Posts

Showing posts from February, 2011

TIPS 3 : nak nampak kaya?

Image
ok, kat dunia ni siapa yg taknak kaya? cuba cakap. cakap cepat. takde kan?? tipulah tanak. tapi entry ni bukan entry nk cepat kaya eh..ni entry nk nampak cam kaya. MACAM je. sebenarnya tak. HAHAHAHA.

pasti anda, perempuan khususnya gemarkan perhiasan bukan? ni bukan perhiasan seperti pasu semua tu eh. ni perhiasan di badan. seperti gelang, rantai, cincin bla bla. tp entry ni aku nk cerita pasal gelang. hehe. ala benda bulat2 tu. ehhe.

senang cerita la kan, kat dunia ni ada macam2 jenis perhiasan. contoh cam ada jenis emas, perak, silver, zulian, plastik dan sebagainya. tp aku tanak ckp pasal benda2 tu semua pun. HAHAHA. sbb bg aku, aku suka perhiasan seperti JED. tahu kan? yg biasa nya warna hijau tu.

bagi pendapat aku, ni pendapat aku tau, aku rasa JED adalah perhiasan yang melambangkan kekayaan. kau pakai gelang dia satu pun, dah cukup. CUKUP! nampak sgt simple, tapi sangat anggun. biasanya orang cina yang pakai jed. tapi aku sukaaaaa GILA babeng dgn jed. bila ada offer kat JJ, mes…

TIPS 2 : kelembapan

Image
SALAM!!!
anda lembap? eh kurang ajarnya ayat. ewah ewah. maksud aku, apakah tahap kelembapan anda? eh still kurang ajar bunyi nya. HAHAHAHHA. oklah, muka ada cukup tak tahap kelembapan nya? jika ya, bagus. jika tak, mesti ahh tak bagus. dang!

aku kan dah 2 kali di make over oleh si sarimah tu. masa first time tu cikgu make up dia pegang muka aku, dia kata kering kulit ni. kena pakai moisturizer. haa kulit anda jenis apaaa?? setahu aku dulu aku kulit berminyak tahap boleh goreng pisang punya minyak. so aku pakai garnier yg untuk muka minyak. mungkin sbb terlampau hebat pencuci muka tu, hbs minyak2 muka aku di serap dgn jayanya. ke sbb fasha sandha model garnier?? pehaal tetbe. heh.

so mesej nya aku nk cakap skrg, pelembap ni penting. bia muka lembut, mulus, halus, tulus eh tu tak dan nampak awet muda..ek? ye kot. ala yg penting semua yg baik2 belaka. so kulit kita kena sentiasa lembap baru cantik. lagi2 pompuan. malahan pelembap juga boleh improve skin tone kita, bia sekata, dan bagi …

PART 1 : kegemukan

Image
Entry kali ini akan buat anda tergamam. (yeke? bajet betul) ni kisah benar hokeh. GEMUK? MONTEL? BESAR GAJAH? Jangan nafi kan semua orang tak suka jadi gemuk. ada yang kata, saya gemuk, tapi saya happy. tapi percayalah deep inside diri orang tu, mesti teringin nk jadi kurus or at least NOT OBESE. entry ini sangat panjang. maka akan di tulis dalam beberapa part.

NURUL AMNI JAMALUDIN adalah seorang yang sangat gemuk cam badak dulu. (eh, skrg pun ye gak cuma kurang sket je)



darjah 6

darjah 6 kot.


form 1


form 2


form 3


form 3


ya, masih form 3
form 4. ok ni takyah la nk bulatkan muka aku kan. obvious kotttt


besar bukan? ok, jangan muntah sekarang. tunggu jap aku amik kan baldi.

after few years,

taklah kurus mana, tapi boleh laaaa. WAKAKKA.

ok dah sekian.

FAMILY : family favvy munchie

Image
tajuk entry nk gedik je. hahaha. dang! munchie2 tu bg aku cam makanan yg kita suka makan pada bila2 masa sahaja. kira tak kira siang, malam, pagi ke petang. chewah. tipu gila. means kalau tgh tido pun org suap boleh kunyah ah? bangangnyaaaa! hahaha. biasa kalau time blaja pun org suka mengunyah2. hehe.

dalam family aku, setiap org ada munchie2 tersendiri. semua lain2. yelah, taste org kan lain2. tapi bagus juga sbb kita leh makan benda lain2, kalau semua sama je. gila babeng bosan kan? kan? eh tak ke?

so nak start dgn baba. baba kan ketua keluarga. hehe. baba ni adalah seorang yg sgt suka kacang. tak kesah ah, kacang goreng ke, kacang rebus ke, kacang buncis ke. eh tu tak. tipu je. tp munchie2 yg dia suka ialah satu kacang ni. selalu ada jual kat petronas. sedapppp! aku kalau g isi minyak or nampak petronas. mesti aku belikan. sbb teringat. tapi kalau beli, takleh beli sepeket je.. kne beli AT LEAST tiga peket..ya tiga..hehe.

ni lah kacang nya. sodap. rm 1 sepeket.


then mama. mama ni …

Part time (1)

Image
*credit to kamarul for the pic*


"kek lapis bang, rasa dulu bang. ada banyak perasa. ha, yang ni coklat, cheese, nescafe, masam manis bla bla" kalau la aku boleh record dialog ni alangkah bagusnya. dah cam robot pun ada. hahaha. tabah jelah. (knp bang je? npk sgt gatal. hahaha)

last week hari jumaat and sabtu aku kerja part time jual kek lapis. syarikat kepunyaan pakcik aku. dah selalu da aku jual ni. kali ni karnival wow, putrajaya. pukul 6 dah bangun bersiap sbb karnival start kul 7.30pg. aku kena drive gi umah pakcik aku. tak lah jauh sgt.

jerebu siot. ish.



di sbbkan orang tak ramai, so aku dgn tak malunya pgi berjoget ats pentas lalu berjaya dpt hamper! yihaaa :D


abg bliss yg cambest. aduhai semua perisa bliss ni aku dah rasa sepanjang keje 2 hr. ahhaha.


bila malam, ada belon panasss! besar gila. first time tgk. so batak dan jakun. nk naik tp duit takdak, tgk pun jadi laaaaa.

2nd day, ada layang2. (eh nampak ke?)

nampak tak? tak? pendek umur la tu. HAHAHA.

mlm perasmian. *seb…

sengal #101 : aku dan matematik (2)

tetbe teringat satu peristiwa aku dgn chah ketika kami sedang berjalan menuju ke bilik ASIAH E1.4.. aku tak ingat apa occasion nya esok tu yg membuatkan aku mengira.

aku : esok sapa naik kereta aku eh?

chah : ce kira sat.

aku : aku, ang, alin, aimi ja kan? 5 lah kan. muat-muat. (sambil berfikir, 2 org kat depan, 3 belakang, aku bawak myvi oklah 5 org)

ecah gelak kuat gila.

aku : awat? (-_-)

chah : ce kira sekali lagi..

aku : (kuarkan tangan) aku, ang, alin, aimi..eh 4 lah..bukan 5..hahahaha

chah gelak tidak terkawal.

aku gelak gak sbb mentertawakan kebodohan sendiri. oh amni kau ni..