Main matahari

SALAM!!!


Adakah anda seorang pemakai sunblock? Krim penghadang cahaya matahari? Erk. betul ke? Aku tak. Entah kenapa. Mungkin sbb aku rasa moisturizer aku dh ckup SPF kot. KOT. padahal mmg tak cukup.


Recently, oklaaa not so recent. Aku gi main go-kart tu, aku cilok adik aku punya sunblock coz obviously i dont have one. Pui. And bila pakai tu, then pakai moisturizer aku, then pakai yang lain-lain mcm biasa. Then... then aku rasa cam walahhhhh nampak muka aku lagi walahhhh lah.. Bukan I nak kata muka I cantik ke apa tapi nampak kulit tu mmg walahhhh.. bagai telur di kupas. Ok over sgt. Maaf.


Tapi tu cerita lama, weekend ni, oklah tadi aku gi PD. Di sebabkan pergi pantai maka si Ibu kata "Jangan lupa pakai Sunblock, kerana dirimu begitu berharga" (yang belakang tu tipu) So aku pun pakai, maka sekali lagi aku cam walahhhhh kulitku.. cuma kali ni tak sebatak kali lepas sbb muka ada jerawat seketul. ciskek.


So, ini lah sunblock yang walahhhhh tu..

SPF 130


Hasilnya :

walahhhh hasil lah sangat. heh.


ni bukan nak promote ok. rahsia harus di kongsi. Xoxo Gossip gel. kbye.


Comments

Popular posts from this blog

Kenali Tahi Anda

My Journey With Nutox

5 Tanda Kulit Sensitif