Posts

Showing posts from February, 2013

1 benda patut buat : FEBRUARI

Image
SALAM!!!

Kita jumpa lagi dalam segmen yg sama seperti bulan lepas. So, this month apa pulak yg aku nak suruh korang buat. Mesti lah benda mudah je, sbb tahu benda susah mesti korang malas nak buat. Heh. Previously, ada aku tulis entry pasal bibir. So, ni kira entry susulan yg aku akan buat sbb aku sangat sangat mahu korang especially kaum wanita ada bibir yang sihat.
LEMBAPKAN BIBIR ANDA
Pertama sekali apa yg korang kena buat ialah beli lipbalm. Tak kisah lah cap apa pun janji ada. Kalau tanya aku, aku akan rekomen Vaseline. Memang takde color, alaaa kalau nk color pakai gincu lah. kan kan...

Ni yg aku guna. Harga murah. Isi banyak. Bijak kan?
1. Kena beli dulu lipbalm. Kalau tak beli, tanam belakang rumah pun boleh kalau teror. 


2. Bukak penutup dia. Aku punya tak kurang banyak sbb aku guna waktu malam nak tidur je. Kalau keluar rumah, aku akan pakai lipstick yg dah ada moisturizer siap2. So takyah buat 2 kali keje. Kalau siapa nk pakai lipstick waktu tidur pun boleh gak, takde siapa…

Kenapa bf anda taknak kawin?

Image
SALAM!!!!!

Tajuk entry tu cam sedih kan? HAHAHAHA. Maaflah kalau terasa tapi chill je sebab aku pun tak kawin lagi. hahahaha. So, ceritanya begini, adik aku dapat baucer buku, sebagai seorang kakak yg baik hati sebab nak adik dia buat baik, aku pun pau la adik aku punya baucer buku. Ala rm 50 je punnnn. 


Baucer buku yg lepas adik aku belikan aku buku lain, yg kali ni aku nak buku lain. Aku nak buku tajuk Act like a lady, Think like a man. Aku rasa buku ni popular sbb sampai buat movie kot. Aku assume memang popular lah, tapi still takleh kalahkan populariti aku. Tetbe..


Mari straight to the point, buku ni punya Chapter 1 dah cakap kenapa lelaki taknak settle down. Aku tahu ramai pasangan yg bercinta bertahun2 tapi tak kawen2. Antara kawan2 aku pun ada gak. Tapi takpe, dengan ada nya entry ni, mungkin kaum wanita akan faham kenapa bf korang taknak kawin lagi. KENAPA???? KENAPA GILA?


Mengikut buku ni, buku ni tau, bukan aku. hahaha. Dia kata, lelaki ni ada tiga benda akan pengaruhi hi…