Saturday, December 3, 2011

Signature Pose


SALAM!!!


Signature? Tanda tangan? Pose? Posing? Apa makna pose dlm bahasa melayu? bergaya? Gaya? Gaya, Mutu, dan keunggulan? Aku pun tatau. huhu. tapi word signature pose ni memang common bg org yang gila glammmm. yang suka amik gambar. ya, seperti aku.


Signature pose ni kira mcm pose yang kita mesti akan buat bila orang amik gambar kita. Kira macam by posing like that kita confident yang kita mmg nampak elok, terbaik, hot, yakin, bersemangat. ok dah lah tu lebih2 plak. Biasanya signature pose ni kita akan flaunt anggota badan yang kita rasa paling sexy dan menarik. chewahhh.


Macam biasa, kita amik si penulis sebagai contoh. cheeee. Aku kalau posing mesti nk letak tangan kat pinggang. KONON nk nampak kurus walhal tak punnnn. Sampai mama selalu sound, "cuba bergambar tu bg elok2 sikit". Sesungguhnya, mama tersayang takde signature pose. AHHAHA. kuangajar punya anak. cis.


Biasa nya, orang awam atau org kebanyakkan mcm aku ni, orang tak amik POT pun ko ada signature pose ke tak. Lainlah kalau kau Megan fox. Heh. Tapi iras2 megan fox cam aku pun orang kisah kotttttt. PUI.


Contoh-contoh artis yang stick with the same pose :



Blake Lively or Serena Van Der Woodsen, rindu plak nak tgk GG. cis. Kalau korang perasan, kaki blake ni sangat cantik kan, tinggi lampai, so dia pose nk tunjuk kaki dia. Kaki membunuh kauuuu!



Kim K. Curvy curry betul laaa. Fav pose Kim K ialah meletakkan tangan di pinggang. "HELLOOOO pinggang i ramping kannnn". so highlight bdn dia yg sgt hot curvy cury. yummy.


Kak Megan i memang zasssss. Sexy ok. Renungan membunuh kau! Pose ni aku tak pernah try, Kalau kak megan buat2 cam pegang rambut nk nampak sexy, aku nak pegang apa?? Tudung? Buat cam aku tgh nak betul2 kan tdung? hahaharam.


Victoria Beckham yang sentiasa stylish. Memang pose pun nak cam model saje. Badan cam kebelakang sikit, tgn kat pinggul. Memang tunjuk baju dia and badan dia yang mmg ramping kalah biskut cream crackers Hup Seng.

So? Apakah Signature pose anda? Kalau aku, aku rasa aku ikut Kim K punya. Maybe sbb badan kitaorg sama? KAHKAHKAH. mcm nk kena tampar. Ada bukti ok. I tak cakap melulu-lulu.








Ewah ewah kan i dah kata i ada bukti. heh. Tapi paling comel ialah bila makcik aku post gambar anak dia graduation kindergarten, siap pose cam aku. Mak dia kata ni pengaruh kakak nurul lah ni. HAHAHAHHAHA.



oh. Kena ajar pose ala2 jantan sikit ary ni. NO Kim K pose ok ary. Nanti kak Nurul ajar pose ala2 David Beckham. Hehehe.


kbye.

2 comments:

Rithuan's Big 3-0

SALAM Tahun ni adalah tahun sendat untuk kitaorg hahaha sbb yela makin kita berusia, komitmen makin tambah. Tapi tak bermakna ben...