Posts

Showing posts from May, 2015

Kuih Siput

Image
SALAM


Semalam dinner dekat Kg Baru, masa makan tu, aku nampak ada kuih siput.. Kalau raya, kuih paling favorite aku ialah kuih gunting. HAHAHAHA senang je ekk. org lain suka tart la cornflakes lah.. aku suka kuih gunting jekkk...

So bila aku nampak kuih siput tu, dia kan mcm ala ala kuih gunting, aku bisik kat Wan.

"B, I nak kuih tu"
"Ha okay"

Dia pun belikan lah sebekas..

**********************

Pagi tadi nak g keje...

"Sayang, ni jangan lupa bawak kuih ulat ni"

HAHAHAHAHAHAHA sampai hati kuih ulat...

tu kuih siput laaaaa gilerrrr!


Ihsan google.

Kbai..

First Anniversary - Cameron Highlands

Image
SALAM....


Gila basi cerita ni tapi nak kena cerita gak sebab sebagai kenangan.. hehehe... Percutian kali ni ialah sempena 1st Anniversary kitaorang... Beriya gila masa ni, memula nak p bali sekali bincang punya bincang tak dapat, cuti terhad. puih.. takpelah, simpan dulu.. So decide nak pergi Lumut. Biasa la aku dengan Wan memang pengemar pantai, so saje pilih Lumut. Ramai orang tanya napa tak pergi Pangkor. Aku tak suka Pangkor. TU JE ALASAN NYA. hahaha maka aku burukkan pangkor dekat Wan... hahahahaha gila jahat kan... so Wan pun taknak gi. Yes! berjaya. So dah booked hotel semua memang bertambah excited lah. Kami booked Swiss Garden Resort. 


Tapi bila sampai je sana... aku dengan Wan sangat krik krikk sbb penuh dgn lalat (-_-) penuh like penuh giler babs sampai atas katil pun ada.. zzzzzzz.. Aku mcm boleh bla lagi, Wan mcm sakit hati gila, dia kata mana boleh honeymoon dgn lalat. hahahahha.



Ntah tetbe decide pergi Cameron Highlands. Sebab Wan tak pernah pergi. So meh la kita gi. h…

Manjakani

Image
SALAM...


Nak sambung lagi cerita miscarriage sbb ada benda lawak2 hehhee.. Masa mak mentua aku dapat tahu tu dia risau.. Dia call aku, lepastu ayat yang keluar...

 "Macamana boleh jadi abortion ni?"

Aku mcm terbangang jap. Krikk krikk. Abortion? Maa sape plak buat abortion???

Eh salah ya?

zzzzzzzzzzzzzzzzz

" Nanti Mama belikan kau jamu"


Dengar Jamu I was like shit! jamu???^$#%^#^#*


"Makan kena pantang, jgn minum ais, jgn mkn benda sejuk"


"Benda sejuk? Ice cream?"


"Kobis, tembikai semua tu...."

How to determine benda sejuk? kulit dia sejuk??

************************

Then, last weekend aku balik ampang. MIL aku pun bagi jamu tu... terkulat2 aku tgk.. HAHAHA..


FIL bersuara, "Kena makan jamu tu.."

Bila balik Klang aku tunjuk kat Mama aku.

"Do I really have to eat this? Makan orange ke salmon ke? Eat clean? Tak boleh eh??

Mata Mama besor kecik besor je tengok aku 

HAHAHAHAHAHA

************************

Then bila aku tengok…

Of Miscarriage and Folic Acid

Image
SALAM!


Serious rindu gila nak menulis. Banyak sangat mcm mcm jadi.. Akhirnya saya disini juga menulis kembali... chewahhh bajet sgttt.


So berdasarkan tajuk, pun dah tahu kan apa yang terjadi. Aku tak suka bila cakap hal ni, dia mcm... bila kau dah tahu, lpstu ko senyap je takpe. Aku tak kisah.. Takyah tanya ehhh ehhh mcmana boleh ehhhh ehhhhh (mcm dangdut la plak) so diam je.. Masa dpt tahu tu aku sedih.. sape tak sedih woih.. kami tunggu setahun lebih kot.. 


Aku menangis... Nangis jenis senyap... Air mata je mengalir... ok dah taknak cerita.. Semoga anakku tenang di sana... Wait for Mummy and Daddy okay? Wah so omputih... heh.


Ok cerita lain pulak, masa aku jumpa doktor Natasha (shes my fav) dia suggest aku makan Pharmaton matruelle.. Aku pun makan.... And bila pergi doktor lain, doktor tu bagi different type of folic acid.. Tapi aku makan gak lah...



And masa aku jumpa Doktor Melissa Goh tu, aku tanya,"Doc, is it true this folic acid will make me fat???!!" HAHAHAHA takat n…