Sunday, April 8, 2012

Weekend Gateway #3


SALAM!!!


Wahhhh Weekend Gateway dah sampai yang ketiga... Yihaaa.. More Gateway to come.. InsyaALLAH...


So, actually this trip di plan agak mengejut gak. Seminggu before pergi tetbe plan. Aku mmg on saje. And suddenly Ridza, one of my best friend agreed nak bg kitaorg tumpang rumah dia. CHING CHING! save our $$$$$$$$$. So, trip ni terdiri dr 3 org, aku, ridza and narut. Ya, Ya M the only girl. But dua mamat ni jaga I elok okei. Nak amik kesempatan pun derang malas. HAHAHAHA.


We went to Perak! Basically Taiping, Kuala Kangsar and Ipoh. Kitaorg bertolak malam Jumaat after kerja, since we work at the same place mmg mudah sangat lah kannnn. Sampai dalam lebih kurang kul 1, ke satu lebih tah. Sampai2 je, borak2 jap then tidoooo... Mak Reza AWESOME :))


The first day, pepagi lepas subuh kitaorg gi jogging dekat Taman Tasik Taiping. Tempat ni sangat cantik ohhhh. Ridza kata ni tempat cete sepi berlakon. Yang part Eja tu.


tasik yg tenang. jgn di sangka air yg tenang takde buaya. *tetbe



fefeeling eja sangatttt


After jogging cam nak mati penat, kitaorg gi makan kat Yat Sun (kedai kopi). Makan breakfast then balik siap2 nak gi jalan2.


Tempat pertama, kitaorg pegi ialah Kuala Kangsar Bandar Di Raja. First time gi Kuala Kangsar. Di Kuala Kangsar, kitaorg g pasar apatah. Then tempat Kraftangan, Istana Iskandariah, Muzium Di Raja Perak(ni dok kat luar je). And paling excited tengok MCKK, sekolah yang menghasilkan banyak pemimpin.


biasa laa tu.


fefeeling anak raja puiii


After Kuala Kangsar, kitaorg gi Kuala Sepetang! The famous Mee Udang Mak Jah. Aku sebenarnya tak tahu nak cakap mee ni sedap ke tak. Sbb ni first time aku makan mee udang. Heh. Tapi b4 makan, Along call swuh makan Sambal Udang dia, tapi banyak sgt portion dia. So, aku pilih Mee Udang. Cam rasa Mee Bandung. Then after makan Mee Udang, Mak Ridza ajak pergi Jetty.


Mee Udang Mak Jah.


Wahhh lu layannn gila mee udang ehh hahaha


After that, kitaorg pergi Burmese Pool and Makan Cendol. (pemls gila nak tulis)



Tandas BMW. (BMW sangatttttttttttttttttt)


Ada insiden yang agak menakutkan berlaku masa dekat Burmese Pool ni. Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee nasibaik kitaorg selamat. Alhamdulillah. Ok bukan insiden yg melibatkan tandas BMW eh.


Malam tu kitaorg ingat nak makan kueh teow boli.. ke doli.. coli.. pape ahhh.. tapi full house. hampa hampa. Then gi kat the Gate. Makan Cabonara. Yummehhhhhh :) After makan, kitaorg jalan2 dekat Taiping Sentral. Masa ni aku dah ngantokkkk GILA. Penat satu hari berjalan. Otw balik kitaorg gi Taman Nyah. Penuh gila mak nyah, pengsan aku tengok. Kalah I ok, mantap tak ingat donia.. Ohhh abang oiiii, Nabi tak ngaku Umat banggggg.. bebawak laaa insap.


This is why I hate flats! Pendek.


2nd day!


Kitaorg bangun takla pagi sangat. Boleh laaaa sbb penat. Then sarapan Bihun Sup. Aku tengok orang2 taiping ni breakfast meriahhh makk aii. Siap ada yg makan nasi ayam pepagi motif sangat.. Confuse. Aku ni breakfast ke lunch? This aint right mannnnn haha.


Motif breakfast bihun sup. Patot makan roti bakar hahaha.


Then kitaorg balik ke KL. Otw balik singgah Kellie's Castle. *betul ke aku eja tu, kang tak pasal roh dtg kacau aku plak, maafff* Aku mmg dah lama nk g istana ni. Entah kenapa. Mungkin sbb aku bakal jd permaisuri dan duduk dalam istana? Ataupun, aku mmg sebenarnya anak raja, mak aku tertukar masa kat hosp. Option 1st tu nampak lg menarik.. Kau igt ni telenovela nk tertukar2 anakkkk.





Aku taknak komen banyak istana ni. Takutttt. Tapi aku happy dapat gi. After gi sini, kitaorg lunch. Then balik. Malas gilaaaaaaaaaaaaa nk tulis kan. :P gambar sangat banyak. Tak larat den nk upload.


Paling best ialah trip ni memakan belanja rm 61 hengget jeee.


So, mari kita jalan jalan lagi! Thanks to keluarga Ridza esp his mommy. And also my two BFF, Ridza and Narut :)


kbye.

2 comments:

#apaajmasak : Resipi Ayam masak Kicap dan Sawi Oyster

Salam Baru nak start menulis balik sebab dapat laptop baru dari IBM hahahhaha perangai kan. Btw aku dah pindah rumah sendiri. Ma...