Posts

Showing posts from July, 2014

RS and AJ #5 - Pandai ke tak ni?

Image
SALAM!!!


Kalau kita jadi orang perempuan ni, mesti expectation lelaki ialah nak kita ni pandai serba-serbi kan? hakhak.. 


Aku pernah tanya Wan, "B... u rasa apa I tak pandai buat kuih.. buat cake semua?"


Pastu dia balas,"Tak rasa pape pun"


BAHAHHAHAHHA.


Laki aku memang camni ekkk. Dari zaman sebelum kahwin, dia takde pun jeles2 ke apa. Cool jek. Ada gak hrtu aku tanya....


"B, apasal you tak pernah nak jeles ke apa?"


Dia jawab,"Orang bodoh je jeles2 ni..."


"Pastu, I bodoh lah?????"
(Aku mmg kuat jeles. Sbb ada sesetengah kawan perempuan dia mcm takleh blah sikit hewhew)


Dia gelak.. "Ha yelah tu"


(-__________-) krikk krikkk elehhhh tak jeles pun tapi....... mulut potpetpotpet gak....


Yg pasti nya aku memang tak koserr nak baking bagai... mmg kelemahan saya... Maap! Kbai.



RS and AJ #4 - Shower Shower

SALAM!!!


Dulu masa aku kenal Wan, masa tengah bercinta, aku ni memang tukang kejut dia bangun tidur. Memang kena kesabaran yang sangat tinggi lah sebab Wan ni jenis payah bangun. And dah kawin baru aku tahu dia jenis kena kejut berpujuk. Kalau tak, ko jangan mimpi lah dia nak bangun. Sapa tak paham kejut berpujuk tu, takpe. HAKHAK. Sebab siapa yang takde kesabaran memang takleh layan.


Dulu masa bercinta aku selalu kejut dia, call sampai lebih 100 kali. Tu pun kadang2 belum tentu bangun. HAHAHAHHA. Kadang2 sampai habis bateri phone aku. Bila dah habis ikhtiar sangat aku akan call bapak dia. Boleh tak???? OMG. Krikk krikk level 9999. Bila dah kawen, if aku pergi kerja dulu, aku akan kejut dia kemudian.


Semalam dia pergi kerja lambat, pukul 10. So aku pun kejut lah..... Tiga kali call, dah angkat...

Aku : B... bangun sayang dah 930 ni, nanti you lambat... Wan : Ok.... dh bangun dah...

HALAHHHHHHHH memanjang dah bangun kalau kejut. Hakak dah masak sangat dengan perangai suami hakak ni.. …

Part 9 : RS & AJ

Image
SALAM!!!

Di sebabkan aku ni pemalas lagi malas. Maka nya, entry perkahwinan ni aku satu kan je.. sbb nak buat 10 part je... jgn nak over sangat.. bajet kau Che Ta keeee puih. Aku rasa ni entry paling banyak gambar. Jenuh lak kan nak resize satu2 gambar pfffttttt.

NIKAH - 4/4/2014


Ramai orang kata ala saje lah tu pilih tarikh 4/4/14 nak style2. BAHAHAHHA. Sumpah demi ALLAH aku tak pilih pun tarikh tu, mama aku yang pilih. Ketahui lah bahawa dlm perkahwinan aku ni, aku buat keputusan 10% je which is tempat honeymoon aku and lelaki yang aku kahwini.. BAHAHHAHA. Yang lain semua Mama yang buat sebab entah... aku cam pening nak amik kisah... Plus aku tgk Mama happy je, so aku ok je, tak kisah.. 


Nikah Hari Jumaat pukul 3 lebih camtu lepas solat Jumaat. Wan kepoh gila masa ni sebab dia kata nanti baju dia berkedut lakkkkk.... last2 dia pakai baju lain dulu.. mcm mcm ek... aku cam biasa lah rileks je... siap Mama marah sbb taknak pakai korset. Rimassss YA AMPUN...  Memula pakai, last2 minit t…

RS and AJ #3 - World Cup

Image
SALAM!!!


Kadang-kadang aku tak faham orang yang tgk bola ni apa nikmat dia. HAHAHA.. And aku memang tak tengok pun. Malas. Sebab dia akan kacau waktu tidur aku. Maaf waktu tidur saya tak boleh di ganggu. HOH HOH.


Tapi Sabtu lepas, masa lepas terawih Wan ajak makan (jangan bising kalau aku gemuk, tengoklah suami ajak makan pukul berapa zzzzzzzzzzzz) Makan pun kat mamak..  Masa aku tgh makan tu adalah Brazil lawan Chile. Tapi biasa lah aku tak endah pun, maggie goreng lagi sedap. hmmmm...





Bila dah habis makan, aku borak2 dengan Wan. Kawan2 dia pun ada... Lepastu aku pun tengoklah TV.. dlm hati apalah yang best sangat ni....


Aku : B, ni Brazil lawan dengan China ke? *innocent gila* Wan : *gelak evil* bukan lah sayang, ni Chile.. negara yang belah2 Selatan Amerika tu.. Aku : pfffttttttttttttttt yelah kan kat TV tu tulis BRA dgn CHI.. so aku assume China lah kan..


Nampak tak betapa tak ambil tahu.. kbai.