Posts

Showing posts from August, 2010

Personaliti IPT(IIUM-IIUM.fm)

Image
hello...

aku tatau lah korang tahu ke tak pasal wujudnya satu akhbar yg dinamakan varsiti setiap hari khamis..aku pun tahu sebab dulu time nak launching sisipan ni aku datang...hehehe..biasalah kata budak mass comm...

serius shit,aku tak pernah terfikir nak di jadikan personaliti IPT..maksud aku,siapa la aku ni..belajar takde lah pandai sangat..biasa2 je..rupa pun ala kadar..cuma cukup sifat lah...hehe..perangai pun biasa2 je..bakat??ada ke?bakat merajuk ada lah kot..hahahaha...tapi dah rezeki..apa boleh buat.

masa habis launching IIUM.fm ni...selang beberapa hari..orang public relations UIA call kata nak calonkan aku jadi personaliti IPT..aku tercengang..terkejut..happy..takut..gementar..chewah...mcm2 rasa plak la kan..interview and sesi photography di lakukan seminggu lepas launching..

alhamdulillah,semua berjalan lancar...inilah hasil nya... :)





special thanks to En. Johanni Salleh,boss aku di IIUM.fm...kalau takde En. Jo...kitaorg semua takde...thanks to Abg Lan dr PR..sebab bg peluang …

Auntie zailin

Image
salam...entry kali ni aku nk tulis pasal someone yang aku sayang...sekarang dia tgh sakit..aku sedih sangat bila dapat tahu dia sakit..sbb sepanjang aku tgk dia dalam webcam..dia seorang yang ceria..banyak cakap..tetiba jadi senyap...terlantar...kalau korang pun mesti rasa mcm lain kan?mesti korang tak kenal siapa auntie zailin ni..auntie zailin ni mak kepada hafiz..baru2 ni aku dapat berita,auntie zailin sakit..lepas buat surgery something dgn dentist..

bila buat test,dia di dapati menghidap acute myeloid leukemia..penyakit ni terjadi bila sel darah putih kita lebih dr sel darah merah..aku nak terang lebih2 pun aku tak berapa faham..tapi yang pasti mmg dangerous..plus kidney auntie pun dah dysfunction..sedihnya..harap sangat dia kuat..

kdg2 aku rasa aku mcm dah dlm family ni..sukati ahh korang nk fikir aku perasan ke tak boleh blah ke..yg pasti aku dah sayang family ni..family hafiz..so,sikit sebanyak aku mmg terasa gak bila benda ni jadi..aku tahu aku jauh..apa yg aku boleh bagi han…