TIPS 2 : kelembapan

SALAM!!!
 

anda lembap? eh kurang ajarnya ayat. ewah ewah. maksud aku, apakah tahap kelembapan anda? eh still kurang ajar bunyi nya. HAHAHAHHA. oklah, muka ada cukup tak tahap kelembapan nya? jika ya, bagus. jika tak, mesti ahh tak bagus. dang!

aku kan dah 2 kali di make over oleh si sarimah tu. masa first time tu cikgu make up dia pegang muka aku, dia kata kering kulit ni. kena pakai moisturizer. haa kulit anda jenis apaaa?? setahu aku dulu aku kulit berminyak tahap boleh goreng pisang punya minyak. so aku pakai garnier yg untuk muka minyak. mungkin sbb terlampau hebat pencuci muka tu, hbs minyak2 muka aku di serap dgn jayanya. ke sbb fasha sandha model garnier?? pehaal tetbe. heh.

so mesej nya aku nk cakap skrg, pelembap ni penting. bia muka lembut, mulus, halus, tulus eh tu tak dan nampak awet muda..ek? ye kot. ala yg penting semua yg baik2 belaka. so kulit kita kena sentiasa lembap baru cantik. lagi2 pompuan. malahan pelembap juga boleh improve skin tone kita, bia sekata, dan bagi yg berkulit sensitive, dia boleh protect kulit kita. bagus kan??




di sebab kan aku ni tak bekerjaya lagi. so ni je mampu aku beli. rm 10 hengget. guna duit gaji jual kek lapis. takpe2, nnt dah keje aku beli yg lg tinggi SPF nya. sampai matahari memancar akan kata, " woo tinggi nya SPF pompuan tu, kelasss u!" eh ada ke camtu. heh.

so, mari lah sama2 kita melembapkan muka kita. sebelum pakai make up pun kne pakai. nk protect muka. aku sebenarnya pun tak berapa nak faham jadahnya SPF ni. tapi setahu aku lagi tinggi lagi bagus kottt.. cam adik aku punya sunscreen protector SPF 56. ha, mmg kalah la cream cabuk aku ni.

persoalan nya skrg, cream yg aku beli ni moisturizer keeee??? HAHAHAHAHA. tapi ni yg minah WATSON tu tunjuk. tabah jelah. nnt selepas seminggu kita tgk kesan nya.

adios amigos jongos!



Comments

  1. eh 10 hengget je olay tuh? macam murah jaaa. btw, kita follow yeaa.

    ReplyDelete
  2. aah..10 hengget je..murahhh..hehehe. maybe sbb dia kecik kemetot je kot.

    ReplyDelete
  3. cheh. hahaha. bukan follow balik rumah punnn..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

5 Tanda Kulit Sensitif

Kenali Tahi Anda

My Journey With Nutox