Baju Pengantin



SALAM!!!



Ada haritu orang tanya, di mana aku sewa baju pengantin masa kawen dulu. hakhak.. Sebenarnya... eh mcm dah cakap je dlm entry sebelum ni yang baju kawen aku semua buat sendiri... bukan lah aku jahit sendiri... kiranya aku tak sewa pun.. BAJU ITU MILIK SAYA! The main reason aku buat baju sendiri ialah sebab bentuk badan aku. Ketahui lah bahawa badan saya bersaiz M. Tapi pungkoq XL. Cemana tu??? SADIS SUNGGUH.



Kain baju2 tu mama beli dekat Indonesia. Gigih kan mak jemah pergi sana sebab nak beli kain. HAHAHA. Sebab mama beli untuk satu family sekali.. Tapi sebenarnya memang sangat murah dekat Indo. Sebab baju nikah aku beli dekat Jakel perghhhh melompat... Tapi sebab baju nikah tu beli awal kan.. so tak terasa sangat... padahal.. hatiku menangis kepiluan (T.T)


Baju Nikah. Simple lace ni warna Mama and Wan pilih. 
Aku? SUKAHATI KORANG lah...




Sanding belah Wan. Baju ni memang beads dia berat nak mamps. 
Tapi dia jatuh cantiklah. HEHE.




Sanding belah aku. Baju ni full lace. Memang berat dan rimas. Apakan daya.....



Harga kain sah2 lah aku tatau sebab Mama yang beli. Warna pun aku cakap ikut suka Mama lah nak warna apa. HAHHAA. Senang kan pengantin cam aku. Tak banyak songeh. 



Untuk upah baju aku pilih Scha Wedding. Harga memang berpatutan. 3 baju tu around 2k. Siap veil semua. Oklah kan.. and jahitan memang kemas and selesa. Memang aku recommend lah amik dia ni. And dia akan cakaplah apa yang sesuai untuk kau. Contoh mcm aku kan pungkoq besar so dia cakap lah apa yang sesuai dengan apa yang tak. So total busuk2 3 baju tu including upah dan harga kain ialah below 5k.



Hantaran pun aku amik dengan dia. Yang tu pun YA ALLAH suka gila!!!! Sebab simple and cantik plus semua fresh flower. Pelamin dgn hantaran semua fresh flower Scha guna :)



Ni gambar curik kat FB Page dia HAHAHHA






Link kat bawah kalau takleh bukak link atas ni.



https://www.facebook.com/schawedding



Okbai.


Comments

Popular posts from this blog

5 Tanda Kulit Sensitif

Kenali Tahi Anda

My Journey With Nutox