Sunday, December 26, 2010

My wonderful weekend


SALAM!!!!


last night, saya, saya ialah nurul amni jamaludin. pergi ke rumah pensyarah saya, En. Johanni Saleh for dinner. ok, nada takyah poyo sgt. HAHAHA. ok, aku mmg kecut perut, nervous, berpeluh2, ok tipu..tak berpeluh pun..sbb aircond kete kuat... Ok, nk cete dr mula, tghari tu g kenduri kawen dulu kat UIA.. ni pakai baju hijau...kawin afiq and timah..ohh bestnya kawin *tiba-tiba* best sbb jumpa kawan2 lama..(mentang2 dah grad terus kata kawan2 lama) hahahhaha. pastu mkn, borak, lallaaallaa kejap dgn kawan. pastu blah..oh lupa, tahniah afiq and timah. semoga nakal selalu dan dapat anak cepat2.weewoooo..



Lps tu, aku nak jumpa kawan..so aku tukar baju lagi..tukar kat toilet bajet artis..(sejak bila artis tukar baju kat toilet) touch up sket.. ka-ching! amni dah bertukar.. then kuar, makan2 jap... dia ckp pasal aku pakai topi besar ketika HS interdepartment sport..ahhaha..mmg lawak..ada gak org perasan..hahaha..tapi tomyam kedai tu tak sedap pun ye..tetbe, OMG! dah 5.30 petang..(bajet cindarella) ni masanya utk g dinner umah en jo...



Then dah sampai uia, pinjam bilik kawan, mandi, siap2, tukar baju lagi...baju biru..then jam dah menunjukkan kul 5.45 petang..lajukan persiapan sbb kul 6 dah kne bertolak..kalau tak mmg jem ahhh.. then tepat kul 6 aku dah bertolak dr UIA..(sekarang blh bayangkan betapa cepatnya aku siap) HHAHAHA..










nasibaik ada emy kesayangan yg guide aku lalu cepat saje sampai rumah mereka. (mentang2 family nk pgl pun kesayangan) HEHEHE. gedik takkk?? dah sampai tu mmg nervous hbs..siap dpn gate baca doa..hehehe.. pastu masuk umah je..nampak awal dgn acky..ek ele mamat2 ni..hahahaha.





Pastu jumpa dgn papa..hehehe.(nk gak pgl papa) HUAHUAHUA..pastu borak2..terus dah tak malu..wakakkakaa.kuar lah perangai sebenar..pastu jumpa mama..kak ina..abg aril..and anak2 nya..lalu ber suka ria..melayan budak2.. aku pelik laa, aku ni mmg tak suka budak..tahap yg kalau ada baby ke apa, aku takde lah jenis nak " alolololo comelnya" nk pgg2 ke apa..mmg tak ahh..tak kuasa aku.. tetbe plak smlm anak2 abg aril tu suka aku..adoi...pening..tapi layan kan jelaaa...HAHHAHA..



Dah lepak2 tu, makan..borak2..ohh..mmg dah tak malu..rasa cam family sendiri..hahaha..pastu dah kul 11 malam..ibunda panggil pulang...lalu princess amni terpaksa pulang ke pangkuan keluarga..hehehe.. apapun, saya sayang family en. jo. :D



Balik sampai umah jam 12.30 malam..sgt penat..tapi sangat gembiraa...terus buat status kat FB..friends, espresso and family love = PERFECT COMBINATION.


Thank u fadly sbb teman kan aku, thank you munir gila sbb bagi omaa pilussss..thank u kawan2 sbb dapat jumpa, thank u iskandar sbb memperkenalkan restoran tomyam(tapi rosdet lg bes okayy) and last but not least thank you so much to En. Johanni Saleh's family sbb menerima ku..chewahhh...


Kbai.

Tuesday, December 21, 2010

Dunia ini penuh dgn kepalsuan

 
 
SALAM!!!



title entry mesti nk poyo cam aku perdana menteri.*tiba-tiba* kat dunia ni banyak betul benda palsu..contohnya handbag(kalau dah pompuan tu je eh yg ko terfikir) handbag branded palsu melambak2.. sampai kadang2 confuse, eh ni yg betul ke palsu..eh eh ewah..palsu rupanya. ok dah jangan poyo mcm ko pernah beli beg ciplak. mmg tak ahh kan sbb biasanya beg ciplak ni yg jenama2 tak tercapai akal ku spt LV, COACH , JIMMY CHOO( ok kesat air liur yg meleleh skrg juga)

lagi apa ya yg palsu, muka palsu..ha org cucuk botox.muka cantik. tu palsu gak..hahahaha.takut sehhh dah tua tu, tua jelah. tanak terima kenyataan pulak..hakk tuiii takleh blah..pastu nk senyum pun muka dah keras (pehal nk emo tetbe) tak suka gila aku tgk..

ok dahlah tu..mengata org dosa..sebenarnya aj nak cakap pasal bulu mata palsu.hhaha.punya
la melalut smp ke laut.bulu mata palsu sgt cantik kan?? ke ada org rasa tak cantik? hehe. bg aku bulu mata palsu cantik..dia akan serlahkan lagi mata si pemakai. kalau org kahwin mesti nk pakai bulu mata palsu kn? kn? hehe.

setakat pengetahuan aku yg sgt cetek pasal fake eyelashes ni, aku cuma tahu 2 jenama yg popular dlm pembikinan fake eyelashes ni.. MAC and shu uemura..mmg meletop2 setiap kali aku tgk collection diaorg..rasa nak beli semuaa..tpi byk plak kan duit aku..

ok ni collection MAC.. aku suka yg jenis dramatic2 camni..br lah OVER...hahahaha.




photo ihsan MAC.com

kalau kat US..ni semua 14 hennget je okayyy..mmg aku dah borong2 dah..

ok jom tgk yg shu uemura punya plak..diaorg ni mmg terkenal dgn eyelashes yg dramatic tahap dewa..tak tersangka org ada idea nk buat eyelashes camni.hahahaha..






photo ihsan yahoo

haaaaa nampak tak betapa berseni nya eyelashes tu..gila laaa wehhh...sumpah teringin nk pakai..tp kang kalau pakai tyme kawen org igt gila plak..hahaha..

so last week, aku yg dah teruja ni pun belilah eyelashes ciplak MAC..wakakkaka.

3 ringgit jeee okayyy..gam confirm tak kuat..wakakkaka.

aku igt 2 kali je aku pnah pakai fake eyelashes ni, time high school sbb berlakon dgn dinner communication student thn lepas..hehehe..feeling dia sgt bestttt..

ni ha gambar nyaa..


kemain kau aj..ehehe..meletop letop..(syok sendiri)

tapi, jangan lah korang beli yg camni plak. sumpah aku gelak tahap dewa.


selamat ber-fake eyelashes. :))

Monday, December 20, 2010

termotifff plak kau kan


SALAM!!!!


pernahkah anda di msg atau di call oleh seseorang? ok mestilah pernah..bangang betul soalan aku. tp bukan dr seseorang yang dikenali, dr seseorang yang tak dikenali...aku TENSION. serius black.

ok, bukan sbb org yg tak dikenali call atau msg. sbb kawan2 yang sesuka hati nk bg number phone kita kat org lain. SUMPAH ANNOYING (nampak tak betapa annoying aku) plslaaaaaa wei respect org sket..facebook aku boleh blah lagi..nk kenal kat facebook aku mmg takde hal. add lah aku, mmg aku approve..kata pun laman sosial kn..apa tu org kata NETWORKING..haaa..tp phne number is private...

yg aku takleh blah tu, aku cam br je few months tukar number and aku bg number aku yg latest ni kat kwn2 yg mmg aku kenal. tetbe plak org lain dapat. mau nya aku tak angin. dahlah tu, BUKAN SETAKAT NUMBER MAXIS, NUMBER CELCOM PUN SAMA. WTFFFF!!!!! ok, aku mmg bengang. kalau aku tahu sapa yg bg tu, mmg ahh. baik ko jgn mengaku sblm darah aku mendidih cam air kat dapur gas.


motiffffffffffff kawan2 aku cam palat. ok, siapa yg bg number tu je yg palat.bukan semua.jgn nk EMO tak tentu pasal.
ok dahlah tu, penat marah ptg2 ni. semoga aku tabah. tabah lah amni. hidup mmg camni. sekian.


Wednesday, December 15, 2010

TIPS 1 : glow in the crowd


SALAM!!!


ok semuaaaa......straight to the point..kat formspring aku ada banyak tanya cemana muka aku npk glow..eh glow ke?? cam tak je..kusam cam kain pengesat adalah..HUAHUAHUA.. tapi takpe lah, mari aku kongsikan pengalaman memiliki muka kusam.chewahh..hehee..



ni ha cth artis2 yg muka glow..make up cantik..plus muka diaorg cam glow..bersinar2..chewahh..



megan uuuu...kelas!



alahaiiii...kak jes ku..



so skrg dah fhm tak cemana glowing skin..kalau nampak tu cam cantik kan? sbb dia lg enhance muka kita..so, aku pun pe lagi..berapa bulan lps..terpengaruh lah nak kulit glow glow ni..bajet artis.. KONON.. tapi aku make up biasa je lah..artis2 ni ada make up artis..aku ni pakai tgn sendiri je.. :))



my sweetheart.





ni lah benda nya.. PURE WATER FACIAL MIST from THE FACE SHOP..
benda ni mmg sgt best..sbb blh pakai anytime..tgh berak pun kalau rasa nak pakai boleh lah sembur2 kat muka..muka dah make up pun blh..tu laa yg buat muka jd glow ececece.. KOMAIN promote cam dpt royalti plak..



Dia ada lg dua flavor..eh flavor ke kita panggil..ala hentam je..yg lain tu ialah Pure Water Facial Mist - Jeju Marine dgn Pure Water Facial Mist - Jeju Orange..aku punya Pure Water Facial Mist - Jeju Flower..aku pilih yg tu sbb bau dia paling sodappp.. hahaha..



facial mist ni di perbuat 80% dr pure water from jeju island di panggil Samdasu water..aku tatau la pure water tu dtg dr mana, gunung ke, sungai je, jamban org korea mana ke.. tp maybe pure water ni bagus kot.. cam kalau kat malaysia tu air mineral dr gunung la... KOT..ntah lah..ahhaha.. and yg selebihnya dr bau2 an dia..


ni cth botol dr flavor yg lain..






so, beli lah mana yg anda mahu...tak mahal pun..cuma RM 18.90 sebotol..student kn, pakai biasa2 sudeh..banyak plak duit aku..hehee.. facial mist ni boleh pakai siang mlm pagi petang.. kalau korang pakai sebelum tido pun bagus..sbb bila bgn pg muka rasa lembap je..kira nya di samping meng-glow kan kulit korang..dia juga melembapkan..ok, jgn berharap nk muka cam glow in the dark..tu mmg tak ahhh kan..



apa di tunggu lagi?? ingin kan kulit glow, sihat, lembap..beli lah..hehee.


siapa yg pakai barang the face shop ada chance nak jadi gf Kim Hyun Joong *tiba-tiba*



Rithuan's Big 3-0

SALAM Tahun ni adalah tahun sendat untuk kitaorg hahaha sbb yela makin kita berusia, komitmen makin tambah. Tapi tak bermakna ben...