Thursday, February 23, 2012

Oh so amni #102



SALAM!!!!


*Tetibe, Saya sihat sihat saje (buat cam ada orang tanya). Actually, aku saje nak share kisah ni sbb rasa cam rare. RARE. raRE ok. ok dah annoying plak.


Aku rasa, ni aku rasa lah, aku seorang yang agak penyabar(puji diri sendiri, kalau tak siapa lagi nak puji) in certain things aku sangat sabar, sabar tahap teruk. Tapi ada sesetengah perkara mmg aku takleh sabar walaupun sedikit. YA, sedikit pun takleh.


Benda tu ialah bila aku driving, orang buat hal, cam lambat ke, tak bg signal ke. Memang aku tak sabar. Sungguh kurang kesabaran ku. Family aku and bff aku semua tahu benda ni, tapi diaorang pasrah. Terima seadanya. Eceh.



So, berbalik pada kisahnya yg aku nak cerita. This week aku kena buat kerja amal kat Chow Kit so kena ada kat office pukul 7. Memang kalau aku tidur rumah tak sempat sampai walau bawak smp tayar kete tercabut pun, yelaa I bwk myvi jerr. So aku decide nak tumpang rumah kawan aku, Dayah kat Bangi.



Then, on the way nak gi rumah dia tu, sangatlah banyak traffic light. Dan juga kereta. Aku menyampah. Serius. Then lampu pun hijau, kereta depan lambat GILA. Aku bengang. Ayat yang biasa aku lontarkan, " Ni bapok mana bawak kereta ni???" ataupun "Ni mesti pompuan ni" .Aku akui pompuan mmg bwk cam &^^%&^%&^%&^&. Tapi aku tak. HAHAHAHA.



Then punya lah slow orang depan tu, sampai lampu tu dah kuning, aku follow rapat sbb aku tamau tunggu dah. TAK SABAR OK. Then aku cakap, "Ha.. kan dah nak merah.. Hishhh lembap betul". Then, lampu tu merah, tetbe tukar jadi hijau, TIBA-TIBA ok! Dah merah jadi hijau balik. Bila kereta aku lepas, dia tukar jadi MERAH.



Aku dgn kwn aku, dayah gelak kuat gila. Sbb kitaorg nampak dgn mata kepala kitaorg lampu tu jd kuning, merah then HIJAU. Pastu bila kereta aku dah lepas, dia jadi merah. AHHAHAHHAHA.



Persoalan nya, adakah traffic light kat bangi boleh dengar aku marah?? Lalu menjadi takut dan terus menukar lampu menjadi hijau?? Musykil. Ini mmg RARE. First time jadi dlm hidup aku lah...



Rasa nak nyanyi lagu Sailormoon.. Ini keajaiban alam...


"Maaf ku tak pernah berterus terang,
Bukan ku tak mempercayaimu..
Namun sebelum ku berganti rupa..
Ingin aku menemuimu…
Ku kan bermandi cahaya bulan
Dan cemerlang di malam yang cerah..
Memang telah lama kurasakan ingin menolong yang lemah
Tiba2 keajaiban terjadi….
Kekuatan muncul di diri…
Untuk melawan semua kejahatan..
Kekuatanku harus digunakan…
Menegakkan segala kebenaran..
Ini keajaiban alam…

Aku mempercayainya…."


Apa motif traffic light dgn lagu Sailormoon. Aku pun tak pasti. Apa yang aku pasti, kerja amal tu cancel. Cis ciskek. Kbye.


2 comments:

  1. dalam kehidupan ni kita sentiasa belajar dengan kesabaran..peringkat demi peringkat.. lama sudah tak jenguk sini.. semoga kamu sehat dan ceria selalu! =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sabar. cuma bab tu jeee takleh :P m always ceriaaaa :)

      Delete

#apaajmasak : Resipi Ayam masak Kicap dan Sawi Oyster

Salam Baru nak start menulis balik sebab dapat laptop baru dari IBM hahahhaha perangai kan. Btw aku dah pindah rumah sendiri. Ma...