1 benda patut buat : Mac



SALAM!!!


So, apa kita nak buat bulan Mac? Korang nak benda kecantikan ke kesihatan ke atau korang nak kan benda lain? Hehe. So bulan Mac ni aku nak korang buat satu benda yang buat korang lebih berani.



JADI BERANI


Berani ni skop dia luas kan? So aku nak korang buat something yg apa apa saja yang korang rasa bila korang buat tu korang jadi lebih berani. Kalau makan ayam basi tu korang rasa buat korang berani, pergi lah makan, tapi kalau sakit perut jangan cari aku pulak.



So, macam biasa lah, sbb ni blog aku so aku kena lah bg contoh pasal diri aku. KAHKAHKAH. Baru2 ni, hmmm baru lah jugak, aku pergi Pulau Perhentian dengan gang2 IBM aku. So kalau dah nama pulau tu memang lah aktiviti dia ber air/melibatkan air, and before pergi tu member2 aku dah memang excited tahap mengkarung nak snorkeling. Aku? Biasa2 je sbb aku takut air.



Dulu pernah snorkeling tapi masa tu kecik lagi, maka aku tak mengenal erti takut. Chewah. Sekarang I dah dewasa, so dah sangat kenal. Sebenarnya aku takut sebab aku tak pandai berenang, kalau kaki aku tak jejak tanah, aku jd panik, mengelupur. HAHHAHA. Masa aku naik banana boat kat penang, sekali abg tu libas banana tu jatuh kat tengah laut, menjerit2 aku. Tapi yg peliknya, takut, tapi sibuk gak nak cuba. Gatai tol.



And masa kat Perhentian tu, aku memang nak sangat snorkeling tapi takut. Menjerit2 suruh abg boat tu pegang, masa first time, takot.. abg tu hantar swuh dok atas batu je. HAHAHHA. Pastu siap cakap, "ha korang (aku & nana) duduk sini je bg makan ikan". JAHAT! hahaha tp oklah, bila nak balik ke boat balik, aku lepaskan tangan kawan aku, wahhhh masa tu cam dah berani sikit. Ewah..



Lepas tu abg tu kata nak pergi sharkpoint tak? Masa tu aku dah berani malah excited. NAKKKKK!!! Pastu dh smp tempat tu, aku g snorkeling dgn abg tu mencari jerung! Kuat gila aku pegang tgn abg tu, takut punya pasal. And memula panik gak, tp abg tu kata rileks, tarik nafas. Lepas tu, memang tak jejak dasar. YA ALLAH cantik gilaaaaaaaaaaaaaa GILA dasar laut. SubahanALLAH.. mmg sgt kagum!



And saat paling bahagia, aku nampak jerung depan mata aku, aku ulang DEPAN MATA aku! 4 kali plak tu.. Speechless. So, main point dia sekarang, aku dah berani masuk air, tapi kena ada life jacket lah kalau dah kat tengah laut. hehe. Terima Kasih Abg Faizal sebab membuat saya sedikit berani. Kenang sampai mati :')



Saya yang berani.



Snorkeling BEST!


So, siapa sekarang ada crush? PERGI JADI BERANI DAN BAGITAHU DIA!


Kbye.



Comments

Popular posts from this blog

5 Tanda Kulit Sensitif

Kenali Tahi Anda

My Journey With Nutox