Down



SALAM!!!


Nak tulis post ni sedih lah... macam sebak... Air mata dah berlinang ni.. hmmmmm...


Weekend lepas aku demam, so pergi clinic, dalam masa yang sama.. aku alergik gak.. Ubat yang doctor bg before this macam tak kuat tau.. Ubat yang doctor memula bagi memang kuat.


"Doctor, boleh you bagi I Prednisolone?"


Doktor tu terkejut gila..


"Why? You tahu tak that medicine ada steroid?"


"Errrr I don't know.."


"No no no please stop taking that medicine... banyak side effect. You dah kahwin?"


"Dah"


"Ubat tu akan buat you hard to conceive...."


Masa ni aku rasa mcm ada batu jatuh dekat aku.... Tahan nak menangis...


*****************************


Hari ni, aku search dekat google



"Steroids, such as prednisolone. Perhaps you are on steroids to help with your asthma, rheumatoid arthritis, or lupus. Steroids can make it harder for you to conceive, though, generally speaking, only if you have to take large doses.



Aku dah amik ubat ni almost one year untuk alergik aku. And doktor tu ada cakap ubat tu akan buat aku gemuk... Betul lah tu, dari aku kecik, aku kurus.. Masa darjah 3 je asthma aku teruk, aku rasa doctor tu bagi ubat tu... Mama pun pernah cakap aku gemuk sebab ubat.....



Aku mcm numb gila.. Sedih yang cemana tah... HELPLESS.... Takpelah... Sabtu ni nak jumpa Dr. Natasha dekat Appointment IVF tu...


Semoga semuanya baik-baik saje. bye.

Comments

Popular posts from this blog

Kenali Tahi Anda

My Journey With Nutox

5 Tanda Kulit Sensitif