RS & AJ : The Love Story




SALAM!!!



Setiap orang ada kisah cinta tersendiri kan? Mungkin ada yang sama jenis, tapi bagi aku kisah aku ni comel gak hehehe..



Ehem... cerita cinta ni mmg aku akan ingat sampai bila2... Geli tak? Takpe geli sekali sekala baru normal... Ramai kawan2 aku yang pelik aku tiba2 kawen sbb aku mmg jarang nak heboh kat FB ke apa yg aku ada BF... less is more giteww.. So ada ramai gak kawan2 yg tanya cemana boleh kenal Wan... Cerita perkenalan kitaorg ni cam samarinda sikit.. Apa kau ingat Samarinda tu cerita rekaan ke?? tu true story okkk



Aku tak pernah expect pun kenal Wan. Sbb dia mmg takde connection langsung dgn org yg aku kenal. LANGSUNG. He's really a stranger! (ni bukan cerita Perfect Stranger ok) Semuanya bermula.......




Ada dulu (dulu sgt, last 2 years lah) aku g melaka, lepak dgn kawan aku. Nama A (bukan nama sebenar) , dia tanya sampai bila aku nak single. Bagus kan ada kawan2 yang concern ni... Aku jawab aku tatau and malas fikir. Yelah, aku kan acah acah forever alone gitew. Then dia tanya aku, "you suka lelaki mcmana?" Aku gelak and jawab,'lelaki yang kelakar". And aku ingat lg dia kata susah nak cari lelaki yang kelakar. Tapi aku memang suka lelaki kelakar pun hihi.




Esok tu, dia bgtahu aku, "I dah suruh kawan I yang paling kelakar add you dekat FB" HAHAHAHAHHA takleh blah ekkk.. And datang lah B.... memang kelakar.. (PERINGATAN : B bukan Wan okk)... Maka berkawan lah aku dgn B ni....First time jumpa B ni kat Alamanda.. Masa tu aku br balik dr wedding Dayah kat Negeri Sembilan memang aku lapar gila la.. Pergi Old Town kot masa tu, aku dgn lahapnya makan... B tu siap sound aku ckp aku gelojoh. Sorry ye takde cover2.. And setiap hari Jumaat memang aku akan jumpa dia dekat KLCC. Lps tu dia akan htr aku balik. Every week ekk aku p KLCC puihhh...



Paling takleh lupa ada satu hr tu hujan, so dia tak park kereta dia kat KLCC dia naik train, park kat Pasar Seni. Lpstu masa naik train kat KLCC tu tah cemana orang ramai kan.. So aku ternaik dlu, dia kat luar.. Perghhh nak nangis aku masa tu sebab dah malam kan... Sampai pasar Seni aku turun masa tu memang sunyi nak mampus. Aku da takut dah... Tak lama lepas tu, dia dtg.. terus pujuk aku. serious rasa nak nangis masa tu.. Lpstu dia adalah hint2 ckp nak beli rumah.. ala you know stuff yang nampak mcm lelaki nak serious... Masa ni aku dah cam rasa B ni jodoh aku, sebab dia memang baik gila babs, walaupun dia suka usik aku and bahan aku. Tapi dia mmg akan hantar aku balik sampai depan rumah.. Kalau siapa follow aku kat twitter, aku panggil B ni Encik Vespa... HAHAHA... He's a nice guy... Responsible... everything's almost perfect until........



Mama : Cuba kau tanya B tu.. Dia tu serious ke dengan kau? (mak kerisauan, anak umur 26 tapi bf takde... bajet sweet 16 je kannn)
Aku : Haaa yelah... nnt Angah tanya...



Being me, aku ialah manusia paling straight forward. Esok tu aku terus tanya B (Masa ni dh lama gak going out together dalam 6 bulan kot) .



"U ni nak serious ke tak?"

And the almost perfect guy told me ,"NO".....




(Peringatan : Kalau lelaki taknak serious, sudah! Jangan toleh lagi, lambaikan saje tangan bak kata Mama...."




And, aku pun cakap lah jawapan dia tu kat Mama. Mama kata "dah... takyah keluar lagi dengan dia" I was like, "Okayyyy" Tapi keluar gak kot.. tak ingat lah.... masa tu we still friends.. Aku mmg jenis lantak lerr kan.. Taknak serious dah.. sbb masa tu aku pun takde fikir nak kawen... Padahal dah 26 tu... Tsk tsk....




One fine day, ada sorang kawan kepada B ni add aku dekat FB... This is WAN! And aku pun tanya B. "Ni kawan you ke?" He said yes. Aku ingat lg masa tu aku dlm KTM.. sbb KTM tu stupid kan... goyang2... aku tertekan button reject.. Tak approve friend request... and aku bgtahu B. "Please ask ur friend to add me backkk sbb eksiden tertekan reject" HAHAHHAHAHAHA. Sampai skrg kalau cerita balik Wan mesti gelak dia kata aku kerek tak approve dia. ACCIDENT okkkkkk. Then B kata kt Wan... Nak try ke Amni ni?? HAHAHHAHA.. (Of kos laa kan, dh kau tak nak serious puih)




 Jadi kawan Feb 4, 2013. Kawen April 4,2014.




Then...... one fine day (tak hbs2 ek), aku dok komen2 gambar kat Insta dgn kawan si B ni... Actually derang cam gang lah... B ni gang dgn Wan... Aku tanya pasal umur.. Then utk memastikan kwn dia ni sebaya aku, aku msg Wan dkt FB.. Masa ni takde perasaan lagi...



 SILA MUNTAH SEKARANG! takpe aku tlg muntahkan.





 Lps tu aku ingat lagi... Aku ckp kat Wan, "Malas laaa msg kat fb ni nanti bateri habis" HAHAHAHA Kwaja kan... Siapa nak alasan mintak number tu boleh lah amik.. HAHAHAHHA.. And lepas beberapa hari baru aku bagi.... Ewah..... And lps tu aku selalu lah msg dgn Wan.... And dia pernah ckp dia suka tgk aku.. HAHAHAHHAHA boleh ek... Masa ni aku dah renggang sket dgn B.



Lps sebulan msg kot, Wan ajak jumpa. Tu first time jumpa dia amik kat rumah. HAHAHHAHA.
And lpstu, aku tak ingat sgt time frame dia, masa tu kitaorg dah mcm start sayang lah... Then Wan ckp dekat aku, dia nak Face to face dengan B pasal kitaorg. Yelah.... kan kawan dia... Wan cakap, dia nak terus terang sbb dia dah sayang... Mihmih meoww ... Then derang g mamak kot, masa tu, Wan terus terang... nak bertumbuk gakk (So samarinda kan) Nasib Wan dtg dgn kwn lg sorang... phewwww... And esok nya lpstu, B msg aku ckp dia suka aku and nak serious. BAHAHAHA. Sorry... Too late.. Plus, aku pun dh syg Wan masuk tu... heeeeeee





Lps tu msg2 lagi, second time jumpa, dia kata nak jumpa parents. I was like WHATTTTTTTTTTTTTTTT... Mamat ni dah kenapa...???? Then jumpa lah Mama and Baba. Dia cakap nak serious....... Krik krikkk.. Gentleman gila mamat ni. Tak lama lps tu dia ajak tunang... Start kenal bebetul bulan March... Tunang August... 6 bulan je.. And kitaorg jenis pasangan jarang jumpa. Di sebabkan dah jumpa jarang, bila jumpa pun sibuk pasal hal tunang lah, kawin lah.. So dating sama2 pun mmg takde..Asal keluar je dok bincang pasal budget, ni cukup tak. ni duit nak korek mana HAHA.




Gatal sgt dh ni nk kawen dgn aku BAHHAHA.



Aku mmg selambe je perli2 dia.. Kemain Jannah bagai...


Dengan Wan ni dia memang penyabar, aku kalau mengamuk, memang teruk gila. Sensitif YA AMPUN. Aku siap cakap dekat dia awal2, aku mmg bukan perempuan mata duitan. Aku cuma nak dia setia dan sabar dengan aku. Sebab aku tahu aku cemana, and memang sabar je ubatnya. LOLOLOLOL.




August 23rd, 2013. Tunang :)



And Mama decide nak kawin on April.......
04/04/14
Ok dah, kawen lah lps tu..



Bagi aku apa yang aku nampak pada Wan ni mmg kesungguhan dia. And nampak sgt dia syg. hehehe...  Sbb memang sangat sekejap kami kenal, terus dia ajak kawen. Cam tak percaya dah kawen kadang2. Aku baru nk bercinta dgn dia. HAHAHA.




Tapi betul org kata, bercinta lps kawen ni lg best. hehe. Baru nak kenal2.. Lawak betul. Apa yang aku lalui sebelum ni semua berbaloi selepas aku kenal Wan. Betul, ALLAH tu Maha Adil and dia nak yg terbaik untuk kita. Sebelum2 ni aku rasa ex2 aku baik sangat dah, tapi rupanya ALLAH nak aku bersama dengan org yang lebih baik and yes, suami saya lah orang tu... si sgt penyabar :')




Wan ni dia muka memang garang gila. Tapi bila dengan aku, dia cakap elok2 je. Dia kata bila tgk aku hati dia tenang. BAHHAHAH silakan kau muntah sekarang. And dia rasa diri dia berubah lepas jumpa aku. Ewah.. bagus lah kan.. kira berubah lps kenal and bukan aku yang ubah dia. Hehehe...




Bagi aku satu je, lelaki ni kalau dia memang nak kau. Dia takkan nak share kau. And mesti nak jadikan kau milik dia (psycho tak?) Macamana susah pun, dia akan usaha.. I can see that in Wan masa kitaorg nak kawen dulu. SUMPAH TERHARU....... 



And Wan memang kelakar, MISSION ACCOMPLISHED!  ALLAH Maha Mengetahui.



Akhir kata, dengar ckp Mak korang okayy!! Kbai.

Comments

  1. so sweet memory...i like to read ur entry puan amni....

    ReplyDelete
  2. Syatifah NazirahMay 10, 2014 at 9:00 AM

    Awww so sweettt..btw dari awal dulu mmg aku ikuti pekembangan ko n Wan n mr.B..huhu..akhirnye ko happily ever after..weeee..Alhamdulillah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.... Syukurrrrrrr... Jom buat anakkk

      Delete
    2. Syarifah NazirahMay 20, 2014 at 4:55 PM

      Eh ape plak ajak aku buat anak? Ajakla wan!! WHahha..ok joke..mari bersama beriringan..nana pon..fiqa pon..pastu bley anto anak gi skolah same2..huhu

      Delete
  3. Sharifah FatonahMay 15, 2014 at 5:20 PM

    rasanya ko hapdate je kisah cinta ko slalu kan. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku update blog je.. tak semua baca blog aku :D

      Delete
  4. aku suke lah ko ni. blog yg paling real aku pnh bace. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kerana menyukai saya.. hihi..

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Kenali Tahi Anda

5 Tanda Kulit Sensitif

My Journey With Nutox