Posts

Showing posts from June, 2014

Cukup tak air yang kita minum?

Image
SALAM!!!



Lama dah rasanya tak tulis pasal kesihatan... dh syiok sangat kawen kan... bebalik cete pasal Wan.. HAHAHAHHAHA. Mari lah kita bercerita pasal lain plak ehhh...



Aku tak ingat samada aku pernah ke tulis entry pasal air, takpelah kalau ada just to remind rerakan taulan... hehe.. Kalau cakap pasal air, mesti ada beberapa jenis orang akan bagi komen pasal air.



A : Aku minum air manis je, air suam tak sedap!
B : Air?? apatu?? I makan je tak minum air.
C: YA ALLAH.... sedapnya air...
D : Air kencing kaler kuning means kurang air



Ihsan google. Maap ler kalau kat Malaysia, airnya tak sejernih ni. Ada keladak sket. HAHAHA.




Anda tergolong dalam kategori mana? Kalau aku, aku memang jenis banyak minum air putih. Sebab.... entah, bagi aku air putih paling sedap, 2nd coffee and third of kos susu putih. hehe. Kalau cakap pasal air, mesti orang akan kata kena minum at least 8 gelas sehari. Pada aku, minum je selagi ko rasa tak muntah.. aku rasa paling maksimum pun 4 liter kot bg manusia bia…

Masak lerrr

Image
SALAM!!!


Biasanya bila kahwin je mesti orang perempuan fikir kita kena masak. Katanya nak tawan hati suami melalui perut... Maaf! Saya tawan hati suami melalui senyuman... (ajaib lah kalau laki tertawan) Aku ingatkan aku tak payah masak since aku kan dok umah mak mak aku.


Malangnya..... sangkaan aku meleset.... (biasa la manusia kan suka berharap)


Sebenarnya aku taklah malas, and bukan nya tak reti.. cuma keadaan tak mengizinkan.. chewahhhh... KONON. Ada haritu family aku pergi terengganu, since aku dgn Wan tak ikut (kitaorg g PD masatu) so aku kena lah fikir nak bg makan laki aku...


Aku : I masak tomyam nak? Wan : Hmmmm.... Masak masakan minang lah.... Aku : demmm (dlm hati : alahai... ni bukan expertise aku) *bajet kan expertise padahal goreng ikan pun jerit2 sbb takut minyak meletop pop pop hello kejelitaan adalah hak milik setiap insan*


Maka nya lepas jalan2 kat Setia City Mall, kami pun menuju ke Urbanfresh. Ya Ampun Mak Enon... Mahal amat cili kat sana. Sobs sobs... Layankan j…

Part 8 : RS & AJ

Image
SALAM!!!!



Ewah... dah kawen baru nak update entry2 ek berkenaan sebelum kawin.. Pun boleh... Bila cakap pasal persiapan kawen ni, bahagian photography ni antara yang terpenting lah... Sbb gambar kawen kan nak tengok sampai ke hujung nyawa... EWAHHHHHH...



Untuk photographer kitaorg dari tunang sampai ke kawin..  Kitaorg pilih Rejimen Alatubah Photography . Team photography ni sebenarnya kawan2 Wan... so memang tak kekok lah kan.. derang okay je... and the best part is its FREE... hehe.. (Faedah yang anda dpt bila berkahwin dgn photographer) Cuma kita bayar upah jelah kan.. Sedapkan hati.. hahaha...



And untuk videographer, kitaorg memang nak ada... so cari punya cari... decide untuk amik Takeem Videography . Takeem ni banyak buat video clip artis katanya. Ewah... tp aku bukan amik dia sbb tu... tp sbb dia ni jiran belakang umah Wan... haruslah harga jiran (aku kan cheapskate) MUAHAHAHA.



And nak di jadikan rezeki, tetiba ada orang nak sponsor Pre-Wedding Video kitaorg.. YA ALLAH apakah…