Terhantuk duk duk

SALAM!


Maap! Tajuk tu bukan bermakna yang aku mengalami kemalangan atau kecederaan. Ianya mengenai kesedaran. YA, sedar. atau bahasa inggeris nya realize.. If you just realize...(nyanyi lagu colbie caillat)


Ok, amik mood serius sikit.... Zasssss


Kita susah nak realize sesuatu dalam hidup kita sampai lah sesuatu terjadi pada kita. Betul? Contoh paling cliche aku boleh bagi ialah kita tak kan sedar someone tu means alot pada kita until kita hilang orang tu. SETUJU?



Kadang-kadang, kita rasa, macam orang tu tak bermakna untuk kita. Macam fikir, "ala kalau dia takde pun apadehalllll" tapi.... bila benda tu benar2 terjadi baru kita rasa, betapa sakitnya rasa itu. Sakit sampai rasa sakit kat hati. erk? sebab ni berkaitan hati, takkan sakit kat kaki pulok. huhu.



Kadang-kadang ALLAH datangkan sesuatu untuk buat kita realize. Contohnya, ALLAH datangkan orang lain dalam hidup kita. Mungkin untuk menguji seberapa kuatnya sayang kita. Mungkin untuk melihat seberapa setianya kita. Ataupun dengan tujuan untuk melihat betapa selama ini kita tak menghargai seseorang yang patut kita hargai. And once orang tu hilang, baru kita tersedar... Terhantuk duk duk.. (ni bukan terhantuk lalu terduduk ye)



Bila cakap pasal hati, memang complicated. Sebab kita deal dengan human yang ada macam-macam perangai, macam-macam emotion. Yang kadang-kadang kita tak boleh nak expect whats gonna happen next. Lagi complicated bila kita tak mempunyai motif atau tujuan yang sama.... HAMPA...



Tapi alangkah baiknya kalau kita sedar selepas kita terhantuk tu, sedar betapa kita mengabaikan orang yang sepatutnya kita bagi perhatian. Sedar betapa kita sebenarnya sayang orang tu. Sedar yang selama ni dia yang ada dengan kita susah dan senang. Sedar yang dia taklah sebaik mana, tak sesempurna mana tapi dia sentiasa ada untuk kita.


" When do you know someone's worth your love? When you become difficult to deal with, yet they stay"


Sempena ramadhan yang mulia ni, cuba ingat balik, ada kawan-kawan atau orang2 lain yang pernah korang abaikan? kalau ada, ini lah masa nya memperbaikinya.




gambar takde kena mengena dgn entry. tapi SUMPAHTANDORITUSEDAP!



Last but not least,



With you, I'm comfortable,
With you, I can be myself,
With you, I don't mind to look stupid,
With you, I can smile and cry at the same time,
With you, I can talk about everything,
With you, I know no matter how complicated the situation are, we always find our way back,
With you, I know I'm home.



Jomlah layan lagu ni : LAGU



Sekian. Mari lah kita mencari Lailatul Qadar.

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

5 Tanda Kulit Sensitif

Kenali Tahi Anda

My Journey With Nutox