Posts

Showing posts from November, 2014

Happy 27th Birthday AJ

Image
SALAM!!!


Alhamdulillah hari ni genap umur saya 27 tahun.. Gila laaa lagi 3 tahun dah nak 3 series. HAHHAHA. Tapi still rasa mcm 23 hahaha verangan sangat kau kan. Seperti tahun2 sebelumnya, aku ni bukan jenis makan kek sgt so kalau tak potong kek pun takpe. Yang penting hadiah.. HAHAHHAHA #taklehblahpompuanni


So smlm tak expect pun si budak Yaya ni nak beli cake cinonet ni.. So layankan dia HAHAHA. Tapi sedap cake nya hehhee.. Thanks you guysss.... So tahun ni, aku rasa mcm nak start bg Mama hadiah setiap kali birthday aku sebagai tanda penghargaan. Memang selalu pun bg hadiah if takde pape occasion pun tapi saje je bila birthday nak bagi. hehehehe. Membayangkan pengorbanan mama sehingga terkoyak lol. 


Bila dah kawen, ko akan hargai parents kau lebih. Ke aku je rasa mcmni? Tp entah aku cpt sayu sejak kawen ni kalau teringat parents. Memang jenis sayu yang air mata mengalir tetbe.. Sobs sobs...Sebenarnya ko mmg ciwek kan Amni.... Sikit2 nangis...  Tahun ni first time celebrate birthda…

Maggie Goreng Apa Apa jelah

Image
SALAM!!!


Tajuk tah pape ekk. Carrot jekk.. ni sebenarnya masa aku WFH hari tu.. Wan pesan, lunch nnt makan lah kat luar... Tapi dah bila waktu lunch tu YA ALLAH malas giler nak keluar. Paham2 jela kan nak kena tukar baju, pakai tudung, tu semua kene ada semangat dan usaha yang jitu hokay! Akak tak mampu. So masak jelah...............


Seperti yang sedia maklum, aku mmg jarang masak, tp setakat nak goreng2 cmni tahu lah kan... So selongkar jela apa yang ada kat dapur tu... Maka terjadilah makanan ini. 


Nama resipi : Maggie goreng apa apa jelah

Bahan bahan

Maggie ofkos tak kira perasa apa Bawang merah Garam Cili padi ikut tahap kepedasan Telur Mixed Vege

Cara masak (bajet mcm susah sgt jek kan)


1. Panaskan kuali (sorry takde gambar... halahh panaskan kuali pun nak gambar kerr)



2. Masukkan bawang dan cili padi goreng sehingga bau naik (giteww) Masukkan garam...



3. Masukkan mixed vege. godek2..



4. Dah letih godek, masukkan megi yang dh direbus dan di siram air panas sebyk 3 kali.. Konon n…

Keropok Lekor

SALAM!!!


Keropok lekor sedapkan??? Sedap tahap yg boleh makan berketul2. Makan goreng.. makan rebus.. semua lah.. dah basi pun aku makan gak... Cinta sungguh aku terhadap keropok lekor. Kalau ada dpn mata aku memang jd gila wey npk kopok. Memang aku sorang kena makan rm 2. 



Wan mcm biasa dia selalu belikan aku kopok. Kalau balik kerja, kadang-kadang dia beli and mesti rm 2. Baguslah dia tahu bini dia kuat makan.... So td lps balik kerja, aku masuk kereta...



"Eh makanlah aku belikan kau keropok lekor" "Cuba ckp elok2 sikit boleh tak?"  "Awak... silakan makan keropok ini..." HAHAHAHHA



Aku saje je usik dia, kitaorg kdg2 mmg biasa panggil aku-kau. HAHAHA. Time romantik, romantik lah kan :) kbai..

IBM Manager's Choice Award

Image
SALAM!!!


Tajuk entry mcm ala ala feeling Award besar2 lah kan... padahal.... takat IBM jekkkk... Tak kisah lah kaan... asalkan ada LOL. Aku sebenarnya tak expect pun nak dapat sbb mcm krik krikk gila ;


1) Aku baru join team tu tak sampai 6 bulan 2) Manager yg bagi award tu adalah seorang manusia yang langsung   tak pernah ckp dgn aku. Cakap as in borak2 lah. 3) Manager kerek BAHHAHAHA



Mati lah kalau dia baca ni... tapi baguslah at least dia recognized kerja aku. Hehehe.. 







Kepada yang tak tahu aku kerja apa, selain dari blogging dan berniaga online. Aku kerja as an Analyst (Compensation and Benefits)  dekat IBM. IBM tu lokasi dia kat Cyberjaya. Mainly kerja aku handle gaji orang, medical benefits, pencen segala gala yang berkaitan dengan duit. 



Aku selalu ingat pesan Mama, kerja kena ikhlas dan jujur. Biar lah orang kipas kipas ke, kita tak payah buat mcmtu. Allah tahu apa kita buat. Bak kata Bekas Team Lead aku  "your works speak for itself"



Ini adalah salah satu penguat s…

Organic Lacto-Fiber best ke

Image
SALAM!!!!


Organic Lacto-Fiber? Amenda ni? Mesti korang ingat produk kecantikkan kan? Anda salah! Sebelum aku berbicara lebih lagi... Aku just nak cakap benda ni best. Aku tatau lah kalau ko seorang yg senang berak, mungkin ko rasa benda ni biasa2 je tapi bagi orang yang macam aku benda ni sangat best. NIKMAT SUNGGUH BERAK ITU. Maaf, saya terguna perkataan kurang sopan.


Tapi itu lah hakikatnya. Dlu aku masa belajar, payah gila berak. Kalau makan nasi je, memang tak berak, duduklah jamban tu seribu tahun lagi.... Sia sia jerrr. Ada sekali tu masa puasa YA AMPUN, sebulan aku tak berak sebab aku tak tahan puasa tak makan nasi. Kalau tak berak, ko akan rasa badan ko tak sedap tau, mcm berangin pastu nak muntah, pening kepala.. haihh segala yang tak best lah pendek kata



Benda tu berlarutan selama beberapa tahun..... tapi tu pun lepas aku stop makan nasi, seminggu dua kali tu dah satu kebahagiaan bagi aku LOL. Memang tensi gila... Sampai tahap lecturer aku panggil aku  FULL OF SHIT. HAHAHAHHA.…