THOUGHTS : jangka

SALAM!!!


jangka? jengka? jangkaan? ok yg number 1 tu sebenarnya yg aku nk cakap. tgk tajuk pun tahu mmg nak cakap benda yg first. HAHAHA. ok diam. dalam dunia ni ada benda yang kita boleh jangka dengan benda yg kita takleh jangka. betul tak?

ok, contohnya :

1) drama melayu kita memang boleh jangka ending dia. betul? HAHAHA

2) perangai org kita takleh jangka kan? MELAINKAN kita dah kenal sgt org tu, tapi kdg2 pun still takleh. sebab tu ada pepatah mengatakan sedangkan air sungai boleh berubah inikan pula manusia. eh jap, air sungai ke musim yg guna pepatah tu. ok, pilih lah mana yg best.

adalah sangat stress bila kita takleh jangka orang kan? macam2 persoalan menerjah akal.

contohnya :

1) aku buat salah ke?

2) eh dia terasa pape ke dengan aku?

kenapa semua nak negatif je soalan tu? entah. lu fikir lah sendiri.

bye.

Comments

Popular posts from this blog

Kenali Tahi Anda

My Journey With Nutox

5 Tanda Kulit Sensitif