Posts

Showing posts from October, 2016

Resipi Sendu

Image
SALAM

Ni masa weekend haritu masak. Kemain buat entry masakkan mcm teror je. Aku kalau masak main campak2 je apa dalam fridge tu.. Lantakkkk

Masa ni tetbe aku teringin nk makan sambal hijau, tanpa tgk resipi, main sukati je buat ahahhahah

 Tumis bawang


Lada hijau aku tumbuk



 masukkan cili dengan bawang tu tadi...


 Ni rupa dia... aku goreng garing2.. 

Rupanya mcm tak cukup betul resipi nya. HAHHAHAH Adik aku tanya nape takde cili padi.. Ni aku guna bilis je.. aku tumbuk gak bilis tu... Rasa dia, oklah... makan dengan ikan goreng panas2 sedap gak.... Eh puji masakkan sendu sendiri ekkkkk

Then masak sup fishball....
 Goreng bawang.. bawang putih aku ketuk je....


 Masukkan air... biar mendidih... masukkan fishball....


 Letak daun sup dengan bawang goreng... garam...

SIAP!

 Ikan bawal garing


Sambal udang

Resipi takyah lah dah pernah tulis... kikiki

Kbai...


#PregnancyJourneyUpdate - Kos Rawatan (First Visit)

Image
SALAM

Haiya haiya... boleh pulak hari tu up entry PCOS tapi tak serta kan kos. So kalau aku bgtahu ni, korang boleh anggar lah kan berapa nak kena ready.. Kang tetbe tak cukup kang payah pulak...


Di sini aku sertakan resit, so korang boleh tengok details dia.... Aku tak tahu tempat lain, tapi aku dengar UKMSC ni antara tempat yang harga paling affordable kalau nak bandingkan dengan private clinic yang lain....

Jangan salah faham ya, UKMSC ni bukan hospital punya ya, dia mcm entiti lain.. swasta tapi affordable... gituuuuu (ingat ya adik adik kena bijak manage duit) HAHHAHAHAHA. Tapi doctor semua lelaki, tak silap aku, if korang prefer doctor perempuan, boleh pergi KL Fertility, dengan Dr. Natasha Ain... 




Total hari tu, RM 392.40 :))

So nanti, next rawatan aku akan update lagi ya? Be strong. Kbai.


#PregnancyJourneyUpdate - PCOS

Image
SALAM

Kembali dalam post Pregnancy Journey. Ewahhhh gaya cakap mcm dah pregnant HAHA. Velum lagi. So mari lah kita bercerita tanpa berlengah. 

Ceritanya bermula begini....Aku dgn Misha Omar selalu borak pasal family, friends, husband.... and of kos anak. Since dia dah beranak, dia pun nak aku pun mengandung gak.. Aku tatau kenapa aku men-delaykan treatment maybe sebab doc yang aku jumpa kata everything is normal. Period tak datang sbb hormon... well of kos with the two miscarriage earlier kan.. So aku fikir mcm ohhh this is normal.. Just go with the flow.... Enjoy your love life with your husband... NEXTTTT my husband so busy dgn study and keje dia hahha no time to enjoy..

Sampai la satu hari dok whatspp pasal Idris... Dia tanya, "Amni, I set kan appoinment untuk you eh dgn doctor yang I pergi dulu... " Aku cm terbangang tapi aku cakap,"Ok.. boleh ke?" sbb setahu aku pakar2 ni busy ya ALLAH... 
And... the rest seperti di bawah.... baca ye jangan malas...



So on 19t…