Hujung Minggu Kebiasaannya



SALAM!!!!


HAHAHAHAHA! Kalau siapa pernah tengok muka Wan, mesti cam tak percaya mamat ni pergi spa. Aku memang suka p spa. Suka urut2, suka facial2, kekonon cam suka di manja kan. Buekkk. Selalu gak la aku pergi. Tapi sejak dengan Wan aku jarang pi pasal nak jimat (nk kahwin kan) and takde masa (sumpah tak tipu, biasa awal bulan tu, weekend aku dah mmg penuh)


Muka ganas kan? KAHKAHKAH. (Oh tu selipar baru, maap memang nk menunjuk)



Then one day tu, aku dok bising kat telinga Wan kata pinggang aku lenguh. pastu dia kata pi lah spa. Then aku cakap, teman boleh? (Biasa lah gedik kan) Dia kata boleh. Untuk D semua boleh. Hakkptuihhh mintak ip5 dia dr mula kenal sampai sekarang tak dapat2. HAHHAHA. 



So aku pun buat lah appointment for 2. Pi dekat area umah aku jek sbb senang. Sampai2 je dia swuh tunggu dlu. Masa tunggu tu, adalah pekerja dia yang keluar masuk keluar masuk. Ada satu akak ni. Bak kata Wan, muka fighter. Jahat kannn... Aku whatsapp dia , "B, sila berdoa sekarang bukan akak tu yang urut you. HAHAHA".Wan gelak. Pastu kitaorang masuk, sekali memang akak tu yang urut dia. KAHKAHKAHKAH. Aku hanya mampu gelak. 



Maaf takde gambo spa sebab tak sempat nak amik asyik gelak je mengenangkan nasib Wan. Akak yang urut aku tu asal dari Indonesia. Nama dia Maya. Aku rasa dia dh berumur, tapi sumpah nampak muda gila, sebab dia kata anak dia dah umur 30. Confirm2 lah dah tua kan. Kak Maya ni ingat aku dengan Wan dah kawen. So dia bagi tips banyakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk GILA kat aku (Kenapa ek ramai igt kami dah kawen? ke sbb kitaorg selalu p pasaraya beli sayur LOL)



Macam biasa lah, pi spa memang tukang urut akan kata kaki aku tegang(dah pakai kasut tinggi dr pagi smp petang hari2, wajibulghunnah lah tegang kan) Dia pesan suruh urut hari2, bagi urat longgar. HEHEHE. Baik kakkkk.. Lama gak akak tu urut. Lps tu dia ada tanya aku dah pregnant ke belum. WOIH belum kawen nk pregnant amenda. Yela, dia igt aku dah kawen kan. So dia pegang2 peranakkan aku. Dia kata elok ni. Takde masalah. Kekekkeke.



........................ Dua jam berlalu. Session tamat. Wan macam enjoy. Aku ingat nak mandi sebab lepas tu kami nak pi Pavilion beli hantaran, sekali akak tu tak bagi. Penyudahnya kami pi Pavilion dengan bau minyak. Pitam jap.




Antara tips2 Kak Maya bagi :


1) Makan taugeh yang kita tanam sendiri (buat subur)
2) Makan buah kundur
3) Jangan angkat barang berat2
4) No nenas
5) Kurangkan ais & jgn selalu pakai kasut tinggi


Tips2 dia ni kebanyakkan cam nak galakkan aku pregnant. So nanti aku buatlah bila aku dah kawin. Hihi.


Yang tak leh blah nya, Wan siap tanya akak yang urut dia, apa tips nak tahan lama atas katil krikkkk krikkkkkk. Pastu masa nak balik dia tunjuk kat aku. DOUBLE KRIKK KRIKKK. Cara nya duduk bersila, kaki bertemu kaki, bengkok kan badan dan kalau boleh kepala cecah ke kaki. Pastu aku cakap kat Wan, "Ko takleh blah ekkkk" . Dia gelak EVIL. Choyyyy!


And satu lagi tips, nak elak angin pasang (amenda angin pasang aku tatau). Cara nya ialah lepas bersama (atas katil bukan pi shopping), isteri boleh tolong tekan pangkal peha suami dari atas ke bawah. Hanya kawasan pangkal peha je. 



Aku tahu tips ni Krikkk krikkk sikit, tapi bila dah kawin, benda ni berguna. (-________-)



Lepas p spa, kami p shopping hantaran jap. Pastu pi dinner.





Bila nak kawin ni bajet nak berjimba memang kureng, cakap terus terang je. Boleh kira dengan jari kami p tengok wayang. Selalu keluar pun pergi beli hantaran (sebulan satu hantaran kami beli) or pergi wedding. THATS ALL. Boring? Yes IKNOW. HAHAHA.


Kbai.


Number Kak Maya : +60166993177 ( Dia urut best nak mamps!)


Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Kenali Tahi Anda

My Journey With Nutox

5 Tanda Kulit Sensitif