Friday, August 13, 2010

Personaliti IPT(IIUM-IIUM.fm)

hello...

aku tatau lah korang tahu ke tak pasal wujudnya satu akhbar yg dinamakan varsiti setiap hari khamis..aku pun tahu sebab dulu time nak launching sisipan ni aku datang...hehehe..biasalah kata budak mass comm...

serius shit,aku tak pernah terfikir nak di jadikan personaliti IPT..maksud aku,siapa la aku ni..belajar takde lah pandai sangat..biasa2 je..rupa pun ala kadar..cuma cukup sifat lah...hehe..perangai pun biasa2 je..bakat??ada ke?bakat merajuk ada lah kot..hahahaha...tapi dah rezeki..apa boleh buat.

masa habis launching IIUM.fm ni...selang beberapa hari..orang public relations UIA call kata nak calonkan aku jadi personaliti IPT..aku tercengang..terkejut..happy..takut..gementar..chewah...mcm2 rasa plak la kan..interview and sesi photography di lakukan seminggu lepas launching..

alhamdulillah,semua berjalan lancar...inilah hasil nya... :)






special thanks to En. Johanni Salleh,boss aku di IIUM.fm...kalau takde En. Jo...kitaorg semua takde...thanks to Abg Lan dr PR..sebab bg peluang kat saya yang serba kekurangan ni...and also of kos to my family(mama,baba,along,yaya,nana and keroro)esp mama sebab lahirkan aku...oh ya,to yaya special gak sbb kasut dia..ahhaha...hehhehe..to ecah..my bestfren...rakan susah senang....to hafiz johanni, yang always gives support.. :) and last but not least!! warga IIUM.fm...korang memang bestt... sayang korang sangat2...

p/s : masa ni aku gemukkkkk...ahahahaha..sekarang dah HOT balik dah..wakakkaa. :P

Friday, August 6, 2010

Auntie zailin

salam...entry kali ni aku nk tulis pasal someone yang aku sayang...sekarang dia tgh sakit..aku sedih sangat bila dapat tahu dia sakit..sbb sepanjang aku tgk dia dalam webcam..dia seorang yang ceria..banyak cakap..tetiba jadi senyap...terlantar...kalau korang pun mesti rasa mcm lain kan?mesti korang tak kenal siapa auntie zailin ni..auntie zailin ni mak kepada hafiz..baru2 ni aku dapat berita,auntie zailin sakit..lepas buat surgery something dgn dentist..

bila buat test,dia di dapati menghidap acute myeloid leukemia..penyakit ni terjadi bila sel darah putih kita lebih dr sel darah merah..aku nak terang lebih2 pun aku tak berapa faham..tapi yang pasti mmg dangerous..plus kidney auntie pun dah dysfunction..sedihnya..harap sangat dia kuat..

kdg2 aku rasa aku mcm dah dlm family ni..sukati ahh korang nk fikir aku perasan ke tak boleh blah ke..yg pasti aku dah sayang family ni..family hafiz..so,sikit sebanyak aku mmg terasa gak bila benda ni jadi..aku tahu aku jauh..apa yg aku boleh bagi hanya lah doa dan support pada hafiz...moga dia kuat..kuat hadapi semua ni..ALLAH takkan bg ujian kat hamba nya melainkan jika ujian tu mampu hamba-NYA kendalikan..

aku rindu bila webcam dgn auntie ni..bila first time webcam dia br bgn tido..aku dah kecut perut takut..tapi dia rileks je..so,aku pun jadi selesa..itu yg buat aku senang dgn dia..bila cakap pasal malaysia bukan men rancak dia bercerita dgn aku..sampai ada sekali tu dia kata,ok enough..u talk to hafiz...ahhahaha..best sgt tyme tu..bila hafiz kata nak kawin banyak,dia pukul hafiz..masa tu mmg sgt happy..dah rasa mcm family..ok serius...aku rasa nak nangis bila tulis entry ni..bila teringat balik kenangan dgn auntie zailin..

rasa nak fly je g boston..haishh...okay..dahlah tu..sedih..apapun aku harap..ALLAH panjangkan umur umi..aku nak jumpa dia face to face..salam tgn dia..cium dia...moga dia kuat...

to hafiz johanni,you know you always have me by your side..be strong and dont stop pray for umi punya kesihatan..

to auntie,moga auntie cepat sembuh,i miss your voice..i miss you..we need you so bad auntie..

YA ALLAH YA TUHANKU,kau panjangkan lah umur Umi Zailin,kuatkan semangatnya,sembuhkan penyakitnya,berilah aku peluang berjumpa dengan nya..buat dia happy..sesungguhnya KAU lah tempat kami meminta....AMIN...

sesiapa yang nak bagi sokongan pada family auntie zailin,boleh jadi klik kat link ni.. http://www.carepages.com/carepages/UmiZailin


from left-kak ana with azeem,sabri,auntie ita,shahida,uncle roslan,auntie zailin and hafiz.

Rithuan's Big 3-0

SALAM Tahun ni adalah tahun sendat untuk kitaorg hahaha sbb yela makin kita berusia, komitmen makin tambah. Tapi tak bermakna ben...