Thursday, September 23, 2010

my new cool webcam.

aku ni bukanlah seorang pembeli gadget2 ni..mmg tak minat..pendrive pun bapak aku yg belikan..sbb cam aku rasa tak penting sgt pun..cth cam ramai org ada kamera digital semua...tapi aku hanya menggunakan kamera phone je..wakaka..tu pun dah cukup hebat dah...hahahaa..tapi,
memandangkan aku memerlukan webcam.maka aku perlu membeli..hahaha.sbb malu asyik pinjam alin punya...thanks alin! ;D dan hr apatah,sahabat karib ku,ecah sentiasa menjadi peneman..dan kami ke giant...tpt paling dekat laa kan..ahahah..gigih sgt nk g jauh2...

dalam otak aku,mesti beratos gak hbs ni..sbb HJ kata i need a mic too..huhu...dlm hati berharap..jgnlah lbh seratos..mati weh! then tanya abg tu..saya nak webcam..dgn gigihnya abg tu keluarkan segala jenis webcam yg ada...mcm2 cap ada...

aku tgk harga,rm 65..what???? murahnya..ngeh ngeh..pastu aku kata,saya nak mic gak..dia pun tunjuk mic ni..



ok,agak2 lah..takkan aku nak webcam guna mic ni..wakakkaka.gila lawak.mcm aku wat mesyuarat plak dgn HJ kang..hahhahhaa...aku pun tny,pc saya takda built-in mic eh..kalau mcmtu ada tak webcam yg ada mic??(muka berharap)

ha...ni ada built-in mic..abg tu tunjuk kan satu webcam ni..wahhhhh muka aku berseri2..ala2 shin chan..aku belek2...whattt??? kamera 5MP...ni dah sama taraf dgn phone cam aku...walawehhhh...laptop baba kat umah pun camera 2MP je..ni 5 MP..mesti nampak jerawat aku kang...hahahaha..and harga dia jeng jeng jeng...RM 62!!!! miahahahhahahaa.

aku pun tanya,warranty berapa lama?abg tu kata sebulan..aku pun.. ok..bungkus! weewoooo...
balik2 terus test dgn HJ..best...sbb kamera ni cam boleh adjust2..dia punya kedudukan dan boleh zoom2..hebat kan???bek ckp hebat..(ckp cm org batak tak pernah jumpa webcam)

ni lah dia my new baby!



dia boleh tegak seperti ini..kamera boleh pusing 360 darjah.wakaka.



boleh juga di kebawahkan sedikit...kotlah nak baring2 sambil webcam kan..sila ikut keselesaan masing2..hahaha.


kalau rasa boring boleh gak,men lipat2 webcam ni cam pisau lipat...igt kereta sorong baby je ke boleh lipat2 masuk dlm kete..webcam aku blh lipat2 msk handbag ok.


im happy to have you my new webcam...thanks to baba..sbb kalau baba tak bg duit poket cemana nak beli kan??hehee..ok,mari webcam sekarang! anda berminat nak beli???kat giant eh berhadapan dengan kedai jual pakaian dalam wanita...wakkakaka.

Monday, September 20, 2010

Sengal #102 : adik beradik sengal 2

PERHATIAN : aku mmg tak di lahirkan untuk mengira.wakakkaa.

kejadian ni berlaku time dekat jusco nak shooping baju raya baba.aku tgh message dgn kawan aku. masa tu aku dgn nana dgn mama.yaya pergi maybank.tgh sibuk2 msg tu.adalah perbualan ni.

aku : ish berapa dia tolak kalau msg number bukan dalam Xpac?

nana : ntah,aku tak tahu.

aku : tadi sebelum msg ada rm 11.80.sekarang ada rm11.79.eh berapa na dia tolak,cuba kau kira.

nana : (mula mengira) dalam 16 sen macamtu.

aku : mahal dohh..msg number celcom gak.eh betol ke 16 sen mahalnya..jap ah aku kira pakai calculator.(aku pun bukak calculator kat hp)

nana : (menunggu)

aku : 1 sen laaa nana...ada plak 16 sen..

nana : hahaha.aku mmg tak pandai math.

pastu kitaorg gelak sama2 kuat2.lepas yaya datang kat kitaorg aku cerita kat dia.dia kata sengallllllll.

wakakakakakaa.memang sengal pun.


SATU SEN OK.MUAHAHAHHAHA.

Thursday, September 16, 2010

Sengal #103 : adik beradik sengal.

ahhahahahahahahaahah(belum mula cerita dah gelak,saja bg gempak)mesti org tertanya2 kenapa aku gelak.hahahahaahaahhaa.ok dah.penat.

ada hari apa tah hrtu,adik aku yakni yaya ataupun nama samaran di facebook nya alyaa jamaludin g buka puasa di luar.aku mcm biasa lah..suka mengacau.msg msg dia.padahal dok serumah.dia bosan tyme tu,eh bosan ke takde mood.aku lupa..ni antara perbualan kami..aku rasa cam lawak.tapi tatau la bg korang lawak ke tak.hahahahahhaa.

yaya : aku takde mood la weih.

aku : balik ah cepat.meh kita baring-baring.

yaya : kalau aku bwk kete dah lama aku balik..

aku : jap2 lg balik lah tu..ko katalah ko nk terawih.ataupun ko pening.eh cliche sgt.ckp je perut tak sedap..

yaya : ahhahahah.bengong.dr td aku diam je ni.

aku : apasal?sbb foundation ko bercapuk kot.wakakakka.

yaya : ko mmg siot an..

aku : g lah beli mcflurry mesti ko tersenyum..

yaya : aku tgh mkn sundae ni.yummy!

aku : bak ah sket...sedapnya.

yaya : dah takde mood jadi tak sedap pun...

aku : eleh berlakon.padahal suap tak berhenti.nak satu.thank u.

yaya : syes ke nak?

aku : serius black la..

yaya : betul2 la ngah..

aku : btol lah..eee tak tgk heri potter ke.

yaya : cokelat ke strawberry?celah mana kau ni tetiba heri potter ish.

aku : cokelat.sirius black tu kan cikgu dalam heri potter.ish.



ahhahahhahahahahahaha.ok dah.bye.



ni lah si sirius black dalam heri potter tu.eh tak sabar nak tgk HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS(apasal CAPS LOCK,saje nk tunjuk excited)*tiba-tiba*

Rithuan's Big 3-0

SALAM Tahun ni adalah tahun sendat untuk kitaorg hahaha sbb yela makin kita berusia, komitmen makin tambah. Tapi tak bermakna ben...