TIPS 7 : say NO to puffy eyes

ok, entry ni akan di tulis dengan ringkas. sebab nak cakap satu benda je. HAHA. pernah dengar puffy eyes? ataupun dalam bahasa kebangsaan kita mata sembap. bukan lembab eh. harap maklum.

aku adalah orang yang mudah, eh bukan mudah. memang selalu ada puffy eyes. sebab selalu tido lambat ataupun aku memang di lahirkan untuk mempunyai puffy eyes. sadis gila bunyi nya.

sebenarnya banyak cara nak hilangkan puffy eyes. tapi aku bagi yang paling senang, mudah, easy mere bettey.. nanti aku update lagi ya cara2 yang lain.

Barang-barang yang di perlukan :

1) air putih/mineral/masak tapi bukan air sirap atau air kencing. euwww



2) bekas



3) tuala


mudah bukan?


Mari mula!

1. masukkan air dalam bekas

2. masukkan bekas dalam fridge

3. tunggu selama 2 jam sehingga air tadi menjadi ice.

4. ambil ice, letak atas tuala (ini ikut suka nak banyak ke sikit)

5. masukkan lebihan ais dalam lubang hidung untuk menghilangkan rasa bosan setelah menanti selama 2 jam ( ni optional)

6. tuam mata anda dengan ice tadi


kalau aku banyak ni je aku guna.


7. buat sampai rasa puffy eyes tu kurang

8. basuh towel tadi. HAHAHA.


nasihat aku, seelok2nya, buat masa bangun pagi. bila puffy eyes mmg tengah naik. hahaha. baru nampak cantik. kan kan?

SELAMAT MENCUBA!

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

5 Tanda Kulit Sensitif

Kenali Tahi Anda

My Journey With Nutox