Auntie zailin

salam...entry kali ni aku nk tulis pasal someone yang aku sayang...sekarang dia tgh sakit..aku sedih sangat bila dapat tahu dia sakit..sbb sepanjang aku tgk dia dalam webcam..dia seorang yang ceria..banyak cakap..tetiba jadi senyap...terlantar...kalau korang pun mesti rasa mcm lain kan?mesti korang tak kenal siapa auntie zailin ni..auntie zailin ni mak kepada hafiz..baru2 ni aku dapat berita,auntie zailin sakit..lepas buat surgery something dgn dentist..

bila buat test,dia di dapati menghidap acute myeloid leukemia..penyakit ni terjadi bila sel darah putih kita lebih dr sel darah merah..aku nak terang lebih2 pun aku tak berapa faham..tapi yang pasti mmg dangerous..plus kidney auntie pun dah dysfunction..sedihnya..harap sangat dia kuat..

kdg2 aku rasa aku mcm dah dlm family ni..sukati ahh korang nk fikir aku perasan ke tak boleh blah ke..yg pasti aku dah sayang family ni..family hafiz..so,sikit sebanyak aku mmg terasa gak bila benda ni jadi..aku tahu aku jauh..apa yg aku boleh bagi hanya lah doa dan support pada hafiz...moga dia kuat..kuat hadapi semua ni..ALLAH takkan bg ujian kat hamba nya melainkan jika ujian tu mampu hamba-NYA kendalikan..

aku rindu bila webcam dgn auntie ni..bila first time webcam dia br bgn tido..aku dah kecut perut takut..tapi dia rileks je..so,aku pun jadi selesa..itu yg buat aku senang dgn dia..bila cakap pasal malaysia bukan men rancak dia bercerita dgn aku..sampai ada sekali tu dia kata,ok enough..u talk to hafiz...ahhahaha..best sgt tyme tu..bila hafiz kata nak kawin banyak,dia pukul hafiz..masa tu mmg sgt happy..dah rasa mcm family..ok serius...aku rasa nak nangis bila tulis entry ni..bila teringat balik kenangan dgn auntie zailin..

rasa nak fly je g boston..haishh...okay..dahlah tu..sedih..apapun aku harap..ALLAH panjangkan umur umi..aku nak jumpa dia face to face..salam tgn dia..cium dia...moga dia kuat...

to hafiz johanni,you know you always have me by your side..be strong and dont stop pray for umi punya kesihatan..

to auntie,moga auntie cepat sembuh,i miss your voice..i miss you..we need you so bad auntie..

YA ALLAH YA TUHANKU,kau panjangkan lah umur Umi Zailin,kuatkan semangatnya,sembuhkan penyakitnya,berilah aku peluang berjumpa dengan nya..buat dia happy..sesungguhnya KAU lah tempat kami meminta....AMIN...

sesiapa yang nak bagi sokongan pada family auntie zailin,boleh jadi klik kat link ni.. http://www.carepages.com/carepages/UmiZailin


from left-kak ana with azeem,sabri,auntie ita,shahida,uncle roslan,auntie zailin and hafiz.

Comments

Popular posts from this blog

Kenali Tahi Anda

My Journey With Nutox

5 Tanda Kulit Sensitif