Sunday, July 10, 2011

Minuman berdiskaun (7)

salam!


kembali lagi dlm segmen berjimat bila nak makan. sadis tol laaa laptop rosak. apa pun tak jadi. nk edit gambar letak link pun ssh. sbb biasalah aku ni buta IT. nk guna version yg lama je..hampehhhh.


oklah, jgn nak sedih sgt la kann. mari kita bergembira dgn makanan yg berdiskaun.
sebenarnya ada 2 benda. tapi sbb dia jatuh dlm satu kategori maka aku satukan jelah..


hari tu, rakan sekerja aku, fiza yg juga kwn kepada adik aku ckp, "angah nnt dpt gaji, fiza nak belanja angah starbucks" . hati aku GIRANG! maka hari yg di lalui lepas tu penuh kegembiraan. hehe. maka bila dpt gaji pun kami kuarlah.. before hari dpt gaji tu, kitaorg ada makan johnnys pastu beli starbucks. then kami buat B CARD.


aku rasa B CARD stands for BERJAYA card by Berjaya group. mmg sangat berjaya group ni tampaknya. maka hari tu. kami pun bercadang nk guna kupon yang kami dpt bila register B-card.


ni kupon yang kami guna. 20% OFF.


maka nya, inilah hasilnya, jimat RM 3.10 banyak tuuuu.




hanya dengan ada card ini anda dpt kupon tersebut. maka nya sila lah daftar untuk enjoy benda ini. dengan syarat anda rakyat malaysia (ni tipu) , beli brg kat starbucks (kena ada resit br leh regis, ni BETUL)


card ni mmg satu kaler je. jgn mengada nak mintak warna kelabu taik anjing ke hape ok.



kau tengok berapa banyak lagi kupon aku ada. SILA PENGSAN.


and, B CARD ni gak kita kumpul point bila kita pergi kat mana2 berjaya group company punya syarikat (syarikat? ala cam dia punya restoran ke apa seperti cthnya keni rogers) . so nnt blh tebus. senang kan?


and masa kat jusco tu gak, aku baru dpt tahu yang bila gi starbucks, kita boleh guna J CARD. dapat discount gak. gila lame baru tahu padahal dh bertahun ada J CARD. so hari tu gi teman along dgn kak ina gi butik pengantin. balik tu singgah alamanda. then gi starbucks, along belanja. aku pun guna lah J CARD sbb kupon dah habis maaaa.


padahal ni bukan air aku, tp sbb ada nama aku. lalalallaa


nampak tak tu jimat rm 3.93. oklah tu, at least dpt jimat gak :)


so after this, boleh lah guna JCARD kepada siapa yg ada JCARD.


JCARD ialah JUSCO card (ni kot lah ada yang tatau, ok, sapa yg tatau mmg LOSER)

2 comments:

  1. pengumpul kupon rupanya ;) btw, baru tau jugak boleh beli Starbucks guna J card. thanks bagitau ;)

    Muka Macam Kau? Sorry, Aku Tak Pandang
    Teguran Ikhlas Dari Seorang Lelaki Untuk Wanitanya

    ReplyDelete
  2. hahahaha! lepas ni guna jgn tak guna. :)

    ReplyDelete

#apaajmasak : Resipi Ayam masak Kicap dan Sawi Oyster

Salam Baru nak start menulis balik sebab dapat laptop baru dari IBM hahahhaha perangai kan. Btw aku dah pindah rumah sendiri. Ma...