Posts

Showing posts from September, 2013

Bust Firming Exercise : Senaman Menegangkan Payudara

Image
SALAM!!!!


Sebelum memulakan entry ni please please dan please anggap entry ni sebagai pelajaran. Memang apa yang aku published dlm blog aku memang semua tujuan nya pendidikan. Orang kata ilmu kena sebarkan, baru kekal ilmu tu :)


So, ini lah entry kesinambungan dari yang lepas. Last entry aku cakap pasal Ovary treatment kan... so, untuk entry ni, aku akan cakap pasal Bust Firming. Jujur aku kata, senaman ni memang bagus tak kira lah kau anak dara ke kak dara ke mak dara ke ayam dara pun boleh kalau nak. Heh.





Tu botol kanan sekali. Harga MYR 375.



Senaman ni Jenny buat dekat aku masa aku datang spa tempoh hari. First time aku try rawatan ni, and hasilnya memang memuaskan.Walaupun masa memula cam geli2 hahahahahha tapi baguslah Jenny ni sbb dia profesional.



Masa buat treatment tu, Jenny guna minyak bust firming kat aku. Tapi bagi yang tak nak guna minyak pun okay aku rasa, coz minyak is so expensive ok! hahahaha. And bagi aku, bahagian payudara kita ni kan lemak sebenarnya, so bila kita …

Lactacyd : Pencuci alat sulit yang walah

Image
SALAM!!!

Pertama sekali aku tak di bayar untuk entry ni. Saje share sebab ianya bermanfaat. Chewah! Bila dengar pencuci alat sulit kan, banyak jenis yang ada di pasaran. Antara yang aku pernah guna ialah dari Lactacyd, lepas tu tukar Avon, lepastu yang model dia Rossa tu apatah cap dia and last sekali aku berbalik pada Lactacyd balik.



And baru baru ni masa aku nak beli sebab dah habis, aku discover tissue dia. HAHAHAHA. Aku tatau lah benda ni baru ke lama, tapi bagi aku baru lah sebab aku tak pernah nampak. Ke sebab selalu Mama yang tolong beli. hehe.





Basically, wipes ni ramuan (boleh ek guna word ni?) dia sama je macam pencuci tu, cuma dia di jelma kan dalam bentuk lain. KAHKAHKAH. Aku rasa lagi senang sbb tak perlu lah nak bawak botol tu kan. Rajin plak kau. Letak dalam handbag and bila nak guna lap lap, Walahhhhhhhh rasa fresh!


Aku sangat suka benda yang memudahkan macamni. So siapa yang nak rasa walah walahhhh boleh lah beli. So far aku pakai sangat selesa. Rasa lebih bersih, seb…

Genesis Dermatological : Ovary Treatment

Image
SALAM!!!


Selamat malam wahai pembaca budiman. Pertama sekali nak bagi tahu yg entry ini akan ada entry susulan khas yg akan aku tulis bila aku free. Jadi untuk entry ini aku akan sentuh pasal facial and ovary treatment.


Actually aku jumpa deal ni dalam Groupon. Sebab aku nak berurut sehari sebelum Majlis Tunang aku last month. Di sebabkan aku ni cheapskate kan, so aku guna groupon je. Eh sebenarnya siapa pandai lah guna groupon. Sbb jimat. Muahahhaha. Maka pergi lah aku ke Genesis Dermatological sehari sebelum majlis. Sehari sebelum aku gi pusat kecantikan ni, beautician tu pesan kat aku treatment aku amik ni akan makan masa 4 jam setengah. Omak kau! Kering den. Tapi takpe, layankan.....


Sesampai nya aku di sana, ada beautician sambut aku. Baik. Hmmm.. bagus bagus. Lepas tu suruh aku duduk dalam bilik menunggu. Lepas 5 minit, dia datang. Nama Jenny. Then dia tanya aku amik treatment yang mana? Aku cakap aku pilih yang facial and massage. Then dia suggest untuk amik Ovary treatment se…

1 benda patut buat : OGOS

Image
SALAM!!!


Oh! Lambat lagi keluar untuk Ogos. Memang tak istiqamah langsung.. hehe.. Takpe, benda kali ni boleh di buat di setiap bulan tanpa perlukan wang ringgit pun. So, apakah ia nya?


LEBIHKAN COMMON SENSE DALAM KEHIDUPAN ANDA


Sebenarnya dah banyak aku tengok sekarang ni orang kurang common sense. Tak tahu lah memang dari azali macam tu ke ataupun sengaja ke? Serius aku confuse. Yang aku paling tak boleh bla ialah ianya berlaku di kalangan orang yang aku kenal. I was like errr kau ni bangang ke? So, untuk membuatkan korang lebih faham, aku kena cerita skek lah kan...

Kepada yang dah kenal aku lama, mesti tahu dulu (7 years or 8 or 9 lupa dah) aku sangat gemuk. Paling tergemuk ialah 77kg. Masa tu aku memang sangat low self esteem. Dia punya tahap low self esteem tu ko tok sah cakap betapa low nya. Orang2 gemuk je faham.. tapi takde lah sampai tahap nak bunuh diri. Over sangat. Aku jd gemuk sebab ubat, aku ada asthma. So takpelah, dari mati tak boleh bernafas, baik gemuk idok? At leas…

The Engagement of Rithuan & Amni

Image
SALAM!!!



Akhirnya, aku kini adalah tunangan orang. Sebenarnya aku macam tak percaya je. Sebab aku tak rasa kat dunia ni orang boleh sayang aku. Melampau kan? HAHAHAHA. Tapi dah mamat ni sayang. Mama selalu pesan, "Kahwin dengan orang yang sayang kita Ngah.. bukan orang yang kita sayang". Ni lah the reason why I accepted this guy. Oh should I say this lucky guy? hehe.


Soalan paling banyak aku dpt ialah "Macamana kenal dengan Tunang?" HAHAHA. Cerita aku kenal dgn tunang aku ni sebijik mcm Drama. Cam takleh blah pun ada. Nanti lah kalau dah jadi suami baru cerita. Masa sebelum bertunang tu, aku takde rasa gementar ke apa. Excited sikit adalah. Tapi kebanyakkan masa aku cam cool, biasa je. Sampai adik aku tanya,"Kau ni happy ke tak nak bertunang?" HAHAHHAHA. Mesti lah happy tp dalam masa yang sama rasa cam takut, sebab aku takut kebebasan aku akan berkurang. Wahahhaha boleh ek camni? Buruk perangai. But then, so far so good =D


Hari langsung pertunangan ni 24…