Posts

Showing posts from December, 2013

Azam Tahun Baru 2014

SALAM!!!


Wah! Esok dah 2014. Gila lah.. sekejap je. So mcm biasa lah, bila tahun baru, azam pun baru. Padahal azam2 tahun lps2 tak tahu lah tercapai ke tak sebab lupa apa yang aku azamkan (-___-) 


Apapun, tahun 2014, nak diet dah tak masuk dalam azam dah sbb apa yang aku makan skrg pun, walaupun tak diet tp mmg mcm diet. Tsk Tsk. So diet, nyah kau dari kisah hidupku. You are so yesterdayyyyy...


***Ok tukar mood***


Aku ni manusia yang suka fikir, fikir, fikir macam2 and selalu nya aku suka fikir jauh. Lagi 3 bulan status dah nak tukar, serius aku cakap perasaan aku memang bercampur baur. Macam2 rasa ada and mostly rasa sedih sebab aku rapat sangat dengan Mama. So bila fikir nnt dah tak nampak Mama hari2, benda tu je dah buat aku sebak. (menangis) dasar ciwek. Selalu aku akan sebak dan menangis bila aku sorang2, and of koslah masa dlm bus nak pergi and balik kerja, sbb 4 jam kan atas bus.


Ada sampai satu hari tu, aku tengok je muka Wan. Lepas tu....


Wan : Kenapa D? Aku : Sedih lah nak…

Alahan dan Akibatnya

Image
SALAM!!!



Aku baru perasan yang aku tak buat entry pasal benda patut buat untuk dua bulan dah. Krikkk Krikkk. Mesti aku busy sangat kan, sampai aku lupa. Kekkeke. Takpelah, nanti kita qada' kan post2 tu. Boleh saje kan? Sedangkan air yang dicincang takkan putus, apatah lagi post2 tu kan? Erk.


Berbalik pada tajuk di atas, aku pun cam celaru gila entah sejak bila tiba2 aku ada alahan. Stress ok. Aku rasa dah 6 bulan kot ke lebih? , first aku tahu aku kena alahan bila aku makan seafood, bibir bengkak, and tumbuh (tumbuh pun boleh) macam biji air bisa. And bila biji air tu meletup, keluar darah..... Sila bantu lap air mata aku... Sangat sakit ok.. Maka aku pun pergilah clinic, sekali doktor tu kata alahan, and dia bg ubat. Tapi mcm tak baik2.. Last2 aku pergi clinic lain... And apa yang lebih memeranjatkan aku. ubat yang doktor sebelum ni bagi SALAH!  (-___________-)


Lepas dh tak boleh makan seafood, aku makanlah benda lain.... And, makan punya makan, aku discover yang aku takleh maka…

AJ turns 26!

Image
SALAM!!!


Dengan bangga nya saya telah pun berusia 26 tahun.... Walah.. Lagi 4 tahun dah nak masuk 30an.. Tapi still rasa aku muda lagi.. hehhee.. Tahun ni punya birthday memang best. One of the reason ialah sekarang saya ada Rithuan, yang juga merupakan tunang saya. mihmih.

Aku celebrate birthday tahun ni awal sikit dengan family sebab nak tunggu Nana balik dari penang. Kang emo pulak dia kalau dia takde. HAHA. Mama buat steamboat, BBQ, nasi goreng and etc. And my fav cake, red velvet from Jason! Sedap nak mampus! Thanks Mama masak sedap2.

FIRST CELEBRATION


Siap bertopi bagai... HAHA.


Kaki bergambor.


Dah naik gila dah...


Thanks datang sayang.



HAHA. ni masa kitaorg try camera ip5s nana. Ada yg Slo Mo tu. HHAHAHA. 


SECOND CELEBRATION


Sebab dah ada tunang, kena lah celebrate berdua. Hihi. Maka pergi lah kami ke Pavilion. Macam biasa, kalau keluar kena lah beli barang hantaran. Tu je tujuan sebenarnya. HAHA. Then pergi celebrate kat Renoma Cafe Gallery. Dia punya teatime set. Perghh siapa…

Kerusi oh Kerusi

Image
SALAM!!!


Siapa kat sini yang suka pergi kedai perabot? Aku ni nak kata suka tu, taklah sangat, tapi still boleh layan lah. Best jugak tengok perabot ni, tapi kalau duit banyak boleh beli oklah. HAHA. Kalau duit posen2 je memang takyah mimpi lah.Untuk wedding aku nanti, pelamin mama nak buat sendiri. Mama punya justification ialah, kalau kita hire orang buat pelamin sampai 3-4k, lepas tu guna sehari je. Duit tu macam burn. Lebih baik kita sendiri yang burn duit dan barang kita dapat. Hmmmm ada betul nya.. Tapi.. benda ni hanya boleh di buat kalau anda seorang yang kreatif seperti Mama. HAHAHA.




So ada hari sabtu haritu, Mama ajak aku pergi survey kerusi. The nearest kedai perabot ialah yang dekat Shah Alam. Yang tepi jalan tu. Kat situ ada banyak pilihan. Mama cadang nak buat pelamin ala ala classic. Aku ok kan saje, aku tak kisah pun, cuma aku nak bila aku atas pelamin tu, aku nampak naik, bukan pelamin yang nampak lebih. hehe. That's my day ok! Wan punya taste pulak, dia taknak k…