Posts

Showing posts from October, 2014

Tanda tanda Anda Tertekan

Image
SALAM!!!

Tajuk di atas mungkin ada kaitan dengan aku, mungkin dengan korang... well... siapa yang tak pernah stress dan tertekan kan? Ada org boleh handle tekanan dengan baik, ada orang tak. Ada jugak orang kadang-kadang tak sedar pun yang dia stress. Yang ni memang bahaya. Macam bahaya bila Amni baru dapat gaji pastu dia terus online shopping. Bahaya bahaya.


Stress/depress ni boleh berpunca dari pelbagai sebab. Contoh kalau aku, aku stress bila orang asyik tanya aku bila nak pregnant. Ada orang stress duit takde, keje takde dan lain lain. Ahh mcm mcm lahhh semua stress... lakk tak masal ekk..


Antara tanda2 korang tengah depress :


Pernah tak selalu korang tiba tiba nangis tanpa sebab. Kalau sekali sekala tu mungkin lah takpe. Tapi kalau kerap sangat.. tu mungkin tanda2 korang tengah depress. Korang maybe try utk tak nangis tp sometimes korang tak boleh control... 



So macam biasa lah, contoh guna diri penulis... Aku pernah dlu beberapa tahun lepas, masa tu baru lepas clash yang paling…

Bila asyik ke toilet.....

Image
SALAM!!!


Bila cakap melabur mesti org skrg dah faham kan... Bukan yg melabur bursa saham tu okay ni melabur yg plup plup.. HAHAHA... Aku dlu ada masalah nk buang air besar sbb perut aku payah digest makanan yang complex. Skrg oklah, tapi bila dah selalu sangat pedih la plak khennn... Tapi dia bukan cirit.. ehh boleh ek discuss pasal bentuk plak.. HAHA. So kat sini ada beberapa jenis makanan yang mmg mengundang kekerapan korang pergi ke toilet... 


Firstly, kena alert, cuba amik perhatian sikit dengan benda2 yang korang makan.. 



Benda paling aku sensitive sekali ialah susu. Minum susu je aku akan buang air besar. So bila dah asyik buang air besar, aku kne stop minum susu, mcmtu lah... Ada yang kata aku lactose Intolerance... Kalau aku minum susu Anlene, memang lpstu pening and muntah2.. Kalau rasa takleh minum susu, minum susu soya pun okay...




Ada sesetengah orang, makan certain sayur perut berangin... Biasa nya sayur yang tinggi serat mcm brokoli, kobis, kobis hijau, karot dan lain lai…

That Feeling.....

SALAM!!!!!



Tajuk entry mcm tajuk clash dgn bf je HAHHAA. Dah kawen mmg takde makna nya nak clash, gaduh2 watpe satg tidur sama gak.. Buang masa uolsss... Sebenarnya tajuk ni mcm sedih, eh bukan macam... memang sedih pun......huhu



 Pertama kali aku rasa sebak mcmni, sebab bulan ni jugak aku pergi berurut semua. So rasa mcm usaha tu dah lebih, tapi mungkin belum cukup....  Memula tak lah nak nangis, tapi bila peluk Wan... haaaa memang mengalir lah.... Mood
October 21, 2014 01:46 am
You reported feeling frustrated, sad. Frustration is normal - there's only about a 20% chance of getting pregnant in any given cycle, so it might take a few before you see a positive result.

"Jangan sedih... Kita try lagi..."
*air mata mengalir*
"Kesat air mata tu, I sayang you"
Wan peluk kuat kuat.....




 YA ALLAH terima kasih bg suami yang baik mcmni.. Sebak... Kalau nak di ikutkan memang aku yg lg nampak sedih.. Wan dia rileks je, sebab dia kata rezeki ni ALLAH bg sama rata. Kalau kau …

Perencah Ikan Bilis

Image
SALAM!!!

Seperti yang semua org sedia tahu, aku lepas kawin duduk rumah parents aku and in laws aku lagi. Means kitaorg take turns. So sekejap Klang, sekejap Ampang. Aku happy je, mcm dah biasa. Mana2 pun rasa mcm kat rumah sendiri. (MUKA TAK TAHU MALU KAN)


Disebabkan aku dok dgn parents aku, aku memang jarang masak, yelah aku balik kerja pukul 8, 9, or sometimes kul 12 pun ada if Wan ada breakdown. So nak masak tu memang sesuatu yang mustahil bin ajaib. Ni aku ckp psl weekdays ok. Kalau weekend mama aku takde, aku lah yang masak. So last week, parents aku pergi Penang, sah2 lah aku kena masak. HUHU..


Yang best nya, aku memang excited lah setiap kali nak masak. Lepas tu aku ajak Wan pergi tesco. Wan tanya nak masak apa. Aku cakap masak nasi goreng. Pastu dia kata, masak nasi goreng kampung lah... Nasi goreng kampung ada ikan bilis crunchy... Aku cam OK.. boleh sajerrr... Pastu p lah kat tpt perencah nasi goreng. Being me, aku malas nak fikir, kalau nak beli tu, aku beli je semua. Aku…

Apa Apa aje

Image
SALAM!!!


Sejak kawin ni, jadual aku penuh semacam. Yelah sebab dlu ikut jadual aku je, skrg dah campur dengan jadual Wan.. YA AMPUN... fenin kadang2 nak masukkan plan2. And kebiasaanya, kitaorg memang utamakan family dulu. Memang takde sangat lah masa kami berdua-duaan kecuali dlm bilik HOHOHorlicks...



Lepak dengan kawan2 hari kerja.


Last 2 weeks, kami berniaga dekat The Curve, sambutan hari Sabtu okay. Hari Ahad kurang sikit. Orang berehat kat rumah KOT. hahha..


 Menjahit di tepi longkang.. Paisley mmg handmade..  Keje aku jaga QC and jahit menjahit.. Biasa lah aku kan pandai buat kerja2 perempuan ni PUIH...


 Suami yang selalu membantu..


 Petang tu Wan bawak anak sedara dia, maka upah lah ni.. Happy dia. hehe.

 Menumpang lepak tak memasal.. HAHAHHA..


Esok nya patut berniaga lagi, tapi aku p wedding dulu.. Anak makcik aku dekat Bukit Jelutong. Masa tengah wedding tu, Wan dapat berita pakcik dia meninggal... Maka kami pun berlari ke Shah Alam.. Sampai malam kul 11.... terus p Selayan…