Saturday, February 23, 2013

1 benda patut buat : FEBRUARI


SALAM!!!


Kita jumpa lagi dalam segmen yg sama seperti bulan lepas. So, this month apa pulak yg aku nak suruh korang buat. Mesti lah benda mudah je, sbb tahu benda susah mesti korang malas nak buat. Heh. Previously, ada aku tulis entry pasal bibir. So, ni kira entry susulan yg aku akan buat sbb aku sangat sangat mahu korang especially kaum wanita ada bibir yang sihat.

LEMBAPKAN BIBIR ANDA

Pertama sekali apa yg korang kena buat ialah beli lipbalm. Tak kisah lah cap apa pun janji ada. Kalau tanya aku, aku akan rekomen Vaseline. Memang takde color, alaaa kalau nk color pakai gincu lah. kan kan...


Ni yg aku guna. Harga murah. Isi banyak. Bijak kan?

1. Kena beli dulu lipbalm. Kalau tak beli, tanam belakang rumah pun boleh kalau teror. 



2. Bukak penutup dia. Aku punya tak kurang banyak sbb aku guna waktu malam nak tidur je. Kalau keluar rumah, aku akan pakai lipstick yg dah ada moisturizer siap2. So takyah buat 2 kali keje. Kalau siapa nk pakai lipstick waktu tidur pun boleh gak, takde siapa marah.



3. Colek sebanyak mana yg korang nak. Yela, bibir besar dan tebal confirm2 kena guna banyak kan? hehehe.



4. Sapu. Aku memang sapu gegila. Memang menutupi seluruh bibir. 


5. Dah sapu dah. (Malas letak gambar nanti korang tergoda) Sebab bibir nampak tebal. HAHAHHAHAHA.


Senang kan? Ke susah gak? Percayalah, kalau buat hari2 nampak beza dia. Seminggu pun boleh nampak, melainkan kulit kau pelik. Yang tu sila pergi Klinik Dr. Ko.


And aku nak tambah sikit lagi, tak sudah2 eh nak bercakap. haha. Masa birthday aku, makcik aku bg hadiah produk kecantikan. Chewah. bahasa kemain... And aku guna, hasilnya baik. Konsep nya sekarang benda baik kena share. Tu je..


 Muka depan.


 
Muka dalam.

Siapa yg dh guna bagus. Yang tak guna lagi bolehlah try kalau nak. Bagus lotion ni, yg utk dry skin tu kita boleh pakai dekat certain tempat yang cam selalu keras. Keras eh kita panggil? Aku pun tatau. Contoh cam tumit ke, siku ke, tempat2 camtu lah.


Yang untuk normal skin boleh pakai kat tangan. Tapi sukahati lah korang nak pakai yg jenis mana dekat mana kan.. hahaha. Harga aku tatau sbb hadiah. Huhiks.


Kbye.

1 comment:

  1. Kulit bibir sy jd bkeping2 ble pkai lipbam... npe ye doctor? Hik3

    ReplyDelete

#apaajmasak : Resipi Ayam masak Kicap dan Sawi Oyster

Salam Baru nak start menulis balik sebab dapat laptop baru dari IBM hahahhaha perangai kan. Btw aku dah pindah rumah sendiri. Ma...