Posts

Showing posts from October, 2010

Sengal #104 : aku & matematik (1)

SALAM!!!!


aku mmg tak pandai matematik...aku rasa org yg rapat dgn aku mmg tahu fakta ni..hehehe..so mari kita dgr kisah aku dan matematik..

hari apatah aku g karok dgn kwn2 COSA..and aku yg pegang duit kena bayar..so aku tanya dia..bilik medium 2 jam eh....so total nya rm 45..aku tatau nape dgn kebangang-an aku...aku bg abg tu rm 100..pastu abg tu pun amik je..aku pun diam..

pastu chah dtg kat kaunter..

chah : kne bayaq brape?

aku : rm 45..

abg tu tgh tekan2 cash register..dia tekan 100-45..wakakakaakakaka.

chah : ang bg berapa?

aku : (muka innocent) rm 100..

chah : kata rm 45 je..nape bg 100...

aku : aah..wakakkakaa..

abg tu pun gelak sama..hahahaha..bg rm 50 sudehhhh..lalu abg tu pun pulang balik rm 55..ahhahaha.


haishh..ntah bila nak pandai pun tak tahu...wakakaakka...apapun,kitaorg happy malam tu..wuhuuuuu...

ha ni gambarnya...

I LOVE MY COSA GANG! :D
line for that night...COME ON LA....WHAT'S MONEY FOR? ENJOYYYY...

aku dan modelling

Image
aku?amni jamaludin....tak pernah terfikir nk jadi model..sbb..aku mmg takde ciri2 model..sbb first,aku PENDEK...154cm je kot..2nd,aku GEMUK...3rd,aku TAK LAWA...so mmg dah disqualified dah...hahahaha.cuma aku mmg suka bergambar je..ahhahaha..ala..sape tak suka..hahahaha.

tapi br2 ni aku di ajak oleh seorang abg ni utk jadi model UIA for UIA's products..mcm2 la product nya..hehehe..aku terkejut..tapi excited..hehehe..

apapun,aku harap parents restu dgn apa yg aku buat...br lah leh buat dgn happy dan tenang..ngeee...ok dah..nnt update lagi.. :D

ni ha muka konon nk jd model...wakakka.







Wrong birthday present for nana.

Image
tetbe ada mood plak nk update pasal hadiah2 ni kan..ehhehehe..last month birthday adik bongsu aku..si nana tu...so aku pun tanya lah dia,nk hadiah apa...dia jawab nk laundry basket from lovely lace..eeeee mengada betol...bakul baju kotor pun nk lovely lace ke?aku beli giant punya rm 8 je..wakaaka..tapi dah dia nak kan,so aku pun belikan jela....sayang adik punya pasal..hehe.

lalu aku pun msg yaya.adik aku lg satu.nk tanya samada nk share ke nk beli asing.dia kata nk share..hehehe..bagussss....jimat jimat..hehee.so ada hrtu aku g shopping dgn chah kat times square..singgah sg. wang...(apasal aku asyik shopping je) ahhahahaa. tetbe aku npk kedai lovely lace,terus terigt nana..then decide nk beli hadiah tu...hehhee..

tp malang tak berbau...nana nk laundry basket,ntah kenapa aku g beli TONG SAMPAH...wakakkaka..but still from lovely lace..hahaha.adakah baju2 kotor nana hanya layak di letakkan dlm tong sampah?mungkin...hahahahaa...aku pun tanpa berlengah swuh chah tlg pilih..
dah pilih teru…

BFF 's present hunting day

SALAM!!!



Mencari hadiah untuk yang tersayang adalah part paling susah aku rasa.Sbb nya,salah beli kang, org tu tak suka..sbb birthday kn,so kena make sure hadiah tu org yg menerima suka..hehe.

So,sejak kebelakangan ni,bila birthday family ataupun BFF aku akan tanya nak hadiah apa.senang.sbb maybe benda yg dia nk tu dia perlu.so baik beli brg yg dia perlu drpd beli brg yg tak di perlukan.membazir namanya tu.INGAT TUHAN tak suka PEMBAZIRAN :D

Birthday BFF aku si ecah tu dah dekat..hujung bulan october ni..so aku pun mula la sibuk berkira2 nk beli apa..lalu aku pun bertanya kepada ecah.dan dia menjawab beg bertali panjang.hmmm dlm otak aku takde kedai lain kalau nk beli beg elok2 ni..yela kata utk yg tersayang kene beli yg berkualiti..

Lalu bila next week balik,aku pun g shopping cam biasa,dan masuk lah kedai yg aku kata beg elok tu...kedai buah je MANGO..hahahaha.ataupun lbh di kenali dgn nama MNG..cr punya cr..takde plak beg yg cantik...kalau cantik pun,aku rasa kat mata chah tak cantik s…

a poem for him

Image
every tuesday and thursday is like a boring day for me...mmg super boring and super penat..sbb kelas dr kul 10 pg smp 5 petang.non-stop..ok lah,stop tyme lunch je..but still...penat woh..paling takleh bla kelas last skali yg terletak jauh dr fakulti.grrrrrrrrrrrrrrrrrr.and selalunya mmg tido je dlm kelas ni sbb dah ngantok tahap ayam..

Tiba2 last thursday,7 oct 2010 mood aku berubah.. tetbe asyik tgk video HJ.pastu gelak2 sorang2 sbb mostly video2 dia yg aku amik mmg lawak.wakakka.then aku swuh ecah tgk gak..kesian chah..

smp dlm kelas kul 3.30pm,aku duduk jap...lect tak start ngajar lagi...then 10 min dia bercakap,aku bosan(siapa yg amik kelas dgn dia akan faham apa itu erti bosan kat kelas dia)then aku kuar g tandas...betul2kan tudung...belek2 muka jap..ahahah.then msk kelas,kuarkan kertas...lalu berfikir...hmmm..apa nk buat?taraaaa! write a poem! (selalunya aku akan melukis ataupun tido ataupun msg ecah bila bosan)

dulu time form 4 and 5 aku juara 2 tahun berturut2 cipta puisi..tp sbb…