Posts

Showing posts from November, 2016

BE A GO GIVER

Image
SALAM


Hari ni nak share benda yang best. Benda ni aku buat then nampak kesan..... Wah gitu.. ni bukan cerita pasal produk kecantikkan okkkkk.... Aku harap orang boleh baca ni dengan hati terbuka, ni bukan niat nak menunjuk ke apa.. tak ok... siapa yang rasa tak senang tu sila bersihkan hati anda..... #hatikaubersihkeamni

Ada satu hari tu, aku tengah rileks2, tak ingat masa tu weekdays ke weekend. Lepas tu aku dok scroll2... Sekali nampak update dari Prof. Dr. Muhaya.... Aku pun tengok video dia... Tajuk video tu pasal rumah tangga lah... Main point dia ialah BE A GO GIVER. Selama ni kita sentiasa di momokkan dengan ayat be a go getter. Tapi dari sudut pandangan Prof Dr. Muhaya ni dia cakap, kita kena jadi seorang yang selalu memberi, sebab Allah akan beri pada kita rezeki, and kita kena beri pada orang lain supaya lagi banyak kita beri, lagi banyak Allah akan bagi pada kita.




Memula aku rasa cam eh yeke ni??? Asyik aku je kena giveeeee mana aci... kata give and take... Tapi entah kena…