Posts

Showing posts from August, 2014

Archived Messages

Image
SALAM!!!!


Semalam Wan amik aku lambat.... maka aku lepak dengan Ridza dengan mak dia... Lepas satu kedai ke satu kedai... 


Aku suka lepak dengan Ridza dengan mak dia sebab ada je topik kan.... hehe yelaa aku ni kan muka tak malu.. dulu selamber je p bercuti kat Perak... Tidur umah Ridza.. Siap tidur terkangkang lg depan TV.... ish ishhhh (-__________-) Kami dah mcm bff tahap adik beradik.. HAHHA..




 Lepas dah habis makan... dia hantar aku balik pergi office. Sebab driver I lambat skek. Chincoi.. Maka nya aku lepak dengan fiqa pulak, borak2 dengan fiqa... Lepas tu entah cemana Fiqa bukak cerita pasal archived messages on facebook. Aku cam WOW! ada ke??? (batak gila)


Maka aku pun pergi lah tengok archive aku hahahhahaha lawak gila okayyy... Terus aku tweet (rujuk gambar bawah)


Sumpah aku memang tak tahu langsung pasal archive ni kalau tahu dah lama tengok dan gelak..








I kenot believe that Indonesian guy from Political Science is super sweet HAHAHA. Nasib baik tak kawen dengan orang Indo …

Part 10 : RS & AJ

Image
SALAM!!!!


Akhirnya kita telah pun sampai ke penghujung cerita RS & AJ. Lotih den. So, penutup cerita ni ialah kisah honeymoon. Weewoooo...


Mula2 masa bincang2 nak honeymoon, ada 3 tempat yang kitaorg dah narrow down kan. 

1) Maldieves 2) Japan 3) Bali or Krabi

Maka bermula lah pencarian ticket. Search punya search, masa aku tgh sibuk tu Air Asia takde pergi Maldieves. Lepas tu macam2 jenis syarikat penerbangan aku try. Ada satu tu sampai 35k. Aku cam...... Pergilaaa mati kan.. nak spend sampai 35k untuk tiket jek. Then cakap kat Wan, Maldieves takyah lah sebab tak mampu. Yelah untuk manusia gaji bawah poverty level memanglah tak mampu. HAHAHHAHAHAHA. Bak kata baba,'ukur  baju di badan sendiri" hakhak. Bye bye Maldieves I see you in court ....... #lawakhambar



Then second choice is Japan. Kebetulan masa kitaorg nak pergi tu tengah Sakura. Perghhh memang melompat harga tiket and hari nya tak boleh... Sebab cuti seminggu dah apply.. takleh ganjak sebab naik je cuti aku dah s…

How to : Groupon

Image
SALAM!!!!


Siapa kat dunia ni tak pernah dengar Groupon? Oh... nenek aku mungkin lah... tapi aku rasa remaja or young adult tahu apa itu groupon. Or at least dipanggil kupon. HAHAHHA. Pon boleh....


Aku mula kenal groupon ni lepas aku habis belajar. Kene cerita dari bibit-bibit perkenalan okay. Takleh potong2. Masa aku habis belajar, aku rehat setahun tak kerja. Sebab Mama kata rileks lah dulu, takyah rush sangat nak cari kerja bukan dia takde duit nak bg aku. HAHAHA kemain kannn fefeeling anak raja sangat aku.... So masa tu aku pun takde keje, jd surirumah jerrrr. And disebabkan aku boring, aku pun rajinlah baca paper semua tu. 





Then kalau korang perasan... ada je iklan2 dekat paper tu, Yun Nam lah kuruskan bdan lah... Aku memula cam betul ke ni????? Cam tipu jek. Lalu aku try satu, call lah kan.. Aku rasa yang aku pergi tu Bizzy Body kot. Yang bayar rm 10 ke rm 30.. So aku pergi lah, sekali betul... memang murah. Layankan jelah... lpstu aku terjebak.... perghhh beli serum apatah... k…

Tips hilangkan tangan pijar

Image
SALAM!!!!!


Semalam aku WFH (Work from Home) sebab demam. So habis keje je, aku masuk dapur sebab Mama pergi kursus sampai sabtu. So alang2 aku ada kat rumah baik aku masak. So selengkor dapur, decide nak masak ayam balado, kailan ikan masin, ikan and ayam goreng. Beriya betul Lunch tu aku masak seafood spaghetti untuk adik aku. Kesian dia tak makan nanti kurus plak khennnnn...


So petang tu aku pun fefeeling lah kan nak tumbuk cili guna lesung. Beriya ni cari lesung batu kat luar rumah (now you know betapa tak diguna kan lesung itu) HAHHAHHAHA. Bila jumpa penuh tahi lipas... Ke lipas dh buat petempatan kat situ?? HAHHAA. Gigih lah aku basuh bersih2 pastu tumbuk cili merah bawang cili padi semua. Lepas tu secara automatiknya, lepas tumbuk tu aku korek bahan2 tu guna tangan. (gaya cam mak mak kan)


Lepas tu masak mcm biasa................................






Bila dah malam... Perghhhhhh......... Serius sampai tahap aku menangis dia punya pijar... Panas semacam.......... Aku rendam tangan aku…

Kak Engku Si Penyelamat Wanita

SALAM!!!!!


Mesti korang tertanya-tanya siapa Kak Engku dekat tajuk tu kan?? Ni bukan Kak Engku yang Raja Azura tu okay. Kan I dah bilang tiada pasal artis disini.. melainkan artis tu kawan saya seperti Misha Omar pelajar setia aku cara2 nak pakai shawl. HAHAHA... Actually Kak Engku ni Ketua Jururawat and Bidan :) Apakejadah nya aku bercerita pasal bidan ni?? HAHAHA.


Cerita dia macam ni..... ada beberapa minggu lepas, aku punya ari-ari sangat sakit entah kenapa tatau. Pinggang aku pun sakit. Dari hari ke sehari. Memang azab gila sampai duduk memang memanjang kena letak bantal kat belakang. Baru rasa ok sikit. Aku pun apalagi, sebagai seorang yang cepat mengelabah... mcm mcm ada dalam fikiran aku. Sampai Wan kata takyah lah fikir jauh sangat.... takde apa tu... Tapi biasa lah aku memang dilahirkan berfikirkan panjang HAHHAHAHAHHA
Sampai satu tahap aku fikir peranakan aku jatuh..


TOOMUCHIKNOW (-_____-)


Then kat semua orang aku tanya, esp yang dah kawin lah kot2 rasa benda yang sama. An…