm 11.80.sekarang ada rm11.79.eh berapa na dia tolak,cuba kau kira.

nana : (mula mengira) dalam 16 sen macamtu.

aku : mahal dohh..msg number celcom gak.eh betol ke 16 sen mahalnya..jap ah aku kira pakai calculator.(aku pun bukak calculator kat hp)

nana : (menunggu)

aku : 1 sen laaa nana...ada plak 16 sen..

nana : hahaha.aku mmg tak pandai math.

pastu kitaorg gelak sama2 kuat2.lepas yaya datang kat kitaorg aku cerita kat dia.dia kata sengallllllll.

wakakakakakaa.memang sengal pun.


SATU SEN OK.MUAHAHAHHAHA.

Sengal #103 : adik beradik sengal.

Image
ahhahahahahahahaahah(belum mula cerita dah gelak,saja bg gempak)mesti org tertanya2 kenapa aku gelak.hahahahaahaahhaa.ok dah.penat.

ada hari apa tah hrtu,adik aku yakni yaya ataupun nama samaran di facebook nya alyaa jamaludin g buka puasa di luar.aku mcm biasa lah..suka mengacau.msg msg dia.padahal dok serumah.dia bosan tyme tu,eh bosan ke takde mood.aku lupa..ni antara perbualan kami..aku rasa cam lawak.tapi tatau la bg korang lawak ke tak.hahahahahhaa.

yaya : aku takde mood la weih.

aku : balik ah cepat.meh kita baring-baring.

yaya : kalau aku bwk kete dah lama aku balik..

aku : jap2 lg balik lah tu..ko katalah ko nk terawih.ataupun ko pening.eh cliche sgt.ckp je perut tak sedap..

yaya : ahhahahah.bengong.dr td aku diam je ni.

aku : apasal?sbb foundation ko bercapuk kot.wakakakka.

yaya : ko mmg siot an..

aku : g lah beli mcflurry mesti ko tersenyum..

yaya : aku tgh mkn sundae ni.yummy!

aku : bak ah sket...sedapnya.

yaya : dah takde mood jadi tak sedap pun...

aku : eleh berlakon.pad…

Personaliti IPT(IIUM-IIUM.fm)

Image
hello...

aku tatau lah korang tahu ke tak pasal wujudnya satu akhbar yg dinamakan varsiti setiap hari khamis..aku pun tahu sebab dulu time nak launching sisipan ni aku datang...hehehe..biasalah kata budak mass comm...

serius shit,aku tak pernah terfikir nak di jadikan personaliti IPT..maksud aku,siapa la aku ni..belajar takde lah pandai sangat..biasa2 je..rupa pun ala kadar..cuma cukup sifat lah...hehe..perangai pun biasa2 je..bakat??ada ke?bakat merajuk ada lah kot..hahahaha...tapi dah rezeki..apa boleh buat.

masa habis launching IIUM.fm ni...selang beberapa hari..orang public relations UIA call kata nak calonkan aku jadi personaliti IPT..aku tercengang..terkejut..happy..takut..gementar..chewah...mcm2 rasa plak la kan..interview and sesi photography di lakukan seminggu lepas launching..

alhamdulillah,semua berjalan lancar...inilah hasil nya... :)





special thanks to En. Johanni Salleh,boss aku di IIUM.fm...kalau takde En. Jo...kitaorg semua takde...thanks to Abg Lan dr PR..sebab bg peluang …

Auntie zailin

Image
salam...entry kali ni aku nk tulis pasal someone yang aku sayang...sekarang dia tgh sakit..aku sedih sangat bila dapat tahu dia sakit..sbb sepanjang aku tgk dia dalam webcam..dia seorang yang ceria..banyak cakap..tetiba jadi senyap...terlantar...kalau korang pun mesti rasa mcm lain kan?mesti korang tak kenal siapa auntie zailin ni..auntie zailin ni mak kepada hafiz..baru2 ni aku dapat berita,auntie zailin sakit..lepas buat surgery something dgn dentist..

bila buat test,dia di dapati menghidap acute myeloid leukemia..penyakit ni terjadi bila sel darah putih kita lebih dr sel darah merah..aku nak terang lebih2 pun aku tak berapa faham..tapi yang pasti mmg dangerous..plus kidney auntie pun dah dysfunction..sedihnya..harap sangat dia kuat..

kdg2 aku rasa aku mcm dah dlm family ni..sukati ahh korang nk fikir aku perasan ke tak boleh blah ke..yg pasti aku dah sayang family ni..family hafiz..so,sikit sebanyak aku mmg terasa gak bila benda ni jadi..aku tahu aku jauh..apa yg aku boleh bagi han…

Manusia itu

aku,
manusia itu,
ada hati,
ada jiwa,
ada rasa.

aku,
manusia itu,
ada senyum,
ada tawa,
ada air mata.

aku,
manusia itu,
lemah kah aku?
kuat kah aku?
aku sendiri bingung.

aku,
manusia itu,
terus berdiri,
dengan senyuman,
dan berharap esok menjadi lebih baik.