Long Distance Relationship (2)


SALAM!


Babak kedua dlm long distance relationship. ewah kemain kau. bajet kau director nak main babak2. hehehe. berangan tak salah kannn. So episode kali ini ialah beberapa perkara yang boleh korang buat if korang dlm LDR. ada soalan tanya aku, tak bosan ke tak jumpa? apa je yg aku buat isi masa lapang bla bla (perangai malas dah dtg)


so, heres some ideas laa apa yg boleh di lakukan bila LDR.


1) borak smp dah tak tahu nk ckp apa. sbb dah hr2 pun borak2 so tatau nk ckp apadah. WAKAKAKA. eh sbr, ni bkn bosan eh. it's just that mmg takde apa nk ckp. maka tutup saje mulut kau.

pernah dgr tak ada ayat kata, "best friend is when silence doesn't makes you feel awkward" ha, camtu lah ceritanya, bila masing2 diam pun cam takde hal lah. aku skrg tgh berckp pasal video call ya. bukan voice call. kalau voice call jgn diam plak. membazir duit. itu bodoh namanya. maap terkasar bahasa pulok. ini realiti.



2) karaoke. siapa kata kau takboleh karaoke bila LDR. boleh saje. di mana ada kemahuan di situ ada jalan. pernah dgr youtube. ya, YOUTUBE ya. yang free tu. bukak je lagu apa kau mahu. share screen kalau nak tengok orang di sana bermuka kelat menyanyi.

nyanyi lah kau sampai pengsan. takde sapa marah. duit pun tak keluar. mudah? ye mmg mudah. tp make sure connection bagus. kang tgh2 syok tetiba tersekat2, mmg boleh mendatangkan kemarahan.

kalau gigih sgt, boleh je bwk laptop ke apa pergi redbox, superstar karaoke ke apaapajelah. then cucuk berukband. dan nyanyi. (ni aku tak pernah buat pulak saje bg idea)



3) main game. sekarang kau ckp game apa takde online. click je. search. pilih game apa yang kau mahu. main lah sama2. kat fb pun melambak game.

nk main DOTA boleh, super mario pun boleyyyy tp jgn kecewa kalau korang pengemar game snake sbb takleh main kat hp nokia cokia bersama yg tersayang. eh ke ada game snake tu online? hmmmm tatau la plak kan. so pilih saje. main lah smp lebam.



4) masak bersama. ni cam sweet kan? selalu dlm movies masak sama2 cam sweet bebenor. tapi ni sweet kalau korang pandai masak je. kalau tak pandai, tak sweet punnnn. heh. aktiviti ni memerlukan skype. so pandai2 lah hidupkan laptop anda. hidup kan api. masak. lagi best kalau masak benda yg 2-2 tahu. maka nya boleh bg pendapat.


kalau bab masak ni mmg riuh. sbb biasalah, rambut sama hitam, taste lain2. mak aku kata masak tomyam takde letak susu sejat. dia kata ada. maka layankan sajeeee. kena hormat org yg lebih tua mak aku ajar. tapi bila kau try buat cam teh tarik dah kaler tomyamkaukan. *lempang muka sendiri*



5) lepak bersama. hmmm yang ni cam agak sengal tp apa salahnya. malaysia kan free country. asal kau tak susahkan org. buat je. kalau rasa nk ajak si dia lepak di mamak. bwk laptop, lepak lah tgk laptop smbil minum teh. boleh jeeee. tp jgn salahkan org lain kalau org tgk kau pelik. AHAHAHHA.

atau kalau nk cam tak ketara sgt, lepak coffee house. sbb kn sll org bwk laptop. so taklah obvious sgt. hehee. itu cool okay. eh salah, skrg orang pakai IPAD. maaflah saya tak kaya.


ok dahlah tu.. yang lain fikir sendiri. hehe.


kesimpulan nya, kalau dah syg tu buat lah apapun sama2 mesti rasa best gak. tak payah idea hebat2 pun. yang penting dgn siapa kita ada. bukan apa yg kita buat. and don't forget to appreciate each other. okay?


Kbai...

Comments

Popular posts from this blog

Kenali Tahi Anda

My Journey With Nutox

5 Tanda Kulit Sensitif