Minuman berdiskaun (5)





kopi.. ohhhhh kopi...kau mmg pengoda terhebat. kalau letak lelaki kacak. sebelah nya deretan kopi.. aku MUNGKIN pilih kopi. mungkin laaa kan.. AHAHHA. so mari lah kita tak membazir kan masa dengan lebih panjang.


ya, ini entry minuman diskaun lagi. bayar kurang. ataupun tak payah bayar langsung. kau pilih. nak yg mana?


ceritanya bermula begini. di satu ptg adik aku msg.

yaya : Ngahhhhh aku ada good news untuk kau!
aku : Apa good news nya???"
yaya : starbucks bg diskaun 50% weyy, jadi rm 6 jeee
aku : (aku lupa aku ckp apa yg pasti mmg aku excited gila babeng)


lalu dgn tanpa berlengah terus rancang nak beli esok tu. tapi, " Kita hanya merancang, Allah yang menentukan" . ok, aku tak gi pun esoknya. sbb busy. esoknya lagi aku rancang, esok petang kita gi lah starbucks. tiba2 adk aku kata, "ok aku belanja kau. rm 6 jeee" kalau bab org belanja mmg dengar cam best je kan..hehe.


so hari berlangsung nya rancangan suci aku tu (7/5/11). tghari tu adik aku dpt cleo dr kawan dia. sekali ada kupon starbucks. buy 1 free 1. BUY 1 FREE 1 weyyyy! aku dah happy gila. rasa nak minum mocha frap...nk minum caramel frap. gila tamak. aku mmg tamak, tp sebenarnya makan taklah banyak mana.


lalu, kami pun gi. pastu order ah. sbb fikir cam 50% kot. aku mmg layan venti je.. tall ni tak layan laa. HAHAHA. pastu order punya order. adik aku tanya, " yang 50% off tu masih ada lagi ke?" dgn selamba nya pekerja tu kata "dah habis dah promotion tu" HAHAHA. aku cam nk gelak kuat gila. sbb aku meyakinkan adik bongsu aku beli venti. sbb byr rm 6 je kot...padahal....


tapi aku BERNASIB BAIK. sbb yaya guna kupon. HAHAHA. so buy 1 free 1... kira yaya bayar utk aku je. utk dia free of charge. so siapa nak air free.. sila beli cleo sekarang. best gila. kalau beli, baik beli yg besar, dpt free pun yg besar. yummy!



aku saje upload gambar ni sbb nk tunjuk camera adik aku capuk. AHAHAHAHA.



kalau tanpa kupon, kena bayar rm 41.50 (tanpa tax) seeee.. jimat kan?



muka penuh kepuasan!


bila balik adik bongsu aku, NANA kata. "apasal cam tak sedap air aku? hari tu along belanja cam sedap je". aku dgn yaya jawab tanpa fikir panjang, " sbb tu kau bayar sendiri, mmg tak sedap, kalau org belanja mmg sedap" HAHAHAHAHA.



Comments

Popular posts from this blog

Kenali Tahi Anda

My Journey With Nutox

5 Tanda Kulit Sensitif