Friday, March 14, 2014

Part 7 : RS & AJ


SALAM!!!



Omak kau! Dah kurang dari sebulan lagi nak kawen... hehhee.
Antara persiapan-persiapan yang lain yang kitaorg dah buat. Pheww~~~~



BAJU KAHWIN AKU dan WAN 


 So, untuk baju kahwin aku, aku jumpa tailor yg serasi dengan aku. WOOHOO. and dia sangat best malah memahami apa yang aku nak. Cemana nak cakap eh? Dia cam kita selesa dengan dia. Boleh contact Scha Sahaque Wedding Planner




Semua baju buat sendiri.... Nak bayar guna apa ni? Bulu hidung boleh? Memang mengah gak nak bayar, cakap jujur je. Semoga ALLAH permudahkan... AMIN.



Masa ukur baju Wan, Abah ikut sekali. Wan beriya nak buat baju ala ala Aaron Aziz, ikut cutting badan. Pastu Abah, "Kau jangan nak fit sangat, badan kau dah naik tu, nanti bulan 4, ketat baju" HAHAHAHAHHAHAHAHHA. Tapi memang badan Wan naik. Tapi iols suka jerrr. Baju macam biasa dekat BMO.







KASUT KAHWIN


Untuk kasut kahwin aku suka yang simple and selesa. Yelah, satu hari kot nak pakai.. Kang tak memasal kejang lak kaki aku.


And aku memang adore kasut Zang Toi sebab dia sangat selesa. And cantik hewhew. Tapi masa nak beli hari tu, takde saiz ek, dari Pavilion ke KLCC lah di buatnya. Thank you sayang kerana sabar.











PERSIAPAN BILIK TIDUR
 
Persiapan bilik tidur ni Mama lah yang beriya, cadar baru, langsir baru, kusyen lah apa jadah... Macam2 ek.. Bagi aku benda ni semua cam tak penting sangat tapi dah Mama suka, layankan jelah....


 Mama suruh aku rasa semua material cadar... Layankan...


Berkilat kilat lakkk...


Seriously penat gila. Tetbe pagi bila Mama ajak.. sarung je apa yang ada. HAHAHAHA.


HOTEL UNTUK HONEYMOON


Hotel untuk honeymoon Wan yang pilih.. Dia kata nak yang privacy. Ha yelah.... Kitaorang guna Agoda. Senang, nak bayar pinjam kredit kad Mama. hehe. Tak sabar nak snorkelling!




BORANG KAHWIN


Borang kawin aku Wan yang isi, teruk kan? Sebab dia tak percaya aku isi kot? HAHA. Ada bila tah dia datang rumah, dia tolong isi borang then terus print.. hehe.. SETTLE.


Status Facebook aku.

Semlm Wan dtg isikan borang semua. Dah lengkap semua. Then baba...

Baba : Wan, nnt baba tak tahu lg boleh nikahkan Angah ke tak. Kalau ada kekuatan, baba lah yg akan nikahkan...
Mama : Aik, dulu anak sedara awak boleh je..
Baba : Tu anak sedara, ni anak sendiri.........

Sebak.....




Borang Wan dah lama siap.... Then hari apatah aku pun pergilah Pejabat Agama Klang. Setel kan hal borang ni... Sekejap je pun... cuma yelah kena pergi hari kerja kan...




And finally!!! Yeayy kebenaran dah dapat...



KAD KAHWIN


Aku sangat bersyukur Wan ni jenis macam aku, aku suka benda yang simple je, bila tibe tang kad kawen pun, aku nak yang clean and simple.


Wan amik satu kad ni, dia kata,'Ni cantik D".. Aku terus,'Ha oklah tu..." HAHAHA. Senang kan?







HAVE FUN SEBELUM KAHWIN


Ada hari tu, kitaorang makan-makan and mandi kolam sebelum kahwin. Saje jela kan.. Suka suka..





 
 HOUSE SHOPPING


Shopping kat ikea dekat 3 jam. Then aku bkk kasut.

Aku : b tgk ni...kaki i dah berulat.
Wan : hah?
Aku : eh berurat..
Wan : meh meh aku sembur sheildtox kalau berulat

Hahahahahahahah geli nya kaki berulat


Part ni aku paling suka... WOOHOOO..











Lepas ni memang selalu lah aku pergi Ikea. hehehhe. Syiokkkk!


Okay sambung Part lain pulak.. Ponett menaip.. (menaip ke?letak gambar je lebih)

Kbai.



1 comment:

#apaajmasak : Resipi Ayam masak Kicap dan Sawi Oyster

Salam Baru nak start menulis balik sebab dapat laptop baru dari IBM hahahhaha perangai kan. Btw aku dah pindah rumah sendiri. Ma...