Thursday, September 23, 2010

my new cool webcam.

aku ni bukanlah seorang pembeli gadget2 ni..mmg tak minat..pendrive pun bapak aku yg belikan..sbb cam aku rasa tak penting sgt pun..cth cam ramai org ada kamera digital semua...tapi aku hanya menggunakan kamera phone je..wakaka..tu pun dah cukup hebat dah...hahahaa..tapi,
memandangkan aku memerlukan webcam.maka aku perlu membeli..hahaha.sbb malu asyik pinjam alin punya...thanks alin! ;D dan hr apatah,sahabat karib ku,ecah sentiasa menjadi peneman..dan kami ke giant...tpt paling dekat laa kan..ahahah..gigih sgt nk g jauh2...

dalam otak aku,mesti beratos gak hbs ni..sbb HJ kata i need a mic too..huhu...dlm hati berharap..jgnlah lbh seratos..mati weh! then tanya abg tu..saya nak webcam..dgn gigihnya abg tu keluarkan segala jenis webcam yg ada...mcm2 cap ada...

aku tgk harga,rm 65..what???? murahnya..ngeh ngeh..pastu aku kata,saya nak mic gak..dia pun tunjuk mic ni..



ok,agak2 lah..takkan aku nak webcam guna mic ni..wakakkaka.gila lawak.mcm aku wat mesyuarat plak dgn HJ kang..hahhahhaa...aku pun tny,pc saya takda built-in mic eh..kalau mcmtu ada tak webcam yg ada mic??(muka berharap)

ha...ni ada built-in mic..abg tu tunjuk kan satu webcam ni..wahhhhh muka aku berseri2..ala2 shin chan..aku belek2...whattt??? kamera 5MP...ni dah sama taraf dgn phone cam aku...walawehhhh...laptop baba kat umah pun camera 2MP je..ni 5 MP..mesti nampak jerawat aku kang...hahahaha..and harga dia jeng jeng jeng...RM 62!!!! miahahahhahahaa.

aku pun tanya,warranty berapa lama?abg tu kata sebulan..aku pun.. ok..bungkus! weewoooo...
balik2 terus test dgn HJ..best...sbb kamera ni cam boleh adjust2..dia punya kedudukan dan boleh zoom2..hebat kan???bek ckp hebat..(ckp cm org batak tak pernah jumpa webcam)

ni lah dia my new baby!



dia boleh tegak seperti ini..kamera boleh pusing 360 darjah.wakaka.



boleh juga di kebawahkan sedikit...kotlah nak baring2 sambil webcam kan..sila ikut keselesaan masing2..hahaha.


kalau rasa boring boleh gak,men lipat2 webcam ni cam pisau lipat...igt kereta sorong baby je ke boleh lipat2 masuk dlm kete..webcam aku blh lipat2 msk handbag ok.


im happy to have you my new webcam...thanks to baba..sbb kalau baba tak bg duit poket cemana nak beli kan??hehee..ok,mari webcam sekarang! anda berminat nak beli???kat giant eh berhadapan dengan kedai jual pakaian dalam wanita...wakkakaka.

No comments:

Post a Comment

Rithuan's Big 3-0

SALAM Tahun ni adalah tahun sendat untuk kitaorg hahaha sbb yela makin kita berusia, komitmen makin tambah. Tapi tak bermakna ben...