Posts

Showing posts from September, 2010

my new cool webcam.

Image
aku ni bukanlah seorang pembeli gadget2 ni..mmg tak minat..pendrive pun bapak aku yg belikan..sbb cam aku rasa tak penting sgt pun..cth cam ramai org ada kamera digital semua...tapi aku hanya menggunakan kamera phone je..wakaka..tu pun dah cukup hebat dah...hahahaa..tapi,
memandangkan aku memerlukan webcam.maka aku perlu membeli..hahaha.sbb malu asyik pinjam alin punya...thanks alin! ;D dan hr apatah,sahabat karib ku,ecah sentiasa menjadi peneman..dan kami ke giant...tpt paling dekat laa kan..ahahah..gigih sgt nk g jauh2...

dalam otak aku,mesti beratos gak hbs ni..sbb HJ kata i need a mic too..huhu...dlm hati berharap..jgnlah lbh seratos..mati weh! then tanya abg tu..saya nak webcam..dgn gigihnya abg tu keluarkan segala jenis webcam yg ada...mcm2 cap ada...

aku tgk harga,rm 65..what???? murahnya..ngeh ngeh..pastu aku kata,saya nak mic gak..dia pun tunjuk mic ni..



ok,agak2 lah..takkan aku nak webcam guna mic ni..wakakkaka.gila lawak.mcm aku wat mesyuarat plak dgn HJ kang..hahhahhaa...aku p…

Sengal #102 : adik beradik sengal 2

Image
PERHATIAN : aku mmg tak di lahirkan untuk mengira.wakakkaa.

kejadian ni berlaku time dekat jusco nak shooping baju raya baba.aku tgh message dgn kawan aku. masa tu aku dgn nana dgn mama.yaya pergi maybank.tgh sibuk2 msg tu.adalah perbualan ni.

aku : ish berapa dia tolak kalau msg number bukan dalam Xpac?

nana : ntah,aku tak tahu.

aku : tadi sebelum msg ada rm 11.80.sekarang ada rm11.79.eh berapa na dia tolak,cuba kau kira.

nana : (mula mengira) dalam 16 sen macamtu.

aku : mahal dohh..msg number celcom gak.eh betol ke 16 sen mahalnya..jap ah aku kira pakai calculator.(aku pun bukak calculator kat hp)

nana : (menunggu)

aku : 1 sen laaa nana...ada plak 16 sen..

nana : hahaha.aku mmg tak pandai math.

pastu kitaorg gelak sama2 kuat2.lepas yaya datang kat kitaorg aku cerita kat dia.dia kata sengallllllll.

wakakakakakaa.memang sengal pun.


SATU SEN OK.MUAHAHAHHAHA.

Sengal #103 : adik beradik sengal.

Image
ahhahahahahahahaahah(belum mula cerita dah gelak,saja bg gempak)mesti org tertanya2 kenapa aku gelak.hahahahaahaahhaa.ok dah.penat.

ada hari apa tah hrtu,adik aku yakni yaya ataupun nama samaran di facebook nya alyaa jamaludin g buka puasa di luar.aku mcm biasa lah..suka mengacau.msg msg dia.padahal dok serumah.dia bosan tyme tu,eh bosan ke takde mood.aku lupa..ni antara perbualan kami..aku rasa cam lawak.tapi tatau la bg korang lawak ke tak.hahahahahhaa.

yaya : aku takde mood la weih.

aku : balik ah cepat.meh kita baring-baring.

yaya : kalau aku bwk kete dah lama aku balik..

aku : jap2 lg balik lah tu..ko katalah ko nk terawih.ataupun ko pening.eh cliche sgt.ckp je perut tak sedap..

yaya : ahhahahah.bengong.dr td aku diam je ni.

aku : apasal?sbb foundation ko bercapuk kot.wakakakka.

yaya : ko mmg siot an..

aku : g lah beli mcflurry mesti ko tersenyum..

yaya : aku tgh mkn sundae ni.yummy!

aku : bak ah sket...sedapnya.

yaya : dah takde mood jadi tak sedap pun...

aku : eleh berlakon.pad…