1 benda patut buat : APRIL



SALAM!!!


Apa khabar semua? Harap sihat. So, whats next in bendapatutbuat punya hashtag. hehe.
Hmmmm..... jap bg aku fikir, sebenarnya aku tak terfikir apa2 tajuk pun. Tapi aku rasa benda ni elok untuk di buat. hehe.


BUANG SATU BENDA/PERANGAI/HABIT YANG KURANG/TAK ELOK DALAM DIRI


Haaa.... senang tak? Ada tiga kategori kat situ. Aku bg korang pilihan. Kalau aku, aku pilih benda. Benda yang aku pilih ialah garam. HAHAHAHA. Aku nak kata sekarang aku under salt-free diet. Memang kalau boleh tanak makan garam. Kalau boleh elak, aku akan elak. Tapi kalau fries atau ayam tandori menari bogel depan aku, memang aku sambar. Tak fikir banyak.



Aku bernasib baik aku rasa dlm hal ni, sbb aku syak lidah aku ni lidah masin. Lidah masin ni dia macam, cepat rasa masin kot. Aku kalau masak kat rumah, MOST OF THE TIME akan tawar. Ni mmg aku tak malu nak ngaku. Selalu mama and baba complain. hehe. Sebab bg aku tahap kemasinan tu dah okay bg aku and bg lidah orang lain sebenarnya tersangatlah tawar. Kalau nenek aku lg dasyat tahap masin dia. Selalu mama masak aku complain masin, padahal bg orang lain ok je. 




Bila aku decide nak buat salt-free diet ni, aku cam ok je. Sebab ada garam ke tak, aku tak kesah. HAHAHA. Tapi aku guna pepper untuk seasoning apa apa. Nak buang habit gigit kuku tak boleh2 lagi, kadang2 tergigit gak. Kena selalu kerat kuku, then should be ok. Pengotor kan? YE SAYA TAHU.


Sekarang apa yang korang nak buang? Small things pun okay, lama2 akan nampak kesan dia. Trust me. Kita bertatih... baru kita berlari kan? Mula2 memang susah, nak start tu payah, tapi bila dah biasa, kita akan rasa okay je :)



START NOW!

Comments

Popular posts from this blog

Kenali Tahi Anda

My Journey With Nutox

5 Tanda Kulit Sensitif