Posts

Showing posts from April, 2014

Oh Mertua ku!

Image
SALAM!!!


Selalu kita dengar orang tak ngam dengan keluarga mentua. Mungkin ada banyak sebab. Lain orang lain sebabnya. Kalau tanya aku, aku alhamdulillah, mentua aku sangat sangat baik, sporting dan best. HEHHE. Ni bukan bodek, sbb aku tak pandai bodek2 orang ni, cakap straight to the point je.


Masa lepas kawin haritu, aku terus dok Ampang, umah mentua aku. Menjadi diri aku, aku layankan je. Ala rumah mana2 pun ok je. Asal aku dpt makan. HAHAHHAHA. Berani la Wan tak bg aku makan (dia tahu aku akan moody kalau aku lapar)


So bermula lah kehidupan aku dekat rumah mak mentua aku. Entahlah aku happy je dok rumah mak mentua aku. Macam rasa kat rumah sendiri je. Ada haritu aku keje dari rumah, lepas tu mama ajak aku masak sekali, aku pun ikut jelah... Motto hidup dgn mak mentua ialah,'malu bertanya sesat jalan" So, apa aku tak tahu aku tanya je. Mak mentua pun manusia biasa, takkan lah tetbe dia nak marah kau kan... lainlah kalau ko kena tangkap basah dgn anak dia, haruslah mendapa…

Best ke kahwin?

Image
SALAM!!


Alhamdulilah aku dah selamat jadi isteri kepada Mohd Rithuan Shahaini jumaat lepas (040414) dgn sekali lafaz.

SYUKUR.

Ramai org tanya best tak kawen?

Jawapan dia best sebab ada kawan baik :)

Aku dengan Wan ni taklah mcm berchenta sangat. Biasa2 je. Sebelum kawen jumpa pun jarang, selalu jumpa pun sbb beli brg2 tunang la, HAHAHHA. tsk tsk... So bila kawin, tak rasa mcm kawen sgt pun HAHAHAHA. Asyik dok ckp tak percaya je... Dgn Wan aku boleh buat cam kawan2, ada haritu, "eh bongeklaaa bongok laaa" pastu teringat.. eh laki aku. Dosa dosa. HAHAHHAA.





To my darling husband, terima kasih atas segalanya. I tahu its not easy to be with me. Selalu aku pesan dekat Wan, aku tak perlu duit semua tu, aku just nak kesabaran dan kesetiaan dia. Sumpah, aku mmg banyak kerenah... and yes, sepanjang bercinta Wan memang tak pernah marah aku. Dia layankan je. Lelaki paling penyabar aku pernah jumpa of kos selepas baba and along. hehe. 

"Cause all of me
Loves all of you
All your per…