Posts

Showing posts from August, 2013

The Invitation : The Engagement of Rithuan & Amni

Image
SALAM!!!

Wah! Berdebar rasanya. Ceeee.. padahal nak tunang je. Hehe. Takpelah, orang lain2 kan... =D

Sepatutnya excited nak raya, tapi excited benda lain.. 

18 days... Wa nak cincin wa!



So, basically, ini adalah invitation card untuk Engagement Day kami. Gambar ni sangat cantik kan? Sebenarnya ada hidden meaning di sebalik gambar ni. Bukan sesaje aku guna. Hehe. Tapi aku belum print lagi, tunggu lepas raya kot. Nak settle kan photo booth punya props dulu.



That's all for now. Doakan yang baik baik. Amin =D

Kbai.

Makanan untuk rambut / The right food for hair

Image
SALAM!!!!

Apasal aku rasa cam bongek je translation tu? HAHAHA. Pape jelah, janji korang faham. Kan? Siapa kat sini ada masalah rambut? Kalau tanya aku, memang aku ada masalah rambut gugur sejak azali lagi. HAHAHA. Gugur dia tahap kalau aku tengok movie, aku suka main rambut, sekali main, wahhh ada lah 3-5 helai gugur. Bayangkan kalau movie 2 jam. PENGSAN. 


Bagitahulah shampoo cap apa aku tak try lagi.. kecuali jenama mahal lah. hehe. Semua dah. Sekarang ni tengah guna Loreal and aku rajin sapu minyak baby. Sebab adik aku kata nanti rambut cantik. Tapi memang okay lah. hehehe. Layankannnn... Bila lama-lama fikir, apa cara lain kan nak atasi benda ni. Takkan nak pergi Yun Nam, mahal nak mamps! Memang tak. Cheapskate kan... 


Cara paling senang, melalui pemakanan. Kalau dengan aku, memang cara aku mudah2 je, biasanya tak libatkan duit yang banyak, so jangan risau okay.. ngeh ngeh... Mari mulakan... Di nasihatkan start slow-slow and fokus pada satu makanan dulu. Then tengok, apa kesan di…