Posts

Showing posts from December, 2010

My wonderful weekend

SALAM!!!!

last night, saya, saya ialah nurul amni jamaludin. pergi ke rumah pensyarah saya, En. Johanni Saleh for dinner. ok, nada takyah poyo sgt. HAHAHA. ok, aku mmg kecut perut, nervous, berpeluh2, ok tipu..tak berpeluh pun..sbb aircond kete kuat... Ok, nk cete dr mula, tghari tu g kenduri kawen dulu kat UIA.. ni pakai baju hijau...kawin afiq and timah..ohh bestnya kawin *tiba-tiba* best sbb jumpa kawan2 lama..(mentang2 dah grad terus kata kawan2 lama) hahahhaha. pastu mkn, borak, lallaaallaa kejap dgn kawan. pastu blah..oh lupa, tahniah afiq and timah. semoga nakal selalu dan dapat anak cepat2.weewoooo..



Lps tu, aku nak jumpa kawan..so aku tukar baju lagi..tukar kat toilet bajet artis..(sejak bila artis tukar baju kat toilet) touch up sket.. ka-ching! amni dah bertukar.. then kuar, makan2 jap... dia ckp pasal aku pakai topi besar ketika HS interdepartment sport..ahhaha..mmg lawak..ada gak org perasan..hahaha..tapi tomyam kedai tu tak sedap pun ye..tetbe, OMG! dah 5.30 petang..(baje…

Dunia ini penuh dgn kepalsuan

Image
SALAM!!!


title entry mesti nk poyo cam aku perdana menteri.*tiba-tiba* kat dunia ni banyak betul benda palsu..contohnya handbag(kalau dah pompuan tu je eh yg ko terfikir) handbag branded palsu melambak2.. sampai kadang2 confuse, eh ni yg betul ke palsu..eh eh ewah..palsu rupanya. ok dah jangan poyo mcm ko pernah beli beg ciplak. mmg tak ahh kan sbb biasanya beg ciplak ni yg jenama2 tak tercapai akal ku spt LV, COACH , JIMMY CHOO( ok kesat air liur yg meleleh skrg juga)
lagi apa ya yg palsu, muka palsu..ha org cucuk botox.muka cantik. tu palsu gak..hahahaha.takut sehhh dah tua tu, tua jelah. tanak terima kenyataan pulak..hakk tuiii takleh blah..pastu nk senyum pun muka dah keras (pehal nk emo tetbe) tak suka gila aku tgk..

ok dahlah tu..mengata org dosa..sebenarnya aj nak cakap pasal bulu mata palsu.hhaha.punya la melalut smp ke laut.bulu mata palsu sgt cantik kan?? ke ada org rasa tak cantik? hehe. bg aku bulu mata palsu cantik..dia akan serlahkan lagi mata si pemakai. kalau org kahwin…

termotifff plak kau kan

SALAM!!!!


pernahkah anda di msg atau di call oleh seseorang? ok mestilah pernah..bangang betul soalan aku. tp bukan dr seseorang yang dikenali, dr seseorang yang tak dikenali...aku TENSION. serius black.

ok, bukan sbb org yg tak dikenali call atau msg. sbb kawan2 yang sesuka hati nk bg number phone kita kat org lain. SUMPAH ANNOYING (nampak tak betapa annoying aku) plslaaaaaa wei respect org sket..facebook aku boleh blah lagi..nk kenal kat facebook aku mmg takde hal. add lah aku, mmg aku approve..kata pun laman sosial kn..apa tu org kata NETWORKING..haaa..tp phne number is private...

yg aku takleh blah tu, aku cam br je few months tukar number and aku bg number aku yg latest ni kat kwn2 yg mmg aku kenal. tetbe plak org lain dapat. mau nya aku tak angin. dahlah tu, BUKAN SETAKAT NUMBER MAXIS, NUMBER CELCOM PUN SAMA. WTFFFF!!!!!ok, aku mmg bengang. kalau aku tahu sapa yg bg tu, mmg ahh. baik ko jgn mengaku sblm darah aku mendidih cam air kat dapur gas.


motiffffffffffff kawan2 aku cam pal…

TIPS 1 : glow in the crowd

Image
SALAM!!!


ok semuaaaa......straight to the point..kat formspring aku ada banyak tanya cemana muka aku npk glow..eh glow ke?? cam tak je..kusam cam kain pengesat adalah..HUAHUAHUA.. tapi takpe lah, mari aku kongsikan pengalaman memiliki muka kusam.chewahh..hehee..


ni ha cth artis2 yg muka glow..make up cantik..plus muka diaorg cam glow..bersinar2..chewahh..



megan uuuu...kelas!



alahaiiii...kak jes ku..



so skrg dah fhm tak cemana glowing skin..kalau nampak tu cam cantik kan? sbb dia lg enhance muka kita..so, aku pun pe lagi..berapa bulan lps..terpengaruh lah nak kulit glow glow ni..bajet artis.. KONON.. tapi aku make up biasa je lah..artis2 ni ada make up artis..aku ni pakai tgn sendiri je.. :))



my sweetheart.





ni lah benda nya.. PURE WATER FACIAL MIST from THE FACE SHOP..
benda ni mmg sgt best..sbb blh pakai anytime..tgh berak pun kalau rasa nak pakai boleh lah sembur2 kat muka..muka dah make up pun blh..tu laa yg buat muka jd glow ececece.. KOMAIN promote cam dpt royalti plak..



Dia ada lg…