Posts

Showing posts from January, 2011

melaut

laut? ocean? besarkan? maksud aku saiz dia. HAHAHA.

melautnya sayang aku. :')

tolong bagi saya sedetik lebih ya. terima kasih.

Harapan (1)

Image
SALAM!!

aku rasa hidup aku senang. cam tak banyak masalah sangat. family happy sangat. kawan2 pun happy. study happy. ekonomi keluarga happy. kesimpulan nya semua senang kecuali satu. my love life. kalau nak kata bab ni memang what i can say, "complicated is my middle name" (poyo gila) HAHAHA.

aku selalu jealous bila tengok kawan2 yang boleh stay dengan bf bertahun-tahun. selalu cam terfikir. cemana diaorg boleh tahan. musykil gilaaaaaaaaaaaaa. HAHAHA.

harapan aku, satu je, one day, aku dengan someone yang betul2 sayang aku. and nak jaga aku sampai aku kerepot. BWAHAHAHA.




seeeee gambar ni..sweet sangattttt.. *berdoa*

Harijadi keluarga

Image
bulan january adalah bulan ahli keluarga paling banyak birthday. along 19 jan. yaya 21 jan. ok, lebih dr satu tu kira banyaklah. hehe. aku memang dah plan nak belikan hadiah untuk dua org tersayang ni..tapi....malangnya aku berhenti kerja lebih awal dr yang di sangka. ohhh.. ni namanya bukan rezeki..huhhu..
tapi, nnt dah dapat kerja, pasti akan ku belikan hadiah untuk mereka. hanya ucapan je yang mampu aku berikan setakat ni. ohhhhh.... apakan daya.. (mintak simpati)

masa birthday along hari tu dia belanja tgk wayang..cete kurafat..ya ampun....seramnyaaaaaa..aku rasa membazir gila aku g tgk. sbb aku tak tgk sgt pun..wakakaka. banyak bercakap dgn yaya. memekik, menjerit, makan tanpa henti..hahahaha. tapi mmg best lah cete tu. berbaloi..


selamat hari jadi buat along and yaya. semoga korang panjang umur. murah rezeki. cepat kawin (ni untuk along je, yaya jangan gatal sangat) HAHAHA. semoga yaya berjaya mengahwini muiz (tetbe) dan berjaya dlm pelajaran. aku sayang korang gila babeng walaupu…

Persiapan oh persiapan

Image
SALAM!!!


persiapan boleh di katakan dlm byk cara. (cam salah je ayat bm ni) ala bolehla tu. kira ada persiapan perkahwinan, pertunangan, pernikahan, peyatuan, kenduri..bla bla bla bla (mls nk tulis panjang2) HAHAHA.
ok, sebenarnya abg aku nk bertunang. di sbb kan abg aku anak 1st, so cam excited. eh nk beli tu. eh nk beli ni, eh eh eh banyak gila nk beli. sampai aku ckp, eh benda ni bukan bg masa kawen ke? eh eh.. HAHAHA. aku tak pernah bertunang so tatau.

so weekend hari tu, aku pun g lah dgn mama, along and nana. beli barang2 mana yg tak siap lagi. ceh padahal nk beli tudung je. siap sampai ke kl. punya lah excited. round2 sampai ber jam-jam. tabah betul.. aku sebagai pengikut setia persiapan mesti kne sentiasa ada. HAHA. sbb aku rasa, pendapat aku paling berkesan kat telinga mak aku. WAKAKA. sbb taste kitaorg sama. nk beli baju utk sape2 pun mesti mak aku kata, "ni ok ngah?" "kalau yg ni sesuai utk sapa?" hehe. kalau aku kata TAK, maka tak lah ia. HAHAHAHA. ter…

Bontot ice-cream

Image
sebelum mulakan entry kena letak gambar tak berkaitan dulu.BWAHAHAH.eh jap, adalah kaitan...ni gambar masa darjah 6..gemuknyaaa ohhhh..cam nk mintak pelempang muka..

tapi kenapa tajuk entry cam takde kena mengena? ada...sila sabar amni..dulu masa aku skola rendah, aku suka makan makanan ringan atau dlm BI nya junk food..antara makanan ringan nya ialah keropok MIMI, keropok durian, spicy stick(yg plestik merah tu) ada gak perisa cokelat.. pastu asam2..(patut blaja tak pandai,kecik2 dah kuat mkn asam) then chewing gum yg boleh buat belon..pastu tora deng dang, pastu pastu...ok dahlah tu nampak sgt kuat makan..HUAHUAHHUA.

tapi dlm byk2 mknn tu, yg paling suka mestilah ice cream. selalu pakcik ice cream tunggu depan skola agama..dgn membunyikan loceng ching ching..ice cream2..lalu budak2 yg belum baligh cm aku pun sng terpengaruh..hahahha..

tapi, apa yg aku nak share ialah, dulu kalau makan ice cream ada org pernah kata kat aku. aku tak ingat sape, mungkin kawan..mungkin parents..mungkin…

Kadang-kadang

kadang-kadang aku rasa aku ok,
kadang-kadang aku rasa aku kuat,
kadang-kadang aku rasa aku dah bergerak even selangkah pun,
kadang-kadang aku rasa aku boleh terima semua ni,
tabah.

tapi sebanyak mana kadang-kadang pun,
kadang-kadang aku rasa aku tak ok,
kadang-kadang aku rasa aku tak kuat pun,
kadang-kadang aku rasa aku tak pernah bergerak,
masih disitu, tak berganjak walau setapak,
and even worse kadang-kadang aku rasa benda ni mcm bukan reality.

kadang-kadang aku rasa nk putar masa,
nak make things better,
nak buat lebih baik,
mungkin kesudahannya tak macamni,
mungkin lebih baik.
siapa tahu?

tapi,
kadang-kadang aku fikir mungkin ini yang terbaik,
setiap benda ada hikmah.
tapi,
entahlah.
masa depan, ALLAH je yang tahu.

kadang-kadang aku rasa penat,
penat sangat,
tapi kadang-kadang sepenat mana pun,
aku tetap tak nak give up,
tetap nk cuba,
tapi kadang-kadang kita kena give up,
mengalah tak semestinya kalah.

kadang-kadang aku tertanya,
kenapa susah?
aku lemah?
mungkin.
soal hati. susa…

Working life

Image
semalam. 7 January 2011. adalah hari terakhir aku bekerja. wakakaka. cam main2 plak aku ni. nk kerja, kerja, tanak kerja resign. ehhee. apapun sbb2 aku tinggalkan company ni sangat kukuh bg aku. i dnt care if m jobless, asalkan aku tak keje cmtu lagi..

ramai org tanya aku, apasal resign..br 4 hari keje..bla bla bla..anak manja..gedik..memilih...tak tahan penat..haaa semua tu aku dgr dr org..tapi, ada aku kesah????

aku mmg tak suka penat. sbb aku ni bukan sihat sgt pun. tapi sbb aku resign bukan lah sebab aku tak tahan penat..aku tahan2 kan gak lah..walaupun balik hari2 lambat..asal malam je badan panas..hahaha. mcm2..

dulu, aku selalu cam memperlekehkan apa yg mama cakap, mama kata jadi cikgu. senang. penat kurang..ada masa free...ehhhhh tapi aku tak, kerek, berlagak..nk jadi wanita berkarier KONON-nya.. pastu bila dah rasa sendiri...haaaa..amik kau amik..

pengajaran yg aku dapat dr bekerja selama 4 hari ialah, bukan DUITyang aku kejar rupanya..aku lebih mementingkan FAMILY... MASA DENGAN…

Kerja. working. kerjanun.

Image
esok. 3 january 2011. aku start kerja. perasaan aku bercampur baur (poyo gila cam nk kawen je) sebenarnya aku malasssssss teramat.. hidung sumbatt. kepala pening. adoiii..kerja sampai kul 7 mlm plak... tabah lah amni oiiii..

harap aku bgn esok dgn penuh semangat.. nk pakai baju baru yg sbnarnya terlebih excited..dan menjadi seorang dewasa. chewah.. membanting tulang 4 kerat mencari rezeki halalan toyibban.. ehehe..

ok dah jom tido.. mari mari.. may ALLAH bless me always in my job world. amin :))



muka bersemangat nk kerja.. ohh semangat nyaaa..WAKAKAKA.cam mintak pelempang adalah.