Friday, March 25, 2011

Surat cinta yang buat aku nangis.




SALAM!!!



oh.. belum cerita lagi dah rasa nak nangis. hmmmm. petang tadi aku layan cete ni, LETTERS TO JULIET. sweet cete ni. sebab ada masuk2 sikit William Shakespeare kan..hehe. apa yang aku suka dalam cete ni ada 2 part je sebenarnya. HAHAHAHA.


1. Masa Charlie dgn Sophie baring tgk bulan. Diaorang ada baca something yang sangat sweet(bg aku lah)



" Doubt thou the stars are fire,
Doubt that the sun doth move,
Doubt truth be a liar,
But never doubt I love"



sweet tak? hmmm. aku memang suka sastera2 ni. dulu masa high school memang amik Literature In English. tapi sayang tak dapat sambung dalam bidang tu. (ok, jgn tanya kenapa)



2. Masa Claire baca surat yang Sophie tulis untuk dia. Masa ni memang aku nangis sebab rasa terharu. :')


Dear Claire,
'What' and 'If' are two words as non-threatening as words can be,But put them together, side by side,And they have the power to haunt you for the rest of your life," What if? "" What if? "" What if? "I don't know how your story ended,But if what you felt then was true love,Then it's never too late,If it was true then, why wouldn't it be true now?,You need only the courage, to follow your heart,I don't know what a love like Juliet's feels like,A love to leave loved ones for,A love to cross oceans for,But I'd like to believe, If I ever were to feel it,That I'd have the courage to seize it,And Claire, if you didn't,

I hope one day that you will.


All my love,Juliet


aku percaya setiap orang ada the hard and soft sides. so ini soft sides aku kot. AHHAHAHAHA. tolong jangan muntah. okay bye.



No comments:

Post a Comment

#apaajmasak : Resipi Ayam masak Kicap dan Sawi Oyster

Salam Baru nak start menulis balik sebab dapat laptop baru dari IBM hahahhaha perangai kan. Btw aku dah pindah rumah sendiri. Ma...