Iphone 5s VS Iphone 6



SALAM!!!!



Rewind balik masa time kami kawin tu Wan bgtahu dia nak belikan aku iphone baru. Aku ok je lah masa tu sebab iphone aku pun elok lagi... Tapi bila dah lepas kawen, bajet lari.. yelah masa honeymoon je dah habis 3.5K padahal pergi Krabi jekkk (-___-) kalau p London entah berapalah... So rancangan beli iphone di tangguhkan. Di sbbkan takde kepentingan pun, aku ok je. 



7 Bulan kemudian.......


"Nanti B belikan D iphone baru ehhh dapat duit bonus"


"Yeay!! (Aku happy sbb masa ni iphone aku dah jatuh and skrin dia dah jd hitam macam tompok dakwat) Aku masih tabah guna.... yela nak beli mana aku ada duit... krikk krikk..


"D nak iphone 5s 64GB ke nak iphone 6 16GB"


"Hmmmm... 64 dgn 16... hmmmm takpelah 5s je.. I banyak space nak guna..."


Sumpah lah ko berniaga online, dua bisnes plak tu.. satg bila adik aku dgn Fiza nak amik stok kain je perghhh berderet2 gambar masukkk..


Kang supplier plak hantar gambar...


Tu belum whatsapp group yang ada 17 tu.. PITAM.


"I nak 5s je b 64GB GOLD"


"Amboi... nak GOLD"


"Ala... pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee"


"Ok sayang boleh boleh nanti I beli"


  Dengan tompok lah, dengan wayar dah mcm hape tah. Kalau terpegang masa tengah charge mcm kene elektrik shock sikit. HAHAHAHA.. 



***************************



Cerita dia bermula begini... Ada satu hari tu Wan msg cakap dia amik aku lambat... So aku pun lepaklah starbucks dulu.. Setelah 2 jam tunggu dia kata dia mcm lambat lagi... Nak taknak kena naik public transport lah kan... Masa ni aku sangat bengang sampai aku nangis kat bus stop tapi still sedut air choc LOL kalau dah dasar kuat makan.. Jauh ok cyber dengan klang tu...



Aku pun amik taxi... sbb dah malam, bayang bus pun aku tak nampak.. Tahan taxi.. dia nak rm 10.. padahal Cyberjaya dengan putrajaya sentral tu dekat sangat okkk.. Macam OU nak pergi the curve jekkk... Tapi sbb aku dah nak cepat lantaklahhh bayar jerr..



Dah sampai ERL Putrajaya Sentral aku kena naik ERL plak.. pergi KL Sentral.. tu jelah cara nya kan.. kena amik KTM pergi Klang... Tambang dr Putrajaya ke KL Sentral rm 9.90 ke 9.50 lupa dah... Fine.. bayar lagi.. lepas tu tunggu lagi... masa ni perut dah lapar... Lepas tu stop kat KL Sentral aku jumpa Yaya sebab dia memang balik naik train.. so kitaorg balik sama sama naik train pukul 9.10pm...



Masa ni aku dah sangat penat dengan bag laptop lah, handbag aku lagi.. hati panas lagi... Sampai rumah pukul 10 lebih... ko bayangkan aku balik kerja pukul 4.30petang..sampai rumah pukul 10 lebih... Tapi sebab masa ni aku dah sangat letih, perasaan nak marah tu cam hilang... 



Tak lama lepas aku balik, Wan pun balik... Dia terus masuk bilik, aku tengok TV... Lepastu aku masuk bilik tanya dia nak makan tak... (Masa ni dia dah letak dah iphone tu tapi aku tak perasaan hehe) Aku pun teman dia makan semua... borak2.. dia say sorry semua.. tapi sbb aku dah penat aku maafkan jelaaaaaaa... dlm otak fikir nak tidur je..



Lepas tu kitaorg pun naik atas masuk bilik.... Masa aku masuk bilik... aku nak buat keje opis sket.. so laptop aku tu aku dah bukak masa sebelum aku mandi tadi.. Bila aku masuk bilik, aku dok atas katil... Wan duduk kat bawah bucu katil.. Aku dok pot pet pot pet borak apatah.... Sampai lah masa aku nak start buat keje... Aku tarik laptop tu... WAAAAAAAAAAAAA!!


 Laptop hadap sana....




Bila pusingkan!!!!!



Reaksi aku terkejut cuma EH??? pastu aku sengih... terus pegi peluk dia... 


"Thank you sayang"


"I minta maaf eh lepas ni I akan bagitahu awal kalau i tak boleh ambil you dekat office so you boleh pergi rumah Nana"


"Okay B"


Hahhhh lepastu faham2 lah apa jadi bila lampu padam... HAHAHHA... Novel sangat okayyyy puiii. Kbai.

Comments

Popular posts from this blog

5 Tanda Kulit Sensitif

Kenali Tahi Anda

My Journey With Nutox