Posts

Showing posts from March, 2014

Persiapan perkahwinan : The fun part

Image
SALAM...


Hari ni saje je nak blog, nak cerita pasal apa lagi... pasal kahwin ler.. Nak kawin ni memang stress, tp stress dia takdelah teruk sangat. Masih boleh di kawal... Dalam stress2 tu pun ada lawaknya.. Aku tahu nanti aku mesti rindu saat2 camni..


Paling stress ialah nak prepare card.. Kebanyakkan kad aku buat sendiri.. Ada gak yaya and mama tolong.... Stress woo sebab pinggang aku sakit... sakit yang tahap menangis.. Biasa start buat kul 9 sampai 12... 4 hari aku buat.. perghhh nak nangisss.. Memang flat lepas tu... tido mati..

Masa nak prepare card ni memang lawak sebab aku buat dengan adik aku... bila dah potong nama... nk kena tampal pulak, pastu cari sampul dia. HAHHAHAA..
Yaya : En Jalil... Mana En Jalil....

 Aku pun cari nama En Jalil.... Pastu bila tak jumpa, skip nama lain... pastu patah balik En Jalil... HAHHAHAHAHA... Pastu aku marah, apani asyik En Jalil jekkkk.. HAHHAHA..


Dah tu memang nama dia En Jalil HAHAHHAHAHA.. Tersedak kau En Jalil...


And nama kawan2 baba me…

Rutin Penjagaan Kulit & Makanan

Image
SALAM!!



Topik hari ni ialah bagaimana saya menjaga kulit dan pemakanan saya. Ye, saya Nurul Amni, bukan Kevin Zahari ataupun jap.. dia lelaki.. ye saya bukan lah seorang yang popular tapi saje je nak share.. hehehehhe.. Sejak aku di lahirkan di muka bumi ni, aku syak kulit muka aku adalah kulit kerbau... ada campuran... sebab walau apapun jua yang aku tenyeh, dia layankan je... Syukur alhamdulillah..


Aku ni biasa2 je, so aku punya barang2 kecantikkan pun biasa2 saje. Asalkan elok sebab lain kulit muka lain cara nya kan... Ada orang kena beli yang mahal or ada yang kena beli yang khas. Tapi aku, layan jeeee... Sebelum ni aku guna Garnier, Olay, Loreal, St Ives dan beberapa lagi... lupa laa banyak telan semut agaknya...


Tapi, semenjak tetbe collagen popular... aku pun biasalah senang terpengaruh, lalu decide nak pakai Nutox. Sebab katanya dari burung kan.. Selamat kot? HAHHA.. So beli lah starter pack dia... harga rm 89 kot.. lupa dah... So pakai dan pakai... bila pakai, pencuci muka t…

Nama pun lelaki.....

SALAM....

Ada hari tu, hari selasa, hari selasa ialah hari pasar malam, so Mama akan beli je kat pasar Malam pape yang halal. Masa nak makan dinner, aku dah duduk, tunggu nak makan... Aku tanya Mama, mana baba? 

Tetbe bunyi dang dung dang dung... dari dapur basah.. pastu aku cam lakk dah kenapa. 

Aku : Baa.... apasal tu? Mama : Ai... nak makan ikan bakar... biarkan... kita makan dlu...

(Utk pengetahuan pembaca baba aku dia memang jenis tak kisah masuk dapur, kadang2 dia masak gak, tapi dia punya kecah perghhh pitam... takpe at least ada effort)

Aku pun makan Soto dengan mama....

Tetbe krangg krungg... krangg krung....

Mama pun bangun pergi dapur...

Mama : Awak ni....... manada orang buat sambal sumbat asam jawa tu blend dengan biji sekali... memanglah tak boleh... Perah dulu.. masukkan air asam je sayang oi... Aku : HAHAHAHHAHAHAHA patot lerrrr... bising nak mamps.. Mama : Apalah awak nk buat kalau saya takde.. Baba : Saya ingat senang je buat sambal... Aku : Memang senang pun... baba je…

Part 7 : RS & AJ

Image
SALAM!!!


Omak kau! Dah kurang dari sebulan lagi nak kawen... hehhee.
Antara persiapan-persiapan yang lain yang kitaorg dah buat. Pheww~~~~


BAJU KAHWIN AKU dan WAN 

 So, untuk baju kahwin aku, aku jumpa tailor yg serasi dengan aku. WOOHOO. and dia sangat best malah memahami apa yang aku nak. Cemana nak cakap eh? Dia cam kita selesa dengan dia. Boleh contact Scha Sahaque Wedding Planner




Semua baju buat sendiri.... Nak bayar guna apa ni? Bulu hidung boleh? Memang mengah gak nak bayar, cakap jujur je. Semoga ALLAH permudahkan... AMIN.



Masa ukur baju Wan, Abah ikut sekali. Wan beriya nak buat baju ala ala Aaron Aziz, ikut cutting badan. Pastu Abah, "Kau jangan nak fit sangat, badan kau dah naik tu, nanti bulan 4, ketat baju" HAHAHAHAHHAHAHAHHA. Tapi memang badan Wan naik. Tapi iols suka jerrr. Baju macam biasa dekat BMO.







KASUT KAHWIN


Untuk kasut kahwin aku suka yang simple and selesa. Yelah, satu hari kot nak pakai.. Kang tak memasal kejang lak kaki aku.


And aku memang adore kasut…