Masak


SALAM




Masak. Memasak. Benda ni memang sangat penting eh? Aku sejak kawen taklah everyday masak, boleh kira dengan jari jugaklah berapa kali aku masak. Biasa weekend je. If dekat rumah in laws aku memang tak masak sbb aku tatau buka api guna lighter (-___-) saya tahu saya krikk krikk...



Tapi kenapa masak ke tak ni menjadi suatu yang sangat penting? Macam kalau kau tak masak kau adalah isteri yang hina. Maafkan aku lah kan pada yg selalu masak. Aku bukan nya taknak masak, tapi kesempatan aku tu takde. Aku pergi keje gelap, balik pun gelap... what do you expect? 



Walaupun aku tak masak, tapi benda lain aku buat... basuh toilet dua hari sekali.. kau ada? Kira Wan takyah fikir dah benda lain... dia tahu every week je cadar berganti, dia balik kelas semua dah siap.. So apa big deal nya sangat kan.. the thing is aku tahu masak cuma aku takde kesempatan....



Aku tak rasa pun if kita tak masak suami tak sayang.. Suami cari lain... tu memang laki kau gatal. Jangan jadikan itu alasan.. Kerja sama penat, so kena faham.. Give and take.. Aku nasibaik Wan ok. Bagi aku lah selagi aku mampu buat walaupun aku penat aku akan buat... tapi if sampai aku mintak tlg tu memang aku tak larat lah tu.... 



Balik kerja dah lewat... uruskan order toujours lagi.. nak balut2... then update collection baru dari supplier... macam2.. selalu sedar2 ehh dah pukul 1130... zzzzzz dah ngantok.. Tapi aku tahu sebenarnya aku boleh buat... nanti dah ada rumah sendiri... anak2 insyaALLAH... Aku akan cuba sehabis baik....


Kbai dah habis membebel... Gambar takde... yelahh jarang masak kan.. nak letak gambar apa... puih



Comments

Popular posts from this blog

5 Tanda Kulit Sensitif

Kenali Tahi Anda

My Journey With Nutox